Mikael Pentikäinen: Joskus valinnat onnistuvat paremmin, joskus huonommin

Helsingin Sanomien päätoimittajan mukaan opintotukimielenosoitus ei vain mahtunut lehteen.

Hesarin Kuukausiliitteen jutun hehkutukselle riitti tilaa. Enkeli-Elisa-juttu oli tosin palkintonsa ansainnut.
Hesarin Kuukausiliitteen jutun hehkutukselle riitti tilaa. Enkeli-Elisa-juttu oli tosin palkintonsa ansainnut.

Moni opiskelijoiden asioista kiinnostunut hieraisi silmiään selatessaan läpi torstain Helsingin Sanomia. Edellisenä päivänä opintotuen puolesta oli marssinut 5 000 ihmistä, mutta maamme pääaviisi ei maininnut tästä uutisoinnissaan sanallakaan. Ei, vaikka monessa muussa mediassa tämä nousi ykkösaiheiden joukkoon, ja Hesarin Saska Saarikoskikin twiittasi kyseessä olevan talvikauden suurin mielenosoitus. "Hyvä, että on asioita, jotka saavat nuorison liikkeelle!" Saarikoski hehkutti.

Kaikki eivät olleet Hesarissa ilmeisesti samaa mieltä, sillä mielenosoitus päätyi uutissivujen sijasta mielipiteisiin. Sinne valittiin lukiolaisen Aino Kopran kirjoitus, jossa Kopra ilmoitti, että mieltään osoittavat opiskelijat ovat itsekkäitä ja vastuuttomia, koska puolustavat oikeuksiaan. Kopralla on totta kai oikeus mielipiteeseensä, samoin kuin hänellä on oikeus yli 300 000 euron pääomatuloihinsa.

Syyttävän sormen ei tule missään tapauksessa osoittaa Aino Kopran suuntaan, eikä häntä tarvitse tuomita henkilönä. Heristelevät sormet onkin syytä suunnata mieluummin Hesarin suuntaan.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Mikael Pentikäinen, millä perusteilla päätitte olla kirjoittamatta opiskelijamielenosoituksesta?

"Mielenosoitus hoidettiin erittäin kattavasti HS.fi:ssä ja käsittääkseni myös Nelosen Uutisissa, joten HS käsitteli sitä mielestäni tuoreeltaan ja tilanteen ollessa päällä laajasti", Pentikäinen sanoi Citylle.

Vakioselitys

Paperista lehteä painavilla tahoilla on aina käytettävissä myös vakioselitys. Pentikäisen henkilökohtainen mielipide on, että juttu olisi voinut lehteen mahtuakin. Päätös ja sen tekijät piilotetaan passiivin taakse.

"Minusta olisi voinut olla, mutta nyt oli päädytty tähän ratkaisuun. Lehteen mahtuu rajallinen määrä uutisia, ja nyt oli tehty tällainen valinta. Sitä voi arvostella, mutta samalla ei pidä sulkea silmiä tapahtuman uutisoinnin kokonaisuudelta."

"Kukaan HS-toimituksesta ei ole minulle kertonut olevansa sitä mieltä, etteikö tämä aihe olisi sopinut lehteen. Nyt se ei vain sinne mahtunut, koska sinne oli päätetty valita muita aiheita - osin siksi, että mielenilmaukseen panostettiin niin paljon verkossa."

Pentikäinen viittaa uutisoinnin kokonaisuuteen. Oletus on, että Hesarin ystävät saavat tarvittavan tiedon joko nettisivuilta tai Nelosen Uutisista. Työnjaon HS.fi:n ja paperisen lehden välillä ymmärtää hieman paremmin kuin Nelosen Uutisten ja Hesarin välisen yhteyden. Hän myöntää, että olennaisimmat uutiset tulisi kertoa kaikissa pääkanavissa, joskin eri näkökulmista. Pentikäinen sanoo myös, että kaikki tilaajat eivät lue verkkolehteä.

Mitä tulee rajalliseen määrään lehteen mahtuvia uutisia, Hesarin Kotimaa-osastolle saatiin kuitenkin sovitettua hyvin esimerkiksi uutinen Hesarin Kuukausiliitteen palkitusta jutusta sekä todellinen päivän uutinen, johonkin kansainväliseen tutkimukseen nojaava, gallup-muotoon puettu Autoilijat uskovat ensiaputaitoihinsa.

Kopran mielipidekirjoitus täytti HS:n mielipidesivun julkaisukriteerit Pentikäisen mukaan hyvin.

"Meillä ei ole tapana selvitellä kirjoittajien verotietoja eikä niiden suuruus tai vähäisyys tee ketään kelvottomaksi kirjoittamaan HS:n mielipidesivuille."

Pentikäinen ei kuitenkaan anna vastausta alkuperäiseen kysymykseen siitä, onko hänen mielestään kirjoittajan tuloilla merkitystä juuri tässä aiheessa. Epäselvää on myös se, olisiko lehteen ollut tarjolla muita mielipiteitä asian tiimoilta ja mistä syystä ne eivät täyttäneet mielipidekirjoituksen kriteereitä. Vai eivätkö ne vain mahtuneet kyytiin?

"Toimitus joutuu tekemään joka päivä valintoja. Joskus ne onnistuvat paremmin, joskus huonommin", Pentikäinen kuittaa.


23.3.: Juttuun lisätty linkki Hesarin verokoneeseen.

Palstatilaa Kotimaa-osastolla saanut "uutinen Hesarin palkituista toimittajista" on muutettu muotoon "uutinen Hesarin Kuukausiliitteen palkitusta jutusta". Kuten saamassamme palautteessa huomautettiin, Enkeli-Elisa-jutun kirjoittivat Kuukausiliitteeseen freelance-toimittajat Anu Silfverberg ja Hanna Nikkanen.

21 kommenttia

JuliusJ

23.3.2013 10:20

Mikä ihme juttu noi Aino Kopran pääomatulot on? Onko joku oikeasti tsekannut että onko Aino Kopralla pääomatuloja ja miten se yleensä liittyy asiaan? Aika nihkeää kaivella jonkun lukiolaisen tulotietoja yhden mielipidekirjoituksen perusteella... vai mistä ihmeestä noi pääomatulot on revitty tuonne?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JuliusJ

23.3.2013 10:44

Jep jep...näin City-lehti osallistuu alaikäisen lukiolaisen kiusaamiseen mielipiteensä vuoksi: linkittämällä suoraan henkilön tulotietoihin. Oletteko aivan varmoja, että kyseessä on edes sama Aino Kopra? Ja vaikka olisikin: oikeuttaako mielipidekirjoitus ihmisen henk. koht. tietojen revittelyyn netissä? Tätä Ainoa kohdellaan muilla foorumeilla paljon karummin kuin täällä City-lehdessä, mutta julkaisemalla näitä verotietoja City osallistuu myös tähän alaikäisen koulukiusaamiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Eihelv

23.3.2013 11:49

1. On sama henkilö
2. Tulot ovat julkista tietoa, joten minkään sortin kiusaamista niiden julkaisu ei ole
3. Etkö ole sitä mieltä että kirjoituksen ja argumenttien uskottavuus kärsii, kun yhtälöön otetaan tuo 0,3 miljoonan pääoma mukaan
4. Jos henkilö kirjoittaa omalla nimellään lehteen tällaista (mielestäni) potaskaa, ei häntä sitten saa arvostella millään tapaa, vain hänen nuoren ikänsä vuoksi? Olen itsekkin vain häntä pari vuotta vanhempi. Jos tieten tahtoen esiintyy ja kirjoittaa tällaisia juttuja omalla nimellään, on paskamyrsky taattu, käytiin se sitten hs-mielipidepalstalla tai jollain muulla foorumilla. Tässä tapauksessa HS passiivisen kannanoton ja selvästi suosivan mielipidekirjoituksen takia juttu paisui näin isoksi kun paisuikin.

Eikä tarvitse olla mitään Sherlock nähdäkseen, että tässä tapauksessa vanhemmat ovat luultavasti käyttäneet lapsiaan apuna verokikkailussa, niin että osinkotulojen verotettava osuus jää ansiotuloverotuksen alapuolelle

Tuloja v. 2010

http://www.taloussanomat.fi/verotiedot/2010/suurituloisimmat/?n=6
Kopra Yrjö Antero 333 772 € 101 539 € 31 %
Kopra Tarja Annikki 352 463 € 152 926 € 44 %

Kopra Otto Anttoni 346 887 € 98 352 € 29 %
Kopra Aino Isa Adalmiina 343 625 € 97 416 € 29 %
Kopra Anni Sofia Charlotta 343 616 € 97 385 € 29 %

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288336066531.html

On se netti jännä kun saa tietoa, mutta tervotuloa vaan nykyaikaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anon652345

23.3.2013 12:19

Jotenkin vetää suuta hymyyn, että Cityn laatureportteri kritisoi hesaria journalistiikan tasosta.. x)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anon543256

23.3.2013 12:23

Eiköhän tässä nyt kritisoitu ihan sitä, mitä on julkaistu lehdessä ja mitä ei.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Siishetkinen3

23.3.2013 12:30

Onko joku oletus, että Hesari on laatujulkaisu? Jos näin on, niin melko huolestuttavaa. Todella räikeä kannanotto tämä koko opintotukikeissi ja vielä todella laaduttomalla mielipidekirjoituksella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pfft

23.3.2013 12:40

Ei Citykään mitään laatujournalismia edusta, mutta ei tässä kyllä millään muotoa kannustettu kiusaamaan tai kiusattu Kopraa. Muualla meno on kyllä lähtenyt käsistä, valitettavasti. Mitä hänen pääomatuloihinsa tulee, niin ne ovat julkista tietoa ja mielestäni olennaista tietoa silloin, kun aletaan pätemään opiskelijan toimeentulosta. Henkilökohtaisuuksiin ei tietysti pitäisi mennä.

Mitä Hesarin kriteereihin tulee, niin haastattelusta paistaa läpi selkeä agenda.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JuliusJ

23.3.2013 13:38

Juttelin tästä jo Cityn toimittajan kanssa Facebookissa, enkä jaksa koko keskustelua referoida tähän, mutta yhden tilannetta summaavan oman kommentin nostan tänne:

Tulipahan mieleen: Kun Matti Apunen tytöttelee Emilia Kukkalaa kolumnissaan se on törkeää nuoren naisen aliarviointia ja mitätöimistä. Kun (oletettavasti) rikkaan perheen lukiolainen ilmaisee mielipiteensä, se voidaan mitätöidä koska rikas perhe ja pääomatulot. Pienesti ristiriitaista?

Ei siis koske suoraan City-lehteä, vaan yleisesti tätä "hyvän ja pahan" välistä vääntöä, jota monesti käydään just "sosiaalikysymsten", opintotuen, tuloerojen, työttömien medianomien, syrjäytymisen, Matti Apusen kolumnien ja muun sellaisen ympärillä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JuliusJ

23.3.2013 13:41

Ja hyvässä keskustelussa kumotaan argumentit, ei yritetä mitätöidä argumentteja käymällä henkilön kimppuun. Se että tässä retostellaan henkilön tuloja ei ole henkilön argumenttien arvostelua tai keskustelua. Se on lähinnä kiusaamista.

Kertokaa miksi tuo henkilö on teidän mielestänne väärässä, keksikää paremmat argumentit. Jos siihen pystytte, niin ei pitäisi olla mitään tarvetta kaivella ihmisen taustoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anttidfhdshf

23.3.2013 14:10

Tällaisia juttuja enemmän!

Tämähän on ihan oikean jutun aihe, eikä hassu video tai englannista käännety hauska artikkeli. Lisää näitä, pliis!

Jutun pointti oli tuoda aiheellisesti esille kuinka maan pääprintti ei huomioinut opiskelijamielenosoitusta lainkaan. Juttua ei tehty jotta voitaisiin keskittyä lukiolaistytön parjaamisen.

"Jotenkin vetää suuta hymyyn, että Cityn laatureportteri kritisoi hesaria journalistiikan tasosta.. x)"
Eikö mielestäsi juttuun ollut aihetta? Huolimatta Cityn juttujen yleisestä tasosta en ole missään muussa mediassa nähnyt kommenttia liittyen siihen kuinka Hesari jätti kotimaan pääuutisen keskiviikolta väliin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pfft

23.3.2013 14:50

Varsinaisia vasta-argumentteja olisi varsin hellpo keksiä ja on harmi, ettei niitä ole esitelty sen kummemmin (tosin se ei sinällään ole tämän jutun aihe, joten olkoot).

Tässäpä muutama vasta-argumentti:

- Tukia saa opintopisteitä vastaan ja niitä peritään takaisin jos opinnot eivät etene, eikä rahaa siis saa vain olemalla kirjoilla.

- Elinkustannukset nousevat tasaiseen tahtiin, eikä halpoja vuokra-asuntoja ole riittämiin (paljon jauhettu mediassakin), joten etenkään helsinkiläiset opiskelijat eivät pääse omillaan asuessaan helpolla. Omalla opiskelupaikkakunnallani kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen puute merkitsee käytännössä sitä, että vuosittain yhä useampi joutuu turvautumaan jossakin muodossa toteutettuun hätämajoitukseen.

- Muualla kuin kotipaikkakunnallaan asuvat joutuvat tietysti väkisinkin puristamaan jostain rahaa matkustukseen.

- Lisäksi nuorten vähäinen kiinnostus politiikkaa ja yleisesti ottaen alhainen äänestysinto kohtaan on itsessään hyvä syy oppilaitoksille suoda poissaoloja opiskelijoille, eikä akateemisesta vapaudesta nauttivien opiskelijoiden tarvitse pahemmin perustella poissaolojaan, kunhan opinnot etenevät.

- Kaikkien alojen tutkinnot eivät satavarmasti johda suuriin tuloihin. Toisilla aloilla työllistyminen on melko varmaa, toisilla ei. Joillakin työllistyminen on todennäköistä, mutta palkkaus ja työehdot ovat surkeassa jamassa (esim. käännösala).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Argumenteista

23.3.2013 15:15

JuliusJ,

Jos argumenteista puhutaan, Kopra oli kirjoituksessaan väärässä jotakuinkin kaikessa. Opintotukea ei ensinnäkään saa "vain olemalla kirjoilla", vaan tasaisia opintosuorituksia vastaan ja määräajan. Toiseksi kirjoittaja osoittaa täydellisen tietämättömyytensä opiskelijan arjesta, koska 499 euron kanssa hänen saarnaamansa "budjetointi" ei paljon auta, jos pelkkä vuokra on 600 euroa, eikä opiskelija-asuntoja riitä kaikille. Pääomatulot ovat sinänsä argumentum ad hominem, mutta tässä kontekstissa ne osoittavat melko selvästi kokonaistilanteen ja ovat siksi relevanttia tietoa. Ei pidä olla naiivi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JuliusJ

23.3.2013 15:30

Noniin... tulihan se sieltä. Ei se nyt niin vaikeaa ollut, eihän?

Oma mielipiteeni itse asiaan, sikäli kun se ketään kiinnostaa, on että opintotuella ei tule toimeen, mutta ratkaisu on poistaa tulorajat ja antaa opiskelijoiden tehdä töitä rauhassa. Opintopisterajoja voisi kiristää reilusti. Eli sitten opintotuen saa, jos suorittaa pisteet, mutta muuten sopii parantaa elintasoaan työskentelemällä aivan vapaasti. Sillä ei ole realistista odottaa, että opintotuki nousisi niin paljon, että sillä eläisi. Ei kukaan sillä indeksikorotuksella elä yhtään sen paremmin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Linturetki_Haadekseen

23.3.2013 16:05

JuliusJ,

"Ei se nyt niin vaikeaa ollut, eihän?"

Noin yleisohjeena elämään suosittelisin vähemmän alentuvaa sävyä asiallisessa keskustelussa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sivullinenn

23.3.2013 16:51

Eikai 300 000 euroa vuodessa tienaavaa voi kiusata?

Joka tapauksessa kiinnostava aihe. Hatunnosto Citylle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Masa190

23.3.2013 17:09

Hesari on journalistinen vitsi. Niillä on tutkivaa journalismia enää matkailuosiossa. Ja Hesari nuolee huolellisesti joka ainoan istuvan hallituksen anuksen, oli hallitus sitten millainen koalitio millonkin. Ne on siellä aivan koomisen jumittuneita Kekkosen aikoihin.

Jos Suomessa tai maailmassa jotain merkittävää tapahtuu niin Hesari vaikenee kuin muuri. HS on niin kaukana puolueettomasta journalismista että se on kuin jokin puoluejulkaisu. Mutta mitä puoluetta se edustaa? Hesarin tietysti omistaa kokkarit mutta puoluejulkaisuna se muistuttaa enemmän nukkuvien puolueen asennetta. Eli ei tiedetä mistään mitään eikä välitetä ottaa selvää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

opiskelijanna

23.3.2013 19:41

Opintopisterajoja kiristää..??? Ja samalla tehdä töitä eihän tossa oo mitään järkeä!! Joko sä kiristät pisterajoja ja nostat tuen määrää tai annat pisterajat olla entisellään ja poistat tulorajat.. luuletko sä että opiskelijat voi tehdä enemmän töitä JA opiskella enemmän..?? Mun mielestä tässä asiassa on turha alkaa keksimään ratkaisuja ellei itse ole tällä hetkellä tai ollut opiskelija.. etenkin pk seudulla.. siellä ei elellä herroiksi.
Ja miksi ylipäätään opiskelijoiden kimppuun hyökätään? Entäs ne vätykset jotka nostaa sossun tukia ja kaivaa nenää kotona tai ryyppää ne rahat ojassa?

Opiskelijat kuitenkin yrittää valmistua ajoissa ei kukaan halua elää lopun elämäänsä alle 500 e kk tuloilla.. Luuletteko että se on meistä opiskelijoista jotenkin herkkua? Me yritetään opiskella että saataisiin kunnollinen ja mieluisa duuni ja me tullaan maksamaan ihan helvetisti veroja lopun elämäämme että ne meidän saamat tuet kyllä palautuu valtiolle ei huolta kuulkaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

maalainenmetsasta

24.3.2013 07:22

Citylle Suuret Kiitokset tärkeästä uutisesta.

Hesari, HS.fi, Nyt, ja viikkoliite ovat yhdessä äärimmäisen poliittinen media. Kuten Pentikäinen selittää varmaankin mielessään vastentahtoisesti, tämä mediakokonaisuus käyttää taitavasti useaa julkaisuaan. Varsinkin kun Viikkoliite annettiin Unto Hämäläiselle. Tietyt jutut julkaistaan Hesarissa, tietyt Nytissä ja tietyt Vikkoliitteessä. Ja aina ei todellakaan ole kyse toimituksellisesta valinnasta vaan poliittisesta. Jännä nähdä kuinka tälle yhdistelmälle käy, koska "kyllä kansa tietää". Nuori sukupolvi on yllättävän taitavaa lukemaan maailman uutisia eri maiden medioista.

Hesari on aiemmin ollut todella riippuvainen automaahantuojista ja autoalasta ylipäänsä. Niiden lobbaaminen mm. ajokorttiasiassa ovat merkittävä taloudellinen seikka persaukisen elämässä.

Kopran tulojen paljastaminen vaikuttaa ilman muuta hänen mielipiteensä arvostamiseen. Mutta mielestäni on parempi, että HS ei lähde valitsemaan milelipidekirjoituksia tulojen mukaan. Itse asiassa en ihmettelisi vaikka he olisivat sen selvittäneetkin, mutta olisivat tarkoituksella julkistaneet kirjoituksen. Näin he saavat keskustelun aikaiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

plagoande

26.3.2013 00:58

Hieno idea tämä mielipidekirjoittajien taustojen tutkiminen ja paljastaminen.

Jatkossa pitää paljastaa myös, miten paljon muiden kustantamia sosiaalitukia kukin kirjoittaja on vastaanottanut. Se on ehkä jopa relevantimpaa kuin se, kuka on ollut muiden oleskelua rahoittamassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Resperi

23.7.2013 19:26

Kyllä mun mielestäni on hyvin tärkeää tuoda tämmöistä roskaa kirjoittavan tyttösen taustat esiin. En olisi uskonut, että Suomesta löytyy noin synkkiä porvarin karikatyyrejä kuin Aino Kopra: itsekäs rikas ja ymmärtämätön tyttö, joka on valmis potkimaan heikompiaan.

suhteellisuus

30.3.2013 00:25

"http://www.taloussanomat.fi/raha/2012/02/21/tasta-alkaa-ahneus-suomessa/201223489/139
Muun muassa johdon palkkiojärjestelmiä laativan Alexander Groupin toimitusjohtaja Yrjö Kopra pitää ahneutta arvokysymyksenä. Hänen mukaansa hyväksyttävää ahneutta on kaikki se, mikä on lain- ja sääntöjenmukaista toimintaa ja mahtuu eettisesti hyväksyttävän toiminnan piiriin.

– Jos se sitten tuottaa joillekin ihmisille kymmeniä miljoonia, niin sehän ei voi kai olla väärin."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi