Viking Line tuo klassikkoherkkunsa maihin - katkarapuleipiä voi pian napata ostoskoriin kauppareissulla

Laivayhtiö Viking Line tuo joulukuun lopussa myydyimmät klassikkoherkkunsa pääkaupunkiseudun ruokakauppoihin.

Laivaklassikko katkarapuleipä saapuu pian kauppoihin.
Laivaklassikko katkarapuleipä saapuu pian kauppoihin. Kuva: Viking Line

Viking Linen laivojen kautta aikojen tunnetuin ja myydyin herkku on jo 60-luvulta asti ollut katkarapuleipä, jota myydään punaisilla laivoilla huikeat 250 000 kappaletta vuodessa. Toinen matkustajien kestosuosikki on lihapullaleipä.

Jos nämä herkut kuuluvat suosikkeihisi, Viking Linella on sinulle erinomaisia uutisia! Laivayhtiö kertoo nimittäin tuovansa suositut katkarapu- ja lihapullaleipänsä myyntiin 28.12. alkaen hyvin varustettuihin ruokakauppoihin pääkaupunkiseudulle.

"Klassikkoleipämme ovat olleet matkustajiemme suosikkeja jo vuosikymmeniä. Näinä erityisinä aikoina, kun laivoilla matkustetaan vähemmän, haluamme ilahduttaa ihmisiä tuomalla risteilytunnelmaa maihin. Olemme jo avanneet maihin kolme Merimyymälä-konseptia noudattavaa Pop Up Shopia. Nyt lanseeraamme ravintoloistamme tutuksi tulleet herkut hyvin varustetuissa ruokakaupoissa, Viking Linen ravintolapäällikkö  Janne Lindholm kertoo.

Katkarapuja yhdessä leivässä peräti 100 grammaa

Maissa myytävät katkarapu- ja lihapullaleivät valmistetaan Kalasatamassa Bomatin keittiössä Viking Linen reseptillä.

Katkarapuleivässä käytettävät Lyngenfjord-katkaravut ovat kalastettu Pohjois-Norjan vuonoista ja pakastettu tuoreuden säilyttävällä tekniikalla. Yhdessä tillibriossileivässä katkarapuja on reilusti - peräti 100 grammaa. Maun pyöristää reilu tujaus laatumajoneesia ja komeuden kruunaa pikkelöity punasipuli ja viipale sitruunaa.

Kuva: Viking Line

Lihapullaleipä tehdään vuokaleivälle, jonka pohjalla on rapeaa jäävuorisalaattia. Ruotsalaisen Scanin tuhdit lihapullat tarjoillaan leivällä punajuuri-perunasalaattipedillä, jossa maistuu aavistus sinappia. Cocktailkurkut antavat kokonaisuudelle pikantin loppusilauksen.

Klassikkoherkut ovat saatavilla seuraavista kaupoista:

Citymarket Iso Omena
Citymarket Tammisto
Citymarket Järvenpää
K-Market Lönkan Herkku
K-Supermarket Kamppi

Kommentoi juttua