Vallilan uudessa Melt Eateryssä maistuu New York

Melt on newyorkilainen ravintola, jossa tarjoillaan rentoa ruokaa hienostuneella twistillä.

Meltissä on suloinen sisustus.
Meltissä on suloinen sisustus.

Suvannontielle hiljattain avatussa Melt New York Eateryssa on keväisenä tiistai-iltapäivänä rauhallinen tunnelma. Laadukkaan kahvin tuoksu ja suloinen sisustus kutsuvat sisään.

Listalta löytyy New York -henkisiä sandwicheja: cuban, pastrami ja peanut butter & jelly, sekä keittoja ja salaatteja. Todelliseen nykiläistyyliin vitriinissä on tietenkin myös cupcakeja ja juustokakkua – kuinkas muuten. Omistajilla on vahva newyorkilaistausta.

“Täältä minä olen kotoisin”, Sidney Hiltunen sanoo ja näyttää Meltin wc:n seinältä hakemastaan kartasta aluetta reilusti Manhattanista pohjoiseen.

“Westchesteristä. New Yorkissa on paljon muutakin kuin Manhattan”, hän vinkkaa.

Meltin takana on Sidneyn lisäksi hänen vaimonsa Anne ja heidän yhtiökumppaninsa Mary Morgan. Melt on heidän ensimmäinen ravintola-alan yrityksensä.

Anne ja Sidney tapasivat parikymmentä vuotta sitten New Yorkissa, kun Suomesta kotoisin oleva Anne oli siellä au pairina. Aviopari ei halua kutsua itseään foodieiksi, mutta jotakin sinne päin.

Ajatus omasta ravintolasta syntyi isoista joulujuhlista perheen ja ystävien kanssa.

“Olemme aina rakastaneet ruokaa ja hyvää meininkiä. Yhdessä aikaa viettävät, syövät ja juovat ihmiset ovat iloisia – kukapa ei haluaisi saada sitä aikaan työkseen?” Sidney sanoo.

Ruoka tilataan ruksimalla vaihtoehto tilauslappuun. Näin vältetään jonot ja ruuhkat.
Ruoka tilataan ruksimalla vaihtoehto tilauslappuun. Näin vältetään jonot ja ruuhkat.
Eräällä Suomi-visiitillä lähes kymmenen vuotta sitten Sidneyn mielessä alkoi kasvaa ajatus siitä, että pariskunta voisi muuttaa Suomeen. Pohjoisen meininki kun on rauhallisempaa ja vähemmän stressaavaa kuin New Yorkissa. Kun Hiltuset muuttivat Suomeen, kokeilivat he ravintola-ajatusta ensin Ravintolapäivän tapahtumissa. Sitten päätettiin panna oma paikka pystyyn.

“Aluksi ajattelimme perustaa amerikkalaisen barbecue-ravintolan, savulihaa ja sellaista. Mutta se vaati liikaa laitteita ja lupia. Joskus kyllä haluamme vielä toteuttaa senkin unelman.”

Meltistä tuli kahvila-ravintola, joka tarjoaa rentoja amerikkalaisia herkkuja, osittain hienostuneella twistillä. Esimerkiksi grilled cheese -voileipä tehdään valkoisen paahtoleivän sijaan vaaleaan hapanleipään. Kuppikakut ovat gluteenittomia, ja niitä tekee Say It With A Cake -yrityksen Mona Tähtinen. Viikonloppuisin saa runsasta aamiaista Amerikan tyyliin – pannukakkuja, tietenkin.

“Minulle sanottiin, ettei kukaan täällä mitään pannukakkuja syö. Varoiteltiin, ettemme tule myymään yhtään maapähkinävoi-hillovoileipää. Mutta ihmiset tykkäävät niistä valtavasti”, Sidney sanoo ja nauraa.

Sidney ja Anne Hiltunen.
Sidney ja Anne Hiltunen.

“Vaimoni on uskomaton, hän on kehitellyt juustokakun reseptiä varmaan kaksi vuotta. Listalla olevan chilin teen itse, se on ruokaa, jota olen syönyt kotona lapsesta saakka.”

Moni jäi kaipaamaan kahvila Suvantoa, joka sijaitsi paikalla ennen Meltiä. Jos Suvantoa on ikävä, ei hätäillä tarvitse. Melt on sanalla sanoen ihana, ja osa tilasta on jätetty lähes entiselleen.

“Emme halunneet tuhota kaikkea paikasta, josta ihmiset pitivät niin kovasti”, Sidney kertoo.

Psst! Pääsiäisenä Melt järjestää läheisessä puistossa lapsille pääsiäismunajahdin, jonka jälkeen kahvilassa on puuhaa ja syötävää koko perheelle.

Melt New York Eatery, Suvannontie 18.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi