Vuoden homoksi valittiin teini, eikä siinä ole mitään kummallista

Onneksi olkoon, Tuure Boelius.

Helsingin Savoy-teatterissa järjestettiin 2. helmikuuta upea QX Gay Gaala. Tapahtumassa palkittiin muun muassa vuoden homoklubi ja vuoden hetero.

Vuoden homo -tittelin pokkasi yleisöäänestyksellä suosittu tubettaja Tuure Boelius, 16. Kaikkia tulos ei kuitenkaan miellyttänyt.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen julkaisi gaalan jälkeen blogissaan tekstin "Lapsesta vuoden homo 2016". Ronkaisen mukaan palkinto on Boeliukselle haitallinen hänen ikänsä vuoksi.

Kansanedustajan mielestä palkinnonjaossa ei ole toimittu lain ja hyvän maun puitteissa. Ronkainen perustelee näkemystään rikoslain suojaikärajalla ja aikoo olla yhteydessä lapsiasiavaltuutettuun asiasta.

Queer-tutkija Sandra Hagman kirjoittaa Facebookissa, että kritisoijat ja kauhistelijat ovat keskeisellä tavalla ymmärtäneet väärin seksuaali-identiteetin:

"Tässä nyt meneillään olevassa kohussa on yksinkertaisesti kyse heteronormatiivisesta asenteesta, ja homoseksuaalisuuden näkemisestä ensisijaisesti seksin kautta."

"Se joka näkee siinä (palkinnossa) jotain pervoa, voi syystä miettiä omaa pervouttaan."

Boelius kertoo kaapista tulo -videollaan tietäneensä aina olleensa homo, mutta kieltäneensä sen aluksi. Nuori tubettaja antaa esimerkillään rohkeutta muille nuorille seksuaalivähemmistöihin kuuluville. 

3 kommenttia

SapiensSapiens

7.2.2017 13:10

Homoseksuaalisuudessa on kyse seksuaalisuudesta (se sanotaan siinä kohdan "homo" jälkeen).

Jari Ronkainen kommentoi palkintoa väärän lehtitiedon perusteella. Sen mukaan Tuure Boelius olisi 15-vuotias. Ronkainen kirjoitti blogipäivityksensä 4.2.2017. Blogiin myöhemmin lisätyn tiedon mukaan Iltalehti korjasi Boeliuksen iän 16-vuotiaaksi 6.2.2017. Se siitä, siis.

Palkinnon saaminen ei ole lain tarkoittamaa "seksuaalistamista". Ronkaisesta kuulunee vähän aito närkästyskin, luultavasti enemmän kuntavaalien läheisyys, kuten myös julkihomon oppositiopoliitikko Silvia Modigin puheenvuorossa. http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/16-vuotias-valittiin-vuoden-homoksi-silvia-modig-kyse-ei-ole-seksuaalisuudesta/6300476

"Queer-tutkija Sandra Hagman kirjoittaa Facebookissa--: "Tässä nyt meneillään olevassa kohussa on yksinkertaisesti kyse heteronormatiivisesta asenteesta""
Se "kohu" on viime vuosille tavallista klikinmetsästystä. Tämän City-lehden jutun viittaamassa tapauksessa on kyse Iltalehden virheellisestä uutisoinnista ja Suomessa käytössä olevasta suojalaista.

"Se joka näkee siinä (palkinnossa) jotain pervoa, voi syystä miettiä omaa pervouttaan."
Ja Sandra Hagman tekee sitä ihan työkseen. https://fi.wikipedia.org/wiki/Queer-tutkimus

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jaska888

7.2.2017 22:03

Entä jos vuoden homo olis ollut 10 vuotias?
Milloin palkitaan vuoden transsukupuolinen? Voidaanko palkita 10 vuotias transsukupuolinen?

Mielestäni 16 vuotias on ihan lapsi vielä. 18 vuotiaskin on tuskin täysi-ikäinen. Antakaa lasten kasvaa aikuiseksi ja päättäkööt suuntautumisensa/sukupuolensa sitten.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Älyhoi

7.2.2017 22:38

"Nuori tubettaja antaa esimerkillään rohkeutta muille nuorille seksuaalivähemmistöihin kuuluville" vai antaa rohkeutta nuorille kuulua seksuaalivähemmistöihin? Ja taitaa paheksumisen paheksuntakin johtua lähinnä siitä, että paheksuja on "persu". Kaikenkaikkiaan toivoisi, että aikuiset seksuaalivähemmistöläiset jättäisivät lapset ja nuoret rauhaan ideologialtaan. Seksuaalisuus on kasvavalle nuorelle ja murrosikäiselle herkkä ja muuttuva asia. Sen tukemiseen ja opettamiseen on olemassa vanhemmat ja koulun seksuaalikasvatus. Kaikenmaailman setat ja pervoiluilla rahaa tekevä media voisivat jättää nuoret rauhaan. Todella törkeää, että kirkkokin on tällaisessa pelleilyssä mukana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi