WILD valmistautuu hyönteisdinnerille – hyönteiset ovat vielä harvinaisuus suomalaisessa ravintolassa

Hyönteistuotteet saavuttavat ravintolat hitaasti, mutta ensimmäiset merkit ovat ilmassa.

Kuva: koldunova_anna / Fotolia

Lisää ruokakulttuuria Helsinkiin -fb-ryhmässä toivottiin vinkkejä ravintolasta, joiden listalta löytyy hyönteisravintoa. Viime vuonna Evira hyväksyi hyönteiset elintarvikkeeksi Suomessakin ja pian sen jälkeen kaupan hyllyiltä löytyi muun muassa sirkkaleipää. Ravintoloiden listoilla hyönteiset ovat kuitenkin olleet toistaiseksi harvinaisuus.

Ruokakulttuuriryhmän keskustelussa esiin nousee muutamia hyönteisiä tarjoilevia paikkoja. Tarjonta on kuitenkin vielä erikoisempien tuotteiden varassa, eikä hyönteisillä toistaiseksi saa mahaa kunnolla täyteen. Esimerkiksi espoolaisessa The Gallows Bird -pubissa myydään sirkoilla maustettuja suolapähkinöitä ja ravintola WILDissa kuhnurisuklaata.

Kehuttu, mutta erikoinen ravintolakonsepti WILD on edelläkävijä myös hyönteisten suhteen. Ajankohtainen ruokaympyrän uutuuselementti nostetaan nimittäin framille maaliskuussa järjestettävällä dinnerillä, joka rakennetaan kokonaisuudessaan hyönteisten ympärille. WILDin ekslusiivinen konsepti ei kuitenkaan tuo hyönteisruokaa vielä suurille massoille: huippukokki Jouni Toivasen kerran kuukaudessa järjestettäville dinnereille mahtuu nimittäin mukaan ainoastaan reilu parikymmentä ihmistä kerralla.

Wild kattaa dinnereille pöydän kerran kuussa. Vuoden aloittava kattaus on jo myyty loppuun, eikä helmikuun dinnerillekään ole kuin muutamia paikkoja jäljellä. Jos siis maaliskuun hyönteisdinner kiinnostaa, kannattaa tarttua toimeen, vaikkei kattauksen kokonaisuus ole varmaan edes kokilla tiedossa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi