Kotimaan parhaat ravintolahelmet - 15 ylistettyä kohdetta!

Laita tämä lista talteen seuraavia ruokamatkakohteita silmällä pitäen.

Suomi on täynnä toinen toistaan mahtavampia ravintoloita, eivätkä nämä ruokaelämykset rajoitu vain suurimpiin kaupunkeihin. Kokosimme yhteen TableOnline suosittelee -listauksessa menestystä niittäneitä ravintoloita, joiden tarjoamien makunautintojen perässä kannattaa matkata kauempaakin. Näiden ravintoloiden kohdalla et voi mennä pieleen!

Etsitkö hyvää ravintolaa pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta tai Kuopiosta? Tutustu:
Tässä ovat Suomen parhaat ravintolat: Katso lista asiakkaiden suosikeista

15 x asiakkaiden suosittelemat ravintolat

Kielo

 • Missä: Kirkkokatu 16, Joensuu
 • Mitä: Pohjois-Karjalan parhaita makuja

Sesongin parhaat raaka-aineet taipuvat Kielon ammattitaitoisissa käsissä unohtumattomiksi makuelämyksiksi. Kielo tarjoaa asiakkailleen huolella suunniteltua menukokonaisuutta, jonka toinen toistaan upeammat ruokalajit saavat huokailemaan ihastuksesta.

“Nerokkaita yhdistelmiä hienoista raaka-aineista, aivan mahtavaa”, TableOnline-käyttäjä hehkuttaa.

Juurella

 • Missä: Keskustori 1, Seinäjoki
 • Mitä: Makumatka maakuntaan

Seinäjoen keskustorin laidalla sijaitseva Juurella tuo eteläpohjalaisuuden parhaat puolet esiin. Tarjolla on lähellä tuotetuista raaka-aineista kunnianhimolla valmistettua ruokaa, joka tarjoillaan asiakkaille erityisellä lämmöllä.

Huolella suunnitellun Matka maakuntaan -menun voi valita joko seitsemän, viiden tai neljän ruokalajin pituisena.

Laanilan Kievari

 • Missä: Sateenkaarenpääntie 9, Saariselkä
 • Mitä: Elämyksiä kaikille aisteille

Saariselän helmi, Laanilan Kievari, ei tarjoa asiakkailleen ainoastaan vatsan täytettä, vaan kokonaisvaltaisia elämyksiä. Kiireetön ilmapiiri ja välitön tunnelma saavat pysähtymään puhtaista raaka-aineista valmistettujen makuelämysten äärelle. Tässä paikassa nautit joka solullasi!

“Todella ystävällinen palvelu, ihanan suussasulava ruoka, päätähuimaava viini. Erinomainen hintalaatusuhde. Suosittelen lämpimästi”, TableOnline-arvostelussa kehutaan.

Vår

 • Missä: Papinkatu 17, Porvoo
 • Mitä: Michelin-tason makuelämyksiä

Elokuussa 2021 Porvoon Vanhaan kaupunkiin ovensa avanneen Vårin taival on ollut todellisessa nousukiidossa, sillä ravintola palkittiin himoitulla Michelin-tähdellä vain kaksi vuotta avaamisen jälkeen. Sekä Michelin-raati että TableOnline-kävijät ovat yhtä mieltä siitä, että tämä ympäristöystävällisyyteen panostava ravintola todella on vierailemisen arvoinen paikka.

Filipof

 • Missä: Torikatu 10, Joensuu
 • Mitä: Elämäniloa hyvän ruoan äärellä

Joensuussa sijaitseva kortteliravintola Filipof kerää TableOnline-arvosteluissa kehuja erityisesti huippupalvelustaan.

“Asiakas kohdataan aidosti ja henkilökohtaisesti. Tarjoilu on loistavaa ja annetaan ajattomuuden tunne. Huikea ravintola”, eräässä arvostelussa todetaan.

Hyvän palvelun lisäksi Filipofissa nautitaan konstailemattomasta, mutta äärimmäisen herkullisesta ruoasta, joka jää mieliin.

Sydvest

 • Missä: Kuninkaankatu 6, Rauma
 • Mitä: Lämmintä tunnelmaa ja ihania herkkuja

Käsintehtyä bistroruokaa sesongin raaka-aineista. Kaikkea tätä on tarjolla Raumalla sijaitsevassa Sydvest-ravintolassa. Sen lisäksi, että Sydvest tarjoaa upeita makuelämyksiä, tämän ravintolan lämminhenkinen tunnelma on aivan omaa luokkaansa. Ihan kuin olisit astunut ystäväsi olohuoneeseen!

PISST: Sydvestiin voit piipahtaa myös lounaalle tiistaista perjantaihin.

Petteri Rosenblom Steakhouse

 • Missä: Itsenäisyydenkatu 44, Pori
 • Mitä: Laatua ja ammattitaitoa

Petteri Rosenbom’s Steakhouse on palvellut nälkäisiä asiakkaita Porin keskustassa jo kymmenen vuoden ajan, eikä suosiolle näy loppua. Vierailtuasi tässä ravintolassa ymmärrät miksi. Porilaisen kolmikon perustamassa ravintolassa käytetään vain parhaita kotimaisia raaka-aineita, jotka loihditaan asiakkaiden lautasille suussasulaviksi makuelämyksiksi.

“Ehdottomasti paras ravintola missä käynyt tähän mennessä. Asiakaspalvelusta suuri plussa, missään muussa paikassa yhtä hyvää palvelua en ole saanut”, tyytyväinen asiakas hehkuttaa TableOnline-arvostelussa.

Bistro Yvonne

 • Missä: Sipintie 1, Pori
 • Mitä: Upeilla maisemilla varustettuja makunautintoja 

Upeat näköalat, herkulliset drinkit ja laavakivigrillillä paistuvat paikalliset raaka-aineet. Tässä muutama syy jäädä Poriin pidemmäksikin aikaa ja tutustua myös toiseen asiakkaiden suosikkiravintolaan; Bistro Yvonneen. Välimerelliset maut yhdistettynä upeaan merinäköalaan ovat asioita, jotka kannattaa kokea itse!

Wolkoff

 • Missä: Kauppakatu 26, Lappeenranta
 • Mitä: Elämyksiä ja historian havinaa

Yhdessä Lappeenrannan vanhimmista taloista sijaitseva Wolkoff huokuu aivan ainutlaatuista tunnelmaa! Tämä arvostettu Rotisseurs-kilvilläkin palkittu ravintola on varma valinta mihin tahansa tilaisuuteen aina pitkistä juhlaillallisista lasillisen kanssa nautittuihin pikkupurtaviin.

VINKKI: Nyt alkuvuodesta Wolkoffiin kannattaa suunnata Bliniviikoille!

Sumu

 • Missä: Snelmanninkatu 8, Lappeenranta
 • Mitä: Tuulahduksia Saimaalta

Vahvalla ammattitaidolla ja suurella sydämellä valmistettuja makuelämyksiä on tarjolla toisessa lappeenrantalaissuosikissa; Sumussa. Tässä ravintolassa tarjolla on kahden, neljän tai kuuden ruokalajin pituisia makumatkoja, jotka voi halutessaan valita yllätysmenun muodossa. Ruokien kyljessä maistuvat huolella valitut viinit sekä herkulliset cocktailit.

“Kaikin puolin hyvä ruokailukokemus. Ruoka oli erinomaista ja juomista pitää mainita, että tyrni-rommi-alkudrinkki oli paras drinkki mitä ollaan koskaan maistettu”, arvostelussa vinkataan.

Paatela

 • Missä: Sibeliuksenväylä 55 B, Järvenpää
 • Mitä: Tulevaisuuden ammattilaisten loihtimia makuelämyksiä 

Keudan ammattikoulun opetusravintolana toimiva Paatela pitää ovensa avoinna pop up -tyyliin keväisin ja syksyisin. Ravintolan aukioloaikoja kannattaa pitää ehdottamasti silmällä, sillä Paatelassa pääset maistelemaan tulevien ammattilaisten luomia uusia makuelämyksiä upeissa maisemissa Tuusulanjärven rannassa.

Oscar´s Bar & Dinner

 • Missä: Kauppatori 4, Varkaus
 • Mitä: Savuisia sävähdyksiä

Hotelli Oscarin ravintolaan kannattaa piipahtaa, vaikka hotellihuoneelle ei muuten olisikaan tarvetta. Tämän ravintolan salaisuus löytyy nimittäin laavaparilagrillistä, joka antaa ruokiin aivan ainutlaatuista makua. Ruokalistalta löytyy annoksia jokaiseen nälkään ja tilanteeseen, joten ei kuin nauttimaan!

VINKKI: Bliniviikot valtaavat Oscarin 15.1.-17.2.

Alfred Kitchens & Bar

 • Missä: Pakkahuoneenkatu 24, Oulu
 • Mitä: Oulun parasta antia

Lokakuussa 2023 avautunut Alfred Kitchens & Bar on onnistunut lyhyessä ajassa voittamaan asiakkaidensa sydämet puolelleen. Oulun Plaanatornissa sijaitsevan ravintolan keittiötä luotsaa Janne Nevalainen, joka kokkaa asiakkailleen makuelämyksiä, jotka jäävät mieliin pidemmäksikin aikaa.

“Säälin muita kaupungin ravintoloita koska olette niin ylivoimaisia! Aivan loistava ravintola”, TableOnline-arvostelussa hehkutetaan.

Cafe & Restaurant Vesilinna

 • Missä: Ihantolantie 5, Jyväskylä
 • Mitä: Elämyksiä kaupungin valojen yläpuolella

Upeissa maisemissa Jyväskylän Harjun vesitornin päällä sijaitseva Vesilinna on kokemisen arvoinen ravintola paitsi mielettömien maisemien, myös ainutlaatuisen, historiaa huokuvan tunnelman vuoksi. Vesilinnan missiona on tarjota asiakkaille rakkaudella valmistettujen herkkujen lisäksi elämyksiä kaikille aisteille - ja tässä tavoitteessaan se onnistuu täydellisesti!

Popino

 • Missä: Linnankatu 6, Hämeenlinna
 • Mitä: Asiakaslähtöistä makuilottelua

Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva Popino on ilahduttanut asiakkaitaan jo vuodesta 1988, eikä suosiolle tunnu näkyvän loppua. Tämä ikisuosikki on hurmannut asiakkaansa vuodesta toiseen lämpimällä tunnelmallaan, vieraanvaraisella henkilökunnallaan ja annoksilla, jotka eivät taatusti tuota pettymystä.

“Popinoon voi luottaa”, TableOnline-käyttäjä kiteyttää.

Etsitkö lisää ravintolavinkkejä ympäri Suomen? Tutustu tuoreeseen TableOnline suosittelee -listaukseen, josta löydät yli sata huippuarvostelut kerännyt ravintolaa ympäri Suomen.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi