Vapun menovinkit 2013

Mihin ahtautua, ettei märkä ja kylmä saa yliotetta?

Vappuna riittää vaihtoehtoja. Toiset ajelehtivat päämäärättömästi ympäri kaupunkia, toiset puolestaan eivät kestä epävarmuutta, vaan tarvitsevat vedenpitävän suunnitelman. Tässä on listattuna muutamia varteenotettavia vaihtoehtoja vapun kohteiksi.

Rottailua Tavastialla

Notkea Rotta lupailee spektaakkelia yhdessä SMC Hoodratsien kanssa.
Notkea Rotta lupailee spektaakkelia yhdessä SMC Hoodratsien kanssa.

Tavastialla on tarjolla todella näätämäinen herkkupala, kun voimansa yhdistäneet Notkea Rotta ja SMC Lähiörotat hyökkäävät lavalle. Kaksi suomalaisen hiphopin keskeistä outolintua työstävät parhaillaan yhteisalbumia, jolta voi odottaa makupaloja jo Tavastian illassa. MC Notkea Rotta lupaa yhteiskeikasta ”megaeeposta”. Tavastialla luvassa erikoispitkä keikka, ja bändien valitsemat DJ´t rokkaavat koko illan. Illan alkutahdit mättää vähemmän rento Ratface.

PMMP Nosturissa

Nosturin lavalla osaavaa naisenergiaa vapunaattoon tarjoilee vakiopumppu PMMP, joka onnistuu vuosi toisensa jälkeen nostattamaan tunnelman kattoon. Tänä vuonna PMMP:lle antaa tulitukea Sallan ja Miron matka maailman ympäri (SJMMMY).

We Love Helsingin Vapputanssit

Korjaamolle ahtaudutaan kotiseuturakkauden merkeissä, kun We Love Helsinki pyöräyttää ilmoille jo viidennet Vapputanssit ja Kreba-discon. Luvassa innostavien välispiikkien rikastamaa suomalaista kultakauden iskelmää. Pukukoodi: juhlava, perinteinen, huoliteltu. Mielentila: avoin.

Vallilan Vapputanssit

Vallilan Tango soittaa musiikkia, joka saa laittamaan posken vasten poskea.
Vallilan Tango soittaa musiikkia, joka saa laittamaan posken vasten poskea.

Vallilan Tango tuudittaa yleisön Vallilan Vapputansseissa tunteikkaaseen transsiin, vaikka vesi vihmoisi ja tuuli tuivertaisi. Meininki alkaa vappuaattona puoli viideltä ja kestää iltaysiin. Luvassa Vallilan Tangon lisäksi Ihmisäänet-kuoroa, puffettia ja tukiarpajaisia. Ja paljon hymyileviä kasvoja, ylioppilaslakeilla ja ilman. Ei pissitä pihoihin ja roudataan omat roskat pois, kiitos!

Café Köket Espalla ja Aleksilla

Espan kahvila sai lakin.
Espan kahvila sai lakin.

Huhtikuun ajan Espan lavalla viihtynyt Café Köketin kulttuurikahvila tarjoilee vappuna herkkujaan. Vappupäivänä Espan kahvila tarjoaa mahdollisuuden piknikille kauniissa Espan puistossa. Samaan aikaan vatsansa voi täyttää myös Köketin Aleksin toimipisteen vappubrunssilla.

Tigerissa jytisee

The Tiger tarjoilee vappuna kovan kattauksen konemusan ystäville, kun Marco V (Hollanti) ja Jeremy Olander (Ruotsi) tulevat tähdittämään 2Gether -kekkereitä housen ja progressiivisen teknon merkeissä. Kotimaisia Dj´tä tapahtumasta löytyy kymmenkunta, etunenässä Mixxed Housemotion ja Eliot Ness.

Kaiku ja Kuudes linja

Elannon korttelissa Helsingin Kalliossa kaksi naapuria yhdistävät voimansa. Tuore Kaiku-klubi ja Kuudes linja järjestävät yhdessä Wapun Kaikukadulla. Kaikun puolella lineupissa on newyorkilaista osaamista, kun Suomi-fani Kim Ann Foxman ja kuvittaja, pop-taiteilija, AD Silvia Prada soittavat dj-settinsä. Kutosen puolella nähdään ”viemäreistä noussut”, 20-vuotisen uran läpikäynyt Function.

Elastinen ja The Circus

Koko kansan reipas poika Elastinen ohjastaa Rähinä-joukkonsa vappuaattona The Circuksen lavalle. Illan aikana nähdään Elan lisäksi Uniikki, Jontte Valosaari ja Spekti. Illan agendana on Elastisen tuoreen levyn julkkarikeikka. The Circuksen lavalla siis räppäri, jonka mummosikin tunnistaa.

Marssimalla Tokoinrantaan

Tokoinrannan Työväen vappujuhlassa ei nähdä Elastista, vaan kantaaottavaa saamelaisräppiä Ailu Vallelta ja ”luokkakantaista iranilaista menoa” Mokrianilta. Vappumarssin päätöspisteessä luvassa myös paatosta puheiden muodossa, kun ääneen pääsee muun muassa Kuuban Kommunistiset Nuorten Nozar Nazari.

 

Varteenotettavat vappuvaihtoehdot löytyvät totta kai myös esimerkiksi Kaisaniemestä ja Ullanlinnalta, jossa kaikki on tukevasti ennallaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi