Ylistetyt ravintolat saman katon alle! Kauklahteen avautuvalle herkkukeitaalle povataan suursuosiota: "Elämää on ydinkeskustan ulkopuolellakin"

Espoon Kauklahdessa remontoidaan paraikaa herkkukeidasta, jonka kivijalan muodostavat Edvin Pizza Napoletana ja Patisserie Teemu Aura.

Uusiin puitteisiin muuttavat Edin PIzza Napoletana ja Patisserie Teemu Aura.
Uusiin puitteisiin muuttavat Edin PIzza Napoletana ja Patisserie Teemu Aura. Kuva: Sami Tuoriniemi
  • Mikä: Kulinaristien unelma
  • Missä: Hans Westerlundintie 2
  • Mitä: Mahtavia herkkuja aamusta iltaan

Espoon Kauklahden teollisuuden perintö näkyy yhä tänäänkin alueelta löytyvissä vanhoissa kiinteistöissä. Yksi näistä helmistä on Kurttilassa sijaitseva entinen ammus- ja korkkitehdas, joka on heräämässä eloon K-Supermarket Lasihytin kauppiaan Erkki Zaiedmanin toimesta.

”Korkkitehdas tulee olemaan varsinainen herkkukeidas, sillä sen kivijalan valtaavat paikallisten suosikiksi nopeasti noussut Edvin Pizza Napoletana sekä Patisserie Teemu Aura, jonka tuotteiden jälleenmyyjänä olemme jo pitkään toimineet ”, Zaiedman kertoo.

LUE MYÖS: Kauklahtelaisen pizzerian suursuosio yllätti kaikki - Markuksen pizzat varataan saman tien loppuun: "Olemme hämmentyneitä ja kiitollisia"

Kauppiaan mukaan projekti käynnistettiin toden teolla huhtikuussa, ja tavoitteena on päästä esittelemään Korkkitehdas yleisölle kesällä, kunhan lupaprosessit ja muutostyöt on saatu päätökseen.

"Oman juttunsa terävintä huippua"

Korkkitehtaalle on suunnitteilla noin 50 asiakaspaikkaa ja kesäaikana tunnelmallista pihapiiriä kehystää myös iso ja viihtyisä terassi.

”Edvin Pizza Napoletana ja Patisserie Teemu Aura valikoituivat toimijoiksi, koska ravintoloiden konseptit täydentävät hienosti toinen toisiaan. Ne ovat oman juttunsa terävintä huippua”, Zaiedman sanoo.

Kuva: Edvin Pizza Napoletana

Korkkitehtaalla uusi päivä tullaan vastaanottamaan Patisserien aamiais- ja lounastarjonnalla ja Edvinin kiviuuni hehkuu ruokailijoille taas ilta- ja viikonloppupainotteisesti.

”Edvin Pizza Napoletanan historia Kauklahdessa on lyhyt, mutta tapahtumarikas ja kasvoimme ulos nykyisestä liiketilastamme käytännössä heti sen avattuamme. Nyt, kun kesä tuo toivottavasti helpotuksen ravintoloiden rajoituksiin, on uuden, isomman tilan tarve meille todellinen. Ihastuimme välittömästi Korkkitehtaan tunnelmaan ja täällä artesaanipizzojen leivonta todella pääsee arvoisiinsa puitteisiin”, kertovat paikalliset yrittäjät Markus Nikko ja Satu Ilola.

Ravintolan kruununa toimii uusi italialainen, puupolttoinen Stefano Ferrara -kiviuuni.

Patisserie Teemu Aura on päässyt viime kesänä lanseeratun Pullabiili-kahvila-autonsa avulla tekemään tuttavuutta myös Helsingin ulkopuolella.

Kuva: Patisserie Teemu Aura

”Meistä on upeaa avata kahvila vihdoin Espooseen, sillä olemme metsästäneet uusia tiloja jo pitkään. Korkkitehtaassa on juuri sitä rustiikkista fiilistä, mitä kivijalkakahvilassa arvostamme ja se inspiroi meitä sisustuksen lisäksi myös paikan tuotevalikoiman kehityksessä”, Teemu Aura iloitsee.

”Lupaamme tuoda tarjolle leipomo- ja konditoriaherkkujemme lisäksi laajan All Day Breakfast -valikoiman sekä lounasnälkään runsaita salaatteja, keittoja ja pastaa.”

Koronan kirittämä hanke

Korkkitehtaan myötä Kauklahden alueen laadukas kivijalkatarjonta vahvistuu entisestään.

”Reilun vuoden aikana kodit ovat muuntuneet myös kouluiksi ja työpisteiksi, joiden läheisyyteen kaivataan kunnon palveluita. Näen mielelläni muutoksen, jossa palvelut lähiöistä eivät karkaa, vaan päinvastoin palaavat takaisin ihmisten lähelle. Sydämen asiani on saada näitä vanhoja talokaunottaria kaiken kansan käyttöön”, Zaiedman toteaa.

Korkkitehtaan talo on tiettävästi alun perin rakennettu vuonna 1936. Kiinteistö on ulkokuoreltaan kaavassa suojeltu. Korkkitehtaan uudistamisessa myös sisätiloja entisöidään niin paljon kuin mahdollista
Korkkitehtaan talo on tiettävästi alun perin rakennettu vuonna 1936. Kiinteistö on ulkokuoreltaan kaavassa suojeltu. Korkkitehtaan uudistamisessa myös sisätiloja entisöidään niin paljon kuin mahdollista Kuva: Sami Tuoriniemi

”Olemme molemmat nähneet omissa liiketoimissamme korona-ajan synkät, mutta myös sen positiiviset puolet. Edeltävä vuosi on vaatinut nopeita suunnanmuutoksia, luovaa ajattelua ja uskallusta. Se on myös opettanut, että elämää on ydinkeskustan ulkopuolellakin. Senkin vuoksi Korkkitehdas tuntuu meille niin oikealta ja luontevaltapaikalta”, Nikko ja Aura kiteyttävät.

LUE MYÖS: Espoon laidalla leivotaan munkkeja, joiden maistaminen voi olla kohtalokasta - kohta sinulle eivät enää muut herkut kelpaa!

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 00:51

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi