TOP10: Tallinnan parhaat ravintolat joka tilanteeseen

Tallinna tarjoaa matkailijoille mitä mahtavampia ruokaelämyksiä - listasimme niistä parhaat.

Väike Rataskaevu 16 on yksi vierailemisen arvoisista ravintoloista Tallinnassa.
Väike Rataskaevu 16 on yksi vierailemisen arvoisista ravintoloista Tallinnassa.

Mihin syömään? Tämä kysymys on monella mielen päällä jo paljon ennen Tallinnan laivaan astumista. Nyt asiaa ei tarvitse enää pohtia, sillä pöytävarauspalvelu TableOnline on listannut asiakkaiden suosikkiravintolat Virossa.

LUE MYÖS: Kotimaan parhaat ravintolahelmet - 15 ylistettyä kohdetta

Seuraavat ravintolat kannattaa painaa mieliin seuraavia Viron reissussa silmällä pitäen! Ja niitä on varmasti tulossa, sillä VisitEstonian teettämän tutkimuksen mukaan  71 prosenttia vastaajista aikoo tehdä matkan Viroon tämän vuoden aikana, kolmannes jo kuluvana talvena tai tänä keväänä.

Miten on, aiotko sinä lähteä reissuun?

LUE MYÖS: Tässä ovat Helsingin kehutuimmat ravintolat: "Kaikki oli täydellistä!

Tallinnan parhaat ravintolat TOP10

Sushin himoon: Jahu Sushi

  • Mikä: Sushiravintola
  • Missä: Gonsiori 12, Tallinna

Tallinna keskustassa sijaitseva japanilainen sushiravintola Jahu Sushi kerää TableOnlinessa pelkkiä ylistäviä 5/5-arvosteluita - eikä mikään ihme! Laadukkaista raaka-aineista valmistetut nigrit, uramakit, tempurat ja muut japanilaisherkut ovat vertaansa vailla. Tutustu ja ihastu!

“Parasta sushia, jota olen koskaan maistanut. Vahva suositus”, eräässä TableOnline-arvostelussa kiteytetään.

Aamusta iltaan: Tsunft

  • Mikä: Ravintola-leipomo-vinoteekki-deli-kahvila
  • Missä: Toom-Kuninga 21, Tallinna

Moneen taipuva Tsunft on paikka, johon voit piipahtaa niin ihanalle aamupalalle, ravitsevalle lounaalle kuin unohtumattomalle illalliselle. Myös tarkoin valitut viinit sekä paikan päällä leivottu leipä näyttelevät tässä ravintolassa isoa roolia.

Toisin sanoen, Tsunft toimii mihin aikaan päivästä tahansa!

Tunnelmalliseen iltaan: La Pineta

  • Mikä: Italialainen ravintola
  • Missä: A. Weizenbergi 18, Tallinna

Jos etsit viihtyisää ja tunnelmallista illallisravintolaa, jossa hyvä ruoka, laaja viinilista ja erinomainen asiakaspalvelu kohtaavat, suuntaa La Pinetaan. Tarkoin suunnitellulta ruokalistalta voit löytää italialaisia ruokalajeja aina pastasta, risottoihin ja pääruokiin. Eikä kannata unohtaa pistettä i:n päälle - eli tiramisua!

“Kaikki oli täydellistä aina erinomaisesta ruoasta sujuvaan ja ystävälliseen palveluun”, TableOnline-arvostelussa todetaan.

Rentoon illanviettoon porukalla: Ciao Ragazzi

  • Mikä: Italialainen
  • Missä: Tähesaju 11, Tallinna

Pöytä täynnä herkullisia antipastoja ja lasit täynnä upeita drinkkejä. Jos tämä mielikuva on se mitä etsit, kannattaa suunnata Italian fiilistä huokuvaan Ciao Ragazziin.

Tämän tyylikkään, mutta rennon ravintolan ruokalistalta jokainen löytää taatusti suosikkinsa. Eikä laaja juomalista kalpene lainkaan italialaisille herkuille. Andiamo - mennään!

Kaikille maistuvaa vegeruokaa: HÜGGE Resto

  • Mikä: Tunnelmallinen kasvisravintola
  • Missä: Linnankatu 3, Tallinna

Tanskassa ja Norjassa paremmin tunnettu sana hügge tarkoittaa viihtyisyyttä ja mukavuutta, tyytyväisyyden tunnetta. Tätä kaikkea pääset kokemaan Tallinnan Lasnamäellä sijaitsevassa HÜGGE Restossa, joka on voittanut asiakkaiden sydämet kertaheitolla puolelleen.

Ravintolan ruokalista on koottu täysin kasvisvaihtoehtojen ehdoilla, ja menusta voikin löytää niin kukkakaalileikettä kuin sieniramenia. Huolella valitut juomat täydentävät elämyksen.

Edulliselle lounaalle: Radio

  • Mikä: A’ la carte- ja lounasravintola
  • Missä: Terase 16, Tallinna

Sen lisäksi, että perheystävällinen Radio sopii hyvin illallisen nauttimiseen, se toimii erinomaisesti myös lounaalla. Alle kympin hintaan pääset nauttimaan päivittäin vaihtuvista, pöytiin tarjoilluista lounasannoksista.

Hyvää kotiruokaa sesongin raaka-aineista - maistuu!

Treffeille: Väike Rataskaevu 16

  • Mikä: Intiimi ravintola
  • Missä: Niguliste 6, Tallinna

Väike tarkoittaa pientä, ja sana kuvastaakin erinomaisesti tätä suosikkiravintolaa. Kahdesta pienestä huoneesta koostuvassa ravintolassa tunnelma on intiimi ja lämmin, ja se sopiikin erinomaisesti vaikkapa treffi-illan tunnelmaan.

Ruoka on monelle suomalaisellekin tuttu ravintolan isoveljestä, Rataskaevu 16:sta.

Pihvinhimoon: Pull

  • Mikä: Michelin-oppaassa noteerattu pihvipaikka
  • Missä: Rotermanni 2, Tallinna

Pull-ravintolan tavoite on tarjota asiakkailleen maailman parhaita pihvejä, ja tässä he ovat selvästi onnistuneet.

“Palvelu oli hyvää, ruoka todella hyvää, Marple Steak oli parasta pihviä mitä olen ikinä syönyt tähän mennessä. Ihan loistavia annoksia”, TableOnline-arvostelussa hehkutetaan.

Kansainvälistäkin menestystä niittäneiden BBQ-gurujen ravintolassa nautitaan paitsi hiiligrillissä kypsennettyjä lihaherkkuja, myös terveellisiä salaatteja ja smoothieita. Mielenkiintoinen ruokalista todella on kokemisen arvoinen!

Erityisten elämysten kaipuuseen: Parrot Bar & Restaurant

  • Mikä: Eksoottinen tuulahdus 
  • Missä: Vana-Posti 7, Tallinna

Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva Parrot vie sinut perulaisten makujen, japanilaisten tekniikoiden ja eteläamerikkalaisen tunnelman pariin. Upeiden makunautintojen jälkeen voit siirtyä salaiseen, 20-luvulta inspiraationsa saaneeseen baariin, jossa ilta jatkuu upeiden drinkkien parissa.

TableOnlinessa tämä ravintola kerää kehuja etenkin hyvästä hinta-laatusuhteesta.

Thaimaan makuja etsiville: Villa Thai

  • Mikä: Thairavintola
  • Missä: J. Vilmsi 6, Tallinna

Thaimaalaisten ja intialaisten herkkujen äärelle pääset Villa Thaissa. Tämä vuodesta 2002 asiakkaita palvellut ravintola hurmaa asiakkaansa paitsi autenttisilla herkuillaan, myös ainutlaatuisella sisustuksellaan.

Pienet yksityiskohdat sisustuksessa yhdistettynä mausteiden tuoksuun ja tunnelmalliseen valaistukseen vievät sinut hetkessä pois Tallinnan kujilta toiseen maailmaan.

 

Katso kaikki Viron TableOnline suosittelee -ravintolat täältä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi