Jan Vapaavuori – Rötösherra

Voisi luulla, että kansanedustaja ja Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori on väkivaltainen mies. Nuoruudessaan hän pahoinpiteli nuorempansa. Nyt moni pelkää, että hän pitelee myös Sipoota pahoin.

Jan Vapaavuori golffaa Talissa ja Pickalassa. Hän lenkkeilee, pelaa kaukalopalloa, salibandya ja tennistä. Ja kannattaa intohimoisesti HIFKiä.
Jan Vapaavuori golffaa Talissa ja Pickalassa. Hän lenkkeilee, pelaa kaukalopalloa, salibandya ja tennistä. Ja kannattaa intohimoisesti HIFKiä.

Sipoo. Rikosrekisteri. Ville Itälän ajolähtö. Ei ihme, että Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajalla, kansanedustaja Jan Vapaavuorella, on kovan miehen maine. Sipoolaisilla on ainakin monta syytä olla pitämättä hänestä. Vapaavuori on yhdessä kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Rakel Hiltusen kanssa järjestämässä Suomen historian kuohuttavinta alueluovutusta: Helsinki haluaa 14 prosenttia Sipoon maista, 20 prosenttia Sipoon väestöstä. Vapaavuori haluaa rakentaa Sipooseen pientaloja keskiluokalle tiiviisti keskieurooppalaiseen tyyliin. Metroasemien ympärille pienkerrostaloja, jotta metrolle saadaan riittävästi käyttäjiä.

"Jos politiikassa toimii sen perusteella, mikä on sosiaalisesti hyväksyttävää ja mistä kaikki tykkäävät, ei tapahdu koskaan kehitystä. Poliitikon on pistettävä itsensä peliin niiden asioiden puolesta, joihin uskoo. Vaikka tällaisen asian tekisi kuinka tyylikkäästi, aina joku vastustaa."

Jaa hedelmöityshoidoille

Kuuma, kuuma päivä. Sellainen, jolloin on helpompi olla shortsit jalassa, Vapaavuori määrittelee, mutta kunnioittaa Eduskuntatalon pukukoodia vaaleansinivalkoraitaisella kauluspaidallaan ja khakihousuilla.

Vapaavuori vaikuttaa jännittyneeltä. Pieneltä pojalta. Ei julkiselta kuvaltaan. Tämäkö on poliitikko, jonka nuoruuden toilailut ovat jo kerran upottaneet? Mies, jonka työhuoneen seinältä katsoo marsalkka Mannerheim? Mies joka keikautti Ville Itälän puheenjohtajapallilta?

Juuri nyt Vapaavuori näyttäytyy miehenä, jonka todentotta uskoo eduskunnassa äänestäneen hedelmöityshoitojen ja homoparien rekisteröinnin puolesta.

Tarjoamme kuvausrekvisiitaksi sikaria. Se pohdituttaa.

"Kari Häkämieskin löi aurinkolasit päähänsä", kannustamme.

"Se Häkämies suostuukin kaikkeen".

Mutta niin suostuu Vapaavuorikin. Ainakin tähän.

Opiskelukaveri on kuvaillut ristiriitaista Vapaavuorta ihan tavalliseksi mieheksi, tosin opiskelutovereitaan älykkäämmäksi, joka heittäytyy keskusteluihin poikkeuksellisella intohimolla. Eräs puolituttu antaa vapauttavan tuomion: ihan kosher.

Puoluetoveri kuvaa häntä mainettaan paremmaksi "no bullshit -jätkäksi", joka ei missään tapauksessa ole peluri. Vaalipäällikön mielestä Vapaavuori on rehellinen ja julkista kuvaansa pehmeämpi.

"Hänellä on lahjakkuuden mukana tuomaa särmää, tyyli voi olla joskus puolijyräävä", toteaa entinen työtoveri.

"Olen peruspositiivinen ihminen, joka ei turhia hötkyile. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään. Olen fatalisti. En ota murheita asioista, joihin en voi vaikuttaa", Vapaavuori kuvailee itseään.

Moneen kertaan hän korostaa järkiperäistä suhtautumistaan asioihin. Se luo hänestä vähän laskelmoivan, mutta toisaalta oudolla tavalla rehellisen vaikutelman. Hän ei anele, pyydä, selittele tai yritä vedota tunteisiin.

Jossain vaiheessa se olisi ollut ehkä hyväksi.

Se suuri virhe

T-kaupan piha Karrintiellä Puistolassa vuonna 1982. 17-vuotias Jan Vapaavuori on aika päreissä. Hän on juuri kumonnut ystävänsä kanssa parikymmentä olutta. Syntyy sanaharkka 14-vuotiaan pojan kanssa. Vapaavuoren ystävä lyö ja poika juoksee pakoon. Vapaavuori juoksee pojan kiinni ja lyö kahdesti: poika kaatuu maahan, nenäluu murtuu. Sairaalahoitoa kolme vuorokautta. Oikeudessa Vapaavuori kertoo, että uhri oli kiusannut tyttöjä. Ikäerosta huolimatta uhri on samankokoinen kuin syytetyt. Nuorisovalvoja suosittelee syytetyille ensisijaisesti jotain muuta kuin vankeutta, koska Vapaavuoren koulumenestys on loistava. Toisin käy: Vapaavuori tuomitaan pahoinpitelystä kuukaudeksi ja viideksitoista päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Puolitoista vuotta myöhemmin Vapaavuori sekoilee taas. Viisi poikaa anastaa Suutarilan Valinta Tapsan tuulikaapista kaksi tavara-automaattia. Saalis on säälittävät 214 markkaa. Pojat, joista yksi on Vapaavuori, saadaan kiinni heidän juostessaan pakoon. Tuomio: varkaudesta sakkoja.

"En ajatellut, että he varastaisivat automaatin, muistelen kieltäytyneeni siitä ja jääneeni tien toiselle puolelle. Kun liikkeestä kuitenkin lähdettiin poikien perään, lähdin muiden mukana juoksemaan", Vapaavuori kertoo myöhemmin.

Kolme ällää ja yo-aine rikoksesta

Jan Vapaavuori syntyi kaksikieliseen perheeseen. Äiti Gun oli ruotsalainen kotitalousopettaja, isä Panu suomalainen juristi. Isä äänesti Kokoomusta ja SDP:tä, äiti RKP:tä. Lapsuusvuodet Jan vietti Konalassa ja Puistolassa. Lapsuus oli suojattua, vaikkakin taloudellisesti niukkaa. Äiti hoiti lapset kotona, isä elätti virkamiehen palkallaan koko perheen.

"Kouluvuosina olin kiinnostunut urheilusta, tytöistä ja keskioluesta", Jan kertoo nettisivuillaan.

Huvituksiin taipuvainen, mutta älykäs poika opetteli lukiossa ulkoa piin ensimmäiset 500 desimaalia.

"Hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat", hän kuvailee koulunkäyntiään. Vapaavuori kirjoitti ylioppilasaineensa aiheesta Nuori rikoksentekijä ja rangaistus ja päätti kirjoitukset kolmeen laudaturiin.

"Olin utelias ja halusin kokeilla vähän kaikkea. Jouduin huonoon seuraan. Minusta tuli jengin ulkojäsen. Isä suhtautui hölmöilyyni ankarammin. Äiti oli todella ymmärtäväinen. Oli sitä mieltä, etteivät teot vielä tarkoita, että poika olisi läpeensä paha. Kotikasvatukseni oli moderni. Uskottiin, että puhumalla ja antamalla paljon rakkautta asiat hoituvat."

Niinistön oikea käsi

Jan Vapaavuoresta tuli poliitikko sattumalta.

Merkit olivat kuitenkin selvät:koulussa hän kirjoitti useamman aineen vuoden 1982 presidentinvaaleista. Opiskeluvuosinaan hän oli oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestön Pykälän hallituksen puheenjohtaja, ja Kansallisten ylioppilaiden edustaja Helsingin yliopiston edustajistossa. Valtakunnan politiikkaan hakeutumista hän epäröi taustansa vuoksi.

"Ollessani Interbankissa töissä, esimieheni totesivat, että minun pitäisi lähteä politiikkaan. Kerroin heille taustastani, mutta he eivät uskoneet sen vaikuttavan", Vapaavuori on kertonut.

Vuonna 1995, Vapaavuoren juuri noustua oikeusministeri Sauli Niinistön erityisavustajaksi, hänen menneisyytensä tulee julki.

Vapaavuori oli vaikuttanut jo neljä vuotta Kokoomuksessa. Ensin Ben Zyskowiczin rekrytoimana eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä ja sittemmin ulkomaankauppaministeri Pertti Salolaisen erityisavustajana.

"Hänellä oli avustajana poikkeuksellisen vahva asema. Häneen luotettiin ja hän piti kantansa", kertoo Vapaavuoren kanssa samaan aikaan erityisavustajana toiminut Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner.

Syyskuussa Vapaavuori saa puhelun. Kansan Uutisten toimittaja kertoo, että lehti on saanut kopiot Vapaavuoren tuomioista. Tuomiot oli lähetetty myös Ilta-Sanomiin ja Helsingin Sanomiin.

Vapaavuorella tulee kiire kertoa asia Niinistölle ja onnistuukin tapaamaan hänet kahden kokouksen välillä. Mutta Vapaavuori puhuu esimiehelleen vain pahoinpitelystä. Aina valmiina tottunut olemaan Niinistö yllättyy täysin, kun Ilta-Sanomien toimittaja kertoo myös varkaustuomiosta. Vapaavuori eroaa ja saa osakseen kahtalaista kohtelua Kokoomuksessa. Puoluesihteeri Maija Perho ilmoittaa, että Vapaavuori on pettänyt puolueen luottamuksen, mutta Ben Zyskowicz palkkaa löytönsä Kokoomuksen kansainvälisten asioiden sihteeriksi.

"Sain moitteita, mutta myös hyvin paljon sympatiaa. Moni muukin kertoi hölmöilleensä", Vapaavuori muistelee.

Ja kolmas tuomio

Se olisi ollut monen ihmisen poliittisen uran loppu.

"Jos Jan Vapaavuori ei olisi niin älykäs ja aikaansaapa, hän olisi saattanut unohtua poliittisesti", arvioi Mikael Jungner.

Vuosi eron jälkeen: Vapaavuori nousee Helsingin kaupunginvaltuustoon, josta hän oli neljä vuotta aiemmin jäänyt rannalle. Vuonna 1999 Vapaavuori kelpaa taas ministerin, nyt Kimmo Sasin, erityisavustajaksi. On Vapaavuoren onni, että keväällä 2001 hän vaihtaa erityisavustajan työ urheilumarkkinointiin keskittyvän pienyrityksen toimitusjohtajan töihin, sillä pian poliisilla on taas asiaa.

Syyskuun 14. päivä, 2001 aivan Vapaavuoren kotikulmilla poliisipartio havaitsee epävarmasti kulkevan Volvon, joka kaartaa Lauttasaarentien Esson pihaan. Partio pysäyttää ja puhalluttaa Jan Vapaavuoren: 0,9 promillea. Vapaavuori saa rattijuopumuksesta

11 430 markan sakot ja ajokiellon.

Kovempia rangaistuksia!

Mutta Vapaavuori ei lannistu. Kaksi vuotta myöhemmin hän asettuu kansanedustajaehdokkaaksi

"Rangaistuksia pitäisi koventaa, koska ne eivät ole oikeudenmukaisia suhteessa tekoihin. Lisäksi poliisin voimavaroja pitäisi lisätä, jotta useammat rikokset tulisivat selvitetyiksi ja kiinnijäämisriski kasvaisi", hän vastaa Helsingin Sanomien vaalikoneessa.

Vapaavuori tekee vaalityötä yli puoli vuotta. Hän nappaa kampanjapäällikökseen oikeustieteen opiskelijan Antti Pätiälän. Koko kampanjan aikana Pätiälältä kysytään vain kerran Vapaavuoren rikoksista.

"Mitä sitä kiertämään. Jokainen tekee virheitä. Teko on oikeusjärjestelmämme mukaan sovitettu. Äänestäjän päätettävissä on, onko se moraalisesti sovitettu", Pätiälä vastaa.

Ja niin Jan Vapaavuori tekee pienen ihmeen. Aito oikeistolainen, oikea helsinkiläinen -sloganilla, hänestä tulee uusi kokoomuslainen kansanedustaja 4 657 äänellä.

"Parempi, että asiani ovat yleisessä tiedossa. Piilottelu on raskasta. Olen oppinut elämään asian kanssa. Ikäväähän se on aina profiloitua tuossa asiassa, mutta menneisyyttäni en voi muuttaa", Vapaavuori sanoo nyt, kun hän työskentelee Helsingin ja Sipoon kuntaliitoksen myrskynsilmässä.

Vapaavuoren mielestä hänen menneisyytensä ei estä häntä toimimasta kansanedustajana ja lainsäätäjänä.

"Rikos on sovitettu, kun rangaistus on kärsitty. Olen myös yrittänyt kääntää asian positiiviseksi siten, että voin olla esimerkki niille tuhansille nuorille, jotka hölmöilevät, että voi vielä valita toisen tien."

Mutta kaikilta se ei onnistu. Ehkä on hyvä muistaa, että Jan Vapaavuori on mies, joka ei ole koskaan menettänyt yöuniaan.

47 kommenttia

Anna N.

21.9.2006 11:43

Vapaavuori vaikuttaa aidosti yhteiskunnasta kiinnostuneelta poliitikolta. Sitä paitsi hänen kirjava taustansa pitää hänet maan tasolla, politiikothan helposti tahtovat lähteä lejumaan. Taisin löytää EK-vaali ehdokkaani!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ex-työkaveri ihmettelee

29.11.2006 04:32

Mitenköhän tässä artikkelissa ylistetään Jannen älykkyyttä ja loistavaa koulumenestystä? 3 laudaturia toki on hyvä, muttei "loistava". Enkä muista Jannen noiden Interbank-aikojen tiimoilta mitään erityistä älykkyyttä osoittaneen, selkeä pyrkyryys kyllä näkyi. Ja sitäpaitsi älykkö EI enää lähemmäs nelikymppisenä lähde kännissä auton rattiin, nuoruuden hölmöilyt ymmärrän paremmin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

4 laudaturia

23.2.2007 11:31

Ymmärtääkseni älykkyyttä ei voi kyllä päätellä laudatereista. No, tietyn perusfiksuuden, mutta apinakin pystyi kirjoittamaan vanhoja laudatureja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Limpar

17.4.2007 03:21

Näin helsinkiläisenä ei Vapaavuoresta voi sanoa muutakuin hyvää. Olen äänestänyt häntä lähes kaikissa vaaleissa, joissa hän on ehdokkaana. Hän on asia mies eikä mikään byrokraatti tai poliittinen broileri.
Se että mies uskaltaa julkisesti sanoa, että nuorena harrastuksena oli keskiolut kertoo maanläheisestä ja käytännöllisestä ihmisestä. Hyvä että on muistanut myös elää ja muutama pikkuhaksahdus kertoo vain vilkkaudesta.
Fiinimmät tapaukset kehuskelisivat vastaavassa tilanteensa juoneensa "Nuvoo Puleauta" jo 16-vuotiaana kun se oli niin täyteläistä.
Tää on mies jolla on asenne kohdallaan. Pelleilijöitä riittää eduskunnassa muutoinkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pekka Honkonen

22.2.2008 02:48

Kyllähän herra Jan Vapaavuori on tainnut jo turpiin lyönnit jättää, kun pääsi "rötösherrojen sarjaan".

Miksi ihmeessä Helsingin keskustan tuntumassa pitää olla golfkenttä? Ja muka pulaa tonttimaasta. Mahtuisihan senkin alueelle ainakin jokin kymmenen tuhatta asukasta.

Ei käy, kun herra asuntoministeri itse pääsi pikavauhtia ostamaan kentästä osakkeen. Tosi köyhää väkeä, kun eivät jaksa muutamaa kilometriä kauemmaksi, missä kentillä on vielä tilaakin.

Olen pohjoiselta Uudeltamaalta eikä Hesan asiat paljon hetkauta, mutta hyvät naurut tästä herra asuntoministeristä tavan takaa saa. Heh, heh!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pena.

23.2.2008 16:59

"Hyvä että on muistanut myös elää ja muutama pikkuhaksahdus kertoo vain vilkkaudesta"

Jos 17-vuotiaana juoksee 14-vuotiaan kiinni ja vetää turpaan, kertoo se jostain muustakin kuin vilkkaudesta. Samoin se, jos kaupungin valtuustossa esittää 1,8milj. mk lainaa yhtiölle, jonka hallituksessa istuu.

Minä näen tässä miehen, joka tavoittelee omaa etuaan turhan hanakasti. "Älykäs ja aikaansaapa" hän varmasti myös on, CV puhuu puolestaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaimaani666

26.8.2008 18:10

Friibergi haluaa estää keinomaailmojen tekemisen minne pääsee vain yksityisautolla siksi että "älykkäänä ja aikaansaavana" miehenä hän ymmärtää rattijuoppouden olevan vakava ongelma, mutta toisin kun hän itse me muut emme aja kaiken aikaa maistissa. Bussilla ja junallahan kulkiessa saa olla aika kännissä kuhan ei mekasta tai laula josta siitäkin vaparilla on kokemuksia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

5Laudaturia

13.4.2011 20:34

Ilmeisesti city-lehden lukijat ovat viisaampaa porukkaa -
Toissijainen nimim. nykyinen vaalitiimiläinen kummastelee

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alkoolis

12.6.2012 14:26

-Mitenköhän tässä artikkelissa ylistetään Jannen älykkyyttä ja loistavaa koulumenestystä? 3 laudaturia toki on hyvä, muttei "loistava". Enkä muista Jannen noiden Interbank-aikojen tiimoilta mitään erityistä älykkyyttä osoittaneen, selkeä pyrkyryys kyllä näkyi. Ja sitäpaitsi älykkö EI enää lähemmäs nelikymppisenä lähde kännissä auton rattiin, nuoruuden hölmöilyt ymmärrän paremmin.

EI alkoholi neuvottele, se käskee

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

timpehe

12.6.2012 16:28

Melkoinen rötösherra tässä meillä on. Ei muuta kun persuja vaan linjoille ja sitten kun on niitä saatu vähän puukoteltua lisää selkään niin lähdetään baarikierrokselle autolla taas.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jerkku43

12.6.2012 19:06

sorry, ei tipu minulta Janille tukea. Epämiellyttävä tyyppi joka haluaa Espoon rahat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Copskings

13.6.2012 09:03

Rattijuopumus vuodelta 2001 osittaa että kyseessä ei ole mikään ruudinkeksijä vaan on päässyt eduskuntaan persettä nuolemalla. Miten rikollinen voi olla sotilasarvoltaan kapteeni??Vetäköön herra kapteeni vitun päähänsä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ei mitään järkeä

23.4.2014 17:07

Vittu syvälle päähän! Rattijuoppo tappoi lapsemme Ei saanut mitään tuomiota, kun on rattijuoppoja hallituksen päättäjissä (1 vuosi ehdollista, meille elinkautinen tuska)

joopajoojaniinpaniin

13.6.2012 19:08

Kokoomuslaisista ei tuoreempia juttuja uskallakaan julkasta. Ne on nykyään niin Natokiimasia ja hyökkäämässä Libyaan ja Syyriaan ja Iraniin että äänistä katois puolet jos jengi tietäs että ne kannattaa kansanmurhia. Ja se kusipäinen osallistuminen EUn miljardirahotuksiin! Täytyy korjata äskeistä... äänistä katois 90%. Ja Vapaavuori ei ole älykäs paitsi ehkä siinä mielessä että se ei koskaan sano mistään mitään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kokkari

10.11.2012 00:44

Onnittelut uudelle ministerille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

viestimies

29.12.2012 08:50

kapteeni tais vaihtaa nimensä no nyt se vois taas vaihtaa nimensä kun ranskalaiset juhlii laivatilausta ,vaikka nothinghill,kokoomusministerit ja koko muu hallitus on isänmaan pettureita,äänestäkää lisää hesalaiset moisia itse en tule käymään pääkaunkiseudulla enään ollenkaan vaan menen suoraan lontooseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

huhuh

7.1.2013 22:33

tosi paskainen jätkä on sian ruokaa jota en syö hyi hyi mikä jätkä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

corno

19.1.2013 11:19

Asiallinen artikkeli. Lisäksi katsoin juuri Korkin haastattelun Vapaavuoresta, joka osoittautui taas eleettömäksi ja asiantuntevaksi ministeriksi. Kaukana Urpilaisen typerästä keekoilusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ristolahnalampi

13.2.2013 15:35

Heti kun ensikertaa Vapaavuoren tapasin, intuitioni nosti hänet muiden nurte seasta paljon ylemmäksi.
Pääministerinä Vapaavuori olisi kansalaisten luottomies. Maailman pankkiherrat eivät miestä harhauttaisi. Kiitos asiallisesta kirjoituksesta! Äidinkulta -poikien ja -tyttöjen johdolla mennään suuriin peleihin sinisilmin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rivikansalainen

3.4.2013 23:00

Jan Vapaavuori sanoi minulle Eduskunnassa 2.4.2013: "Tämä on jo päätetty, meillä ei ole varaa tähän." Kyse oli ainoasta Suomeen tarjolla olevasta työtä ja tulevaisuutta rakentavasta yrityksestä, kansainvälisestä Laguna hankkeesta. Rikollinen Vapaavuori jakaa rahaa ympäri Eurooppa ja Herroille rikkaille, on ylpä kuin pierevä karhu. Mutta Suomea ei ole miestä kehitämään. Kaikotkaa kaikki helsinkiläiset kokoomuksesta, se repii maan riekaleiksi ja tuhoaa tulevaisuutemme. Vapaavuori soskisdyykkarikisi, mikä hänen taustansa onkin ja Katainen lihamstariksi Siilinjärvelle. Nostetaan oikean isänmaallisuuden aalto puolustamaan Suomea, kokomusta ei sitä enää tee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvä Jan

14.1.2014 18:59

Ihme veijari, ei ota selvää onko lintu vai kala.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Raskaat silmäluomet

18.3.2014 11:12

Jan Vapaavuori on, edeltäjiensä tavoin hallituksen epäonnistunein ministeri. Suomen elinkeinoelämä on rapakunnossa noitten öykkäreitten jäljiltä. Epätoivoissaan Vapaavuori tarrautuu Venäjään, eli on lähtenyt herrojen kanssa marjaan. Siitä ei tälle kansakunnalle hyvää seuraa. Venäjäriippuvuudesta olisi pitänyt päästä eroon jo vuosia sitten. Nyt se tulee suomalisille kalliiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bodil

7.4.2014 22:37

Valitettavasti Vapaavuoren vuoden 1983 tekoa ei voida pitää nuoruuden hairahduksena, sitä se ei ollut, vaan sivullisen äkkilliseksi päällekarkaukseksi. Todistajia oli monta saman ikäistä (12-13 vuotiasta uhrin ystävää). Itse asiassa hengen lähtö oli hyvin lähellä, sillä pojan pelasti valpas ohi- kulkeva pariskunta sekä pelokkaat, kiven ja puiden taakse tilannetta katsomaan jääneet ystävät, jotka saattoivat pojat sairaalaan. Uhri ja hänen ystävänsä eivät olleet missään tekemisissä Vapaavuoren eikä toisen pahoipitelijän kanssa, vaan aivan sattumalta kohtasivat Puistolan, niin sanotun, "rauhallisen omakotitaloalueen" tiellä. Uhri ja hänen ystävänsä eivät todellakaan ahdistelleet tai kiusanneet Vapaavuoren tyttöystäviä - selitys tuulesta temmattu - hätä selitys!
Jan Vapaavuoren isä olisi korvannut poikansa tekemisen rahassa, mutta onneksi poliisi ehti hätiin, vaikkakaan ei kyllin ajoissa. Humalaiset pahoinpitelijät saivat mennä kotiin nukkumaan, selvittämään päänsä, sillä aikaa kun vanhemmille kerrottiin sairaalasta: pojallanne nenä- sekä kallomurtuma, ja mahdollisesti perna potkittu rikki ?
Ällykkyys ja viisaus eivät kulje käsikädessä, laudaturit eivät takaa inhimillisyyttä, eivätkä mitään muitakaan elämiselle välttämättömiä ominaisuuksia. On totta , että rikoksen tekijälle pitää antaa mahdollisuus sovittaa tekonsa, ja jatkaa elämäänsä, mutta luulisi Suomesta löytyvän kansaa edustamaan rikkeettömät ihmiset, puhtain paperein.
t: asiasta tietävä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ex-edustaja kok

8.4.2014 14:14

Pitää olla todella puupää jos haluaa tommosen jätkän edustajakseen parlamenttiin. Toivottavasti tämä taparikollinen putoaa ensi vaaleissa. Ajatelkaa jos tää rikollinen olisi pääministeri, mihin nyt pyrkii, siinä olisi taas ulkomaisille medioille ruokaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pulmulainen

9.4.2014 23:33

Täällä 40 vuotta menny ilman että virkavallan on tarvinnut ohjata elämän poluilla. En oikein ymmärrä miksi ottaisin asioitani hoitamaan poliitikon joka on jatkuvasti ongelmissa pelkästään oman elämöintinsä takia syystä tai siitä että on niin tyhmä että jää kiinni?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.4.2014 16:27

Joka ihminen on syyllistynyt johonkin rikokseen, vaikka ei ole siitä kiinni jäänyt virkavallalle tuomittavaksi ! kaikilla on toinen mahdollisuus tulla rehelliseksi ; ))

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kohtuus kaikessa

17.4.2014 20:07

Noista lehdessä kuvatuista rikoksista tulee esiin, ettei alkoholi sovi ministeri Vapaavuorelle lainkaan. Jos pääministeriys kiinnostaa, kannattaa siirtyä Johannes Virolaisen linjoille eli täysraittiuteen. Olisi ikävä lukea lehdistä Suomen pääministeri Vapaavuoren toilauksista "päreissä".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tähän on tultu

19.4.2014 09:51

Ylimielinen,rosvo,väkivaltainen,vaarallinen liikenteessä.Kokoomuslaisten mielestä sopiva ministeriksi
ja mahdollisesti puheenjohtajaksi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

upro

22.4.2014 05:47

Mainostekstiä on city lähtenyt kirjoittamaan. Onneksi saa kommentoida. Saisi vaan vielä vaalirahaa kommenttien levitykseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zeigei

22.4.2014 06:41

Eikö kykypuolueesta löydy parempia ehdokkaita. Jos mies on kolmasti jäänyt kiinni, monestakohan kolttosesta on livahdettu ilman kiinnijäämistä. Aikas häikäilemätön kaveri.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nuija

22.4.2014 14:10

Kansa saa mitä se haluaa. Juristin virkaa ei julkiselta sektorilta noilla taustoilla saisi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

älkääs nyt

22.4.2014 19:21

Liian kyvykäs mies hukattavaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

QPR fc

26.4.2014 16:01

Todella epämiellyttävä mies. Hieno esimerkki pyrkyripolitiikosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Veteraani päivänä

27.4.2014 17:28

Ei käy, Jan Vapaavuori! Kokoomukselta on löydyttävä parempi pääministeri!
Puistolan lähistöllä sijaitseva Keravan nuorisovankila ei ole toiminut Sinulle riittävänä pelotteena. Varatuomari-isä on antanut ammattitaidollaan isän kädestä porvarilliset arvot, pitämällä sinut poissa Keravan nuorisovankilasta.

Vapaavuori tuomittiin 17-vuotiaana pahoinpitelystä kuukaudeksi ja 15 päiväksi ehdolliseen vankeuteen vuonna 1982. Vuonna 1984 Vapaavuori tuomittiin sakkoihin osallisuudesta varkauteen. Vuonna 2001 Vapaavuori tuomittiin rattijuopumuksesta 11 430 markan sakkoihin ja ajokieltoon.[18][19] Lähde: Wikipedia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Temex66

27.4.2014 21:44

Mutta aika hyvä pääministeriksi! Miettikääpä...jos ei neuvotteluissa päästä Suomea miellyttävään lopputulokseen, tulee kuontaloon! Ilman muuta Jan Vapaaottelija tuohon virkaan! Ja ulkoministeriksi tietenkin Arhinmäki :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bodil

28.4.2014 21:52

Kommenttini oli näköjään eliminoitu? eli tämäkään areena ei ole kaikille mielipiteille tarkoitettu?
Yritän sinnikkäästi uudelleen. Vapaavuorta puolustavat Anne-Mari Virolainen, Lieto, sekä Tapani Mäkinen Vantaalta - onko teillä lapsia ? jos on, niin, mitäs jos he joutuisivat pahoinpideltäviksi, niin, siitäkö huolimatta kannattaisitte pahoinpitelijää edustamaan Suomea ? Luonnollisesti en toivo että lapsianne pahoinpideltäisiin ! Siis, eikö todellakaan Suomesta löydy kansaa edustamaan rikkeetöntä ihmistä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Puss och kramm. Jan

29.4.2014 02:46

Asuntoministerina Vapaavuori oli ensimmainen ministeri, joka puuttui Suomessa asuvien kehitysvammaisten henkilooiden Ihmisarvoa loukkaviin laitosolosuhteisiin ja laittoi kayntiin projektin, jotta he saisivat itselleen inhimillisen kodin . Kyseessa on ihmisoikeus asia, jota Suomessa on raikeasti loukattu ennen Vapaavuoren toimintaa. Vapaavuori on karsinyt rangaistuksensa ja ymmartaa karsivien ihmisten tilanteen. Vapaavuoriella on sydamen sivistysta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VapaaOttelija

29.4.2014 07:45

Muistaakohan ko. herra Vapaavuori, kun uhkaili nuorta naispuolista henkilöä, että: "Pitäiskö vetää turpaan"? Tyttö oli n. 15-vuotias ja itse herra oli parisen vuotta vanhempi. Onneksi herran ystävä sai pideltyä aisoissa tuon kerran.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bodil

3.5.2014 10:25

En tiedä toista puoluetta Suomessa, kokoomuksen lisäksi, joka näin sinnikkäästi haluaa suomalaisia edustamaan pahoinpitelystä tuomittua ihmistä! Varkaudet, näpistelyt, herjaukset, y.m. ihmistä ei suoranaisesti fyysisesti vahingoittavat teot, ole rinnastettavia pahoinpitelyyn. Kysymys ei ole siitä, etteikö rikoksen tekijälle annettaisi mahdollisuutta sovituksen jälkeen jatkaa normaalia elämää, vaan siitä, että tällainen ihminen ei sovi edustamaan kansaa vaikka omaisi kuinka korkean, n.s.älykkyysosamäärätason. Huomio Sari Sarkomaa ja Sampsa Kataja - oletteko kokeneet väkivaltaa? Onko lapsianne, tai sukulaisianne pahoipidelty? jos, niin siitäkö huolimatta kannattaisitte tekijää edustamaan maatanne - ymmärtäisitte hänen tekonsa "nuoruuden hairahduksena". Muistakaa että ei Niinistökään huolinut Vapaavuorta avustajakseen tekojen paljastuttua. Lyhyt on kokoomuslaisilla muisti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paha Punainen

28.5.2014 20:49

Kansalaispalkkaa vaan kaikille...kyllä vasemmiston idealistit ja demareiden ay-kekkulit ovat huomattavasti parempia, sillä eihän yksilön itsensä nyt todellakaan tarvitse tehdä itse mitään ja yrittää pärjätä omillaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EI Vapaavuorelle

31.3.2015 13:17

Vapaavuori on omaa etuaan ajava ja älykkäästi häikäilemätön politiikko. Kaikki keinot ovat sallittuja, jotta oma tavoite saavutetaan. Kähminnän mestari. Siinä jää suomen etu kakkoseksi.
Tällaisia poliitikkoja Suomi ei kaipaa eikä myöskään edustamaan Suomea missään instanssissa.
Jo taustat puhuvat puolestansa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tarkkailja

6.4.2017 12:26

Kansan ja varsinkin helsinkiläisten on syytä muistaa Jan Vapaavuoren rikokset, pahoinpitely, varastelu ja rattijuopumus merkkinä siitä millaisesta henkilöstä on kyse; rikollistausta! Asuntoministerinä hän teki kohtalokkaan linjauksen, joka romahdutti edullisten, pienten asuntojen tuotannon. Siis puutteellinen arviointikyky edelleen! Ei todellakaan kelvollinen pormestariksi, omaa etuaan kun lähinnä ajaa... Muistatte golfkenttä-tapauksen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muistoja

6.4.2017 16:25

Jan Vapaavuorella on todistetusti rikostausta, pahoinpitely, varkaus, rattijuopumus, ei kauhean hyvä CV valtakunnan johtotehtäviin. Asuntoministerinä hän teki kohtalokkaan linjauksen, joka lamaannutti pienten edullisempien asunnon tuotannon Helsingissä tähänkin päivään asti. Golf-jupakasta jäi mieleen Vapaavuoren oman edun tavoittelu. Tällainen heikon harkintakyvyn omaava rötösherra ei ole missään nimessä sopiva pormestariksi, tuskin muihinkaan luottamustehtäviin!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pro Malmi

10.4.2017 01:00

Ja kolmekymmentätuhatta suomalaista halusi taas unohtaa, koska se on helppo ratkaisu. Säälittää kuinka alas nuoruuteni suosikkipuolue vajoaa.

media_haloo

13.6.2017 13:02

Miksi media ja Orpo jauhaa Halla-ahon kirjoituksista, mutta hiljenee pahempia rikoksia tehneestä Vapaavuoresta? Orpokin tainnut unohtaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hannibal Lecter

6.10.2017 19:05

Ei millään pahalla, mutta miten 52-vuotias voi näyttää noin vanhalta? Kaljako se edelleenkin maistuu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Madhus

20.3.2018 19:39

Vapaavuoren rikoksista Sipoon ryöstö on vielä sovittamatta. Tämä rikos ei vanhene koskaan. Koko hanke on nyt ns. jäätynyt konflikti, koko varastettu alue on edelleen tyhjän panttina. Edes minkäänlaista suunnittelua ei ole aloitettu. Venäjän toimet Georgiassa ovat innoittaneet Vapaavuortakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi