Populismia?

  • VilliMiesJKL

Mietin toisinaan miksi jotakin puoluetta kutsutaan popularistiseksi. No selityshän on tietenkin, että luvataan kovasti ihmisiä kosiskelevia asioita. Ja vain että saataisiin ääniä.

Miksi tämä tuntuu jotenkin tutulta. Ai niin kaikki puolueethan harrastavata tätä. Eli se on tärkeä osa politiikkaa. Jotkut populistiset linjat eivät ole vain yhtä paljon popularismin hakemista kuin toiset. Kuka taas määrittelee tämän asian? Oikeaoppinen polittinen linja tietenkin.
Koska politiikka on muuttunut tavattoman popularistiseksi äänestäjien kosiskeluksi, jonka jälkeen yhtään lupausta ei voi pitää syystä tai toisesta, niin mielestäni on ihan mahtava idea äänestää juuri sitä puoluetta, jota kaikki haukkuvat popularistiseksi. Eli perussuomalaisia.

En aio äänestää perussuomalaisia, koska pitäisi heitä jotenkin älykkäämpinä kuin muut tai siksi, että heillä olisi viehättävä ideologia. Aion äänestää heitä siksi, koska muilla puolueilla ei ole sellaista ideologiaa, joka oikeasti olisi heidän sisällään.

No korjaan edellistä väitettäni hieman heti perään. Kokoomus yrittää kovasti luoda itselleen ideologisen mallin, mutta pelkkä tuo mallin esittäminen saa minut voimaan pahoin. Eli vastustan ehdottomasti oikeistolaisuutta. Mutta koska suomessa ei ole kuin oikeistolaisia puolueita, äänestän perussuomalaisia. Ihan vain oikeasti protestoidakseni ja saadaksen aikaan oikeasti järjestelmässä muutoksen. Eli toivon mukaan opetus saa muutkin herättämään sisällään sen ideologisen näkemyksen, joka pitäisi elää tätä maata johdettaessa. Ja myös sen näkemyksen, joka oikeasti on ideologian mukaista.

Olen jo vuosia katsellut väsyneenä, miten sosiaalidemokraatit ovat olleet oikeistolaisempia kuin oikeistopuolueet, miten keskusta törppöilee ja ei oikein tiedä mistään mitään ja miten kokoomus puhuu puuta heinää ja populisoi hienoja mielukuvia, jotka eivät kestä tarkempaa tarkastelua.

Valitettavasti tässä tekstissä ei voi mainita pahimpia sekopäitä nimillä, joten riittäköön se toivo, että seuraavissa vaaleissa ihmiset käyttäisivät päätään. Menkää äänestämään kaikki. Vain äänestämällä voi tässä maassa saada oikeasti demokraattisia muutoksia aikaan. Sillä mehän emme tätä menoa ole kohta demokratia vaan pienen eliittiryhmän hallitsema maa, joka piiloutuu näppärästi eduskunnan kuoren suojaan - Hallituksen jäsenienhän ei tarvitse olla kansan valitsimia, toisin kuin presidentin - Miettikäähän tätä kysymystä vasten, mikä suunta vallan huipulla on tällä hetkellä. Kansanvalta vai harvainvalta.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus