Teiniterassi tuli Kamppiin

Lisää julkista tilaa alaikäisille.

Nuorille löytyy nyt oma kesähengailupaikka Helsingin ydinkeskustasta. Alle 18-vuotiaiden kesäterassi on avattu Walkers-taloon vanhan linja-autoaseman tiloihin. Terassille pääsee Narinkkatorin puolelta. Nuorten terassi on avoinna tänä kesänä ensimmäistä kertaa ja sitä pidetään auki sään salliessa 12.8. asti. 12-paikkaisen terassin aukioloajat ovat kahdesta iltaseitsemään. Terassia ylläpitävät yhteistyössä Aseman Lapset ry, Nuorisoasiainkeskus ja Kalliolan Nuoret ry. Walkers-talon osoite on Simonkatu 1-3.

Idea tällaisesta oleskelutilasta tuli nuorilta itseltään Nuorisoasiainkeskuksen vaikuttamimalli Ruudin kautta. Ruuti on helsinkiläisten nuorten tekemisen ja ideoinnin paikka netissä, jonka aloitekanavan kautta voi kertoa minkälaisen Helsingin itse haluaa. Ruuti tekee yhteistyötä koulujen oppilaskuntien kanssa. Helsingin kaupungin hallintokunnat ovat sitoutuneet käsittelemään kaikki Ruudin kautta tulevat nuorten aloitteet.

Julkisessa keskustelussa on toivottu alaikäisille kohdistettuja viihtyisiä kohtauspaikkoja Helsinkiin. Viime pääsiäisenä reilu sata nuorta häädettiin kauppakeskus Kampista päiviä jatkuneen häiriköinnin seurauksena. On ongelmallista, että ydinkeskustassa on niin vähän maksuttomia oleskelupaikkoja, sillä kaikilla nuorilla ei ole varaa kalliisiin kahviloihin. Kampin välikohtauksen myötä ostoskeskukselle luotiin nuorten kanssa yhteiset pelisäännöt. Säännöiksi kirjattiin seuraavat:

  1. Otan vastuun itsestäni ja muista, enkä yllytä muita häiriöihin. Olen hyvänä esimerkkinä muille.
  2. Jos tupakoin, teen sen vähintään 5 metrin päässä ovista.
  3. Pidän oviaukot, liukuportaat ja liikkeiden sisäänkäynnit vapaana. Voin istua lattioilla, jos en ole häiriöksi muille.
  4. Vien roskat roskikseen.
  5. Kerron kavereillekin sovituista pelisäännöistä ja pidän huolen siitä että niitä noudatetaan.
  6. Noudatan lakia ja pidän huolta yleisestä turvallisuudesta.
  7. En käytä päihteitä.

1 kommentti

Milsa Meneetässä

15.7.2013 00:24

Wohoo, mahtavaa! Hienoa!
On muuten myös mahtispaikka aikuisille rentoon vapaaehtoistyöhön...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi