Viinimaa -festivaali kokoaa viinin ystävät Vanhalle – Ravintola Nokka mukana syksyisellä pop up -menullaan

Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävillä viinifestareilla on maisteltavana noin 150 eri viiniä.

Viinimaa -festareilla on tänä vuonna entistä enemmän luomuviinejä.
Viinimaa -festareilla on tänä vuonna entistä enemmän luomuviinejä. Kuva: Kelsey Knight / Unsplash

Aiemmin Mikä Viini! -festivaalina tunnettu Viinimaa Festival valtaa Vanhan Ylioppilastalon jälleen 19.–20. syyskuuta. Tarjolla on noin 150 viiniä kymmenestä eri maasta sekä erillinen cocktail-lounge.

Viinivalikoimaan voi tutustua erilaisin teemapoluin, vapaasti kierrellen tai viinintuottajien vetämissä tastingeissa. Maisteltavana on muun muassa luomu- ja kestävän kehityksen viinejä, syksyn uutuustuotteita sekä trendikkäitä matala-alkoholisia drinkkejä.

“Olemme lisänneet suuren suosion saavuttaneiden luomuviinien tarjontaa entistä laajemmalla osastolla. Kannattaa myös tutustua Ravintola Nokan pop up -ravintolan tarjontaan ja keittiöpäällikkö Ari Ruohon valmistamiin herkkuihin”, tapahtumasta vastaava Altia Finlandin Content Manager Anne Riski suosittelee.

Ravintola Nokan pop up -menu koostuu syksyisistä mauista, jotka on sovitettu Tarapacá-viineille.

“Teen tiivistä yhteistyötä kotimaisten pientilatuottajien kanssa ja myös pop-upin annosten raaka-aineet on koottu tutuilta tuottajiltamme, sekä nimetty kotipaikkakuntansa mukaan”, Ari Ruoho kertoo.

Kaikki annokset rakentuvat suomalaisen perunarieskan päälle. Kala-annoksen päätähtenä on lämminsavustettu hauki, riista-annoksessa maistuu inkoolainen peura, ja kasvisannoksessa Ruohon suosikkijuures punajuuri kohtaa kotimaisen vuohenjuuston.

“Tänä vuonna tapahtumassa vierailee myös akvaviittimestari Jonas Odland maistattamassa trendikkäitä akvaviittidrinkkejä. Blossa 18 -vuosikertaglögin Suomen lanseeraus tapahtuu jälleen Viinimaa Festivaleilla eli jännityksellä odotamme, millainen maku paljastuu loppuvuoden lämmittelyyn”, Riski sanoo.

Viinimaa Festival, 19.20.9. Vanha Ylioppilastalo

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi