Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2011.
Seuraava

Aivoni ovat vatkulina  1

Joo, vatkulia on joskus muinoin (mm. kouluruokailuissa) vedelty naamaan, mutta ei se sentään AIVOJA sisältänyt, toivottavasti. Nimike on vaan niin hauska ja kuvaava, että saa nyt kelvata. Kun kosteusprosentti on mun makuun liiallinen ja hiki tirisee noroina hiuksista silmiin ja niskasta pitkin selkää persvakoon, seurauksena on usein myös otsikossa kuvattu ilmiö.

Tänään aivovatkuli-ilmiö tuotti pirullisen unohdusmokan. Kun pääsin raskaan poljennan jälkeen hiessä kylpien perille tukikohtaani ja ryhdyin purkamaan varustekassia, jäin tuijottamaan sisältöä epäuskoisena: EI PUHELINTA. No niin, sinnehän se varmaan kassinvaihdon jälkeen sängylle jäi toiseen osoitteeseen. Tuntemus oli jotenkin sekoitus pettymystä, kiukkua ja outoa alastomuuden tunnetta. En ole kaikkein pahimmin kapulaan kahliutuneita ihmisolentoja, mutta ylläritilanteiden varalle (rengasrikot yms.) se olisi täällä käydessä välttämätön mm. taksin soittamiseen. Onneksi NOIN ei käynyt kertaakaan talvella, kun olin iltaisin niiden taksikyytien armoilla.
***
Kun energiat menevät hien pyyhkimiseen ja hengittelyyn, ei jää hirveästi käytettäväksi angstiseen pohdiskeluun. Siksi lötköys voi ajoittain olla jopa lähellä seesteisyyttä. KUNNES iskee koko- tai osa-aikainen epätoivoisuus sen suhteen miten lamaavia jaksamisrajoitteet ovat. Niistä ei tarvitse edes itseään muistuttaa; ovat kyllä muutenkin selkeinä mielessä. Öisin kirkkain mielin valvoessani ne eivät tunnu niin kovin merkittäviltä, mutta päivän häiriköivässä valossa kylläkin.

Yhdentekevämpää osastoa ovat MUIDEN ihmisten mietteet ja mielipiteet. Turhaanhan heille (siis suurimmalle osalle tallaajista) edes mitään selostelisin, koska heidän normistossaan on mun olosuhteideni kaltaisille tilanteille varattuna vain yksi kommentti: "EIHÄN NOIN VOI KUKAAN ELÄÄ." Toi toteamus on ehdottomasti (anti)suosikkejani, koska se on niin tyrmäävän tyhjentävä. Ja samalla itsensä täysin tyhjäksi tekevä. Olen juuri yrittänyt kertoa millaista elämää (tällä hetkellä) elän, ja siihen sitten paukahtaa teräksinen teilaus muutamalla sanalla. Loistava esimerkki ihmismielen hämäystaktiikoista. Kun sanoja tarkoittaa "MINÄ en voisi elää noin" (eikä hänellä senkaltaisesta elämäntilanteesta mitään kokemusta olekkaan!), sanoma kääntyykin muotoon "KUKAAN ei voi". Oikeasti se tarkoittaisi vielä jyrkemmin "kukaan ei SAA" - mutta sitä ei uskalleta sanoa, koska tekeydytään empaattisiksi niiden kahden sekunnin ajaksi mikä tuon lyhyen sanan valintaan kuluu.

Joo, ja jos tilanteen kommentoija on jollain tavalla/tasolla tuttavaksi itsensä lukeva henkilö, hän sojahtaa notkeasti seuraavaan vaiheeseen: "Sun PITÄÄ muuttaa tota..." Perustelut tosin puuttuvat, mutta sanojan oma vakaa näkemys riittänee - siis se mitä hän ei ääneen sano "toi on väärin, ja siksi sun pitää siirtyä yleisemmin hyväksyttyyn eli oikeampaan tapaan.." Joskus vaivaudun hyvin lyhykäiseen vastauskommentointiin. En puolustaudu, koska en ole oikeudessa. Olen vankeudessa, mutta se on toinen juttu se, ja kaivelee minua enemmän kuin ketään muuta. Ääneen totean vain, että olen jo super-reppana ja hyper-syrjäytyjä, joten mitä väliä sillä on mihin aikaan vuorokaudesta olen hereillä?? On turha pitkittää kommentteja, koska pian upottaisiin loputtomaan suomaastoon, jonne johtaa polku sanoista "Etkö sä HALUA muuttaa tota..." Onhan se toisaalta ihailtavaa, että joidenkin ihmisten selkeässä maailmankuvassa hankalat/vaikeat/piinaavat/lamaavat tilanteet johtuvat vain siitä, että ihminen ei halua ulos niistä.


Teknisten vehkeiden & kulkuneuvojen pettäessä :(  2

Elämän isot/keskikokoiset/vielä isommat vastoinkäymiset osuvat usein jotenkin peräkkäin tai sattuvat suorastaan samaan aikaan esim. vuorokauden sisällä. Niin nytkin. Ensin sunnuntaina mellastanut ukkosryske pimensi mystisesti kaikki tv-kanavat, vaikka digiboksissa ei näyttänyt vikaa olevan. Jäätiin olettelemaan, että kyseessä on verkkotöistä johtuva yhteysvika ja odottelemaan, että kuva palaisi ruutuun. Eipä palannut. Seuraavana aamuna jäi lehti tulematta. Saisihan sen käydä hakemassa konttorista, mutta kun ei jaksa. Ja sitten kun liikkeelle piti lähtemäni, olikin retrofillasistani takarengas jymähtänyt littanaksi. Sitä se pitkään jatkunut takapyörän jytkiminen ja vemputus sitten tiesi... Minulle tuo viimeksi mainittu takaisku oli tietysti kaikkein kirpaisevin. Tv:n pimennys toi tietysti rutkasti kränä-energiaa ilmoille, koska äitimuorille tuo oli lähes kestämätön tragedia. Jollain perusteella SEKIN lisättiin MINUN päivittäiseen syytöslistaani, mutta sinnehän kaikki muukin "roina" tuupataan, joten antaa mennä vaan...
***
Kaivoin esin nuoruusaikaisen vanhan ajokkini, jossa ketjut polkiessa kahisevat ja rahisevat, mutta pääasia että jotenkin eteenpäin pääsen kihnuttamaan. Isompi pulma on se, ettei ole ketään, kuka KÄDEN käänteessä kätevästi fiksailisi näitä vanhoja pyöriä toimiviksi vaihtamalla tarpeen tullen vaikka koko takapyörän tms. Isäukolta sellaiset hommelit eivät enää luonnistu, eikä satojen kilsojen takaa tulevalla satunnaisella vierailijalla riitä aika tai energiat noihin rassauksiin. Joo, tämmöistä on köyhällä, jolla ei ole yhtäkään kaveria lähietäisyydellä. Eikä tietenkään liioin rahaa, jolla ostella uutta/käytettyä kulkupeliä mistään myyntipisteestä. Aika synkeäksi vetää tuollaisten tosiseikkojen eteen joutuminen. Tulee jotenkin ankea fiilis, kun katselee ihmisiä, jotka kiitävät uutuuttaan kiiltelevillä pyörillään sen näköisinä, että jos yksi pyörä pöllitäänkin, niin voi marssia kauppaan milloin vaan ja hommat entistä paremman tilalle :(( Ja sitten osalla niistä on vielä autotkin, ja TOIMIVAT JALAT. Ja silti ne valittavat! Sanon siihen: GROUUUUUUS. Härskiä kertakaikkiaan...


Dementikon öinen kusipurkkishow  1

Jos ei tukala helle kiristelyttäisi hermoa ja hammasta, niin kyllä sitä aihetta aina järkkääntyy isäukon kanssa. Niinkin yksinkertaisen tuntuinen asia kuin kusinäytteen ottaminen labraa varten aiheutti hänelle jo etukäteen tavattoman hämmennyksen. Purkista tavattiin ohjeita moneen kertaan, mutta ei ne tuntuneet uppoavan tajuntaan. Sitten alkoi öinen tassutus ja ramppaaminen: kaksi kertaa tunnissa vessaan ja takaisin, ja taas kusipurkkiohjeita tutkimaan. Tätä pitkin aamuyötä. Satuin olemaan vielä valveilla, joten tein pahan erheen eli yritin neuvoa miten kannattaisi toimia. Siitäkös helvetti repesi. Ukko aloitti irvistelyn, nyrkin heristelyn ja pomppimisen paasaten: "Perkele kun en saa kodissanikaan rauhassa olla. Häivy sinä helvettiin, kun sulla on kämppä muualla. Sairashan sinä olet jumalauta, ei tätä hermo kestä. PAINU NYT SINNE KÄMPPÄÄSI. PANE OVI KIINNI JA PIDÄ TURPASI KIINNI." Sitten ukko lämäytti oveni kiinni, ja jäi ulkopuolelle pitelemään kahvaa koko voimallaan eräänlaisen primitiivisen raivon vallassa kuin määräysvaltaansa osoittava kurittaja, joka taltuttaa pahankurista kakaraa.

Olen niin sata ja yksi kertaa todennut vastaavissa tilanteissa, että nyt mulle riitti kertakaikkiaan. En vaan ole sitä turpaani oppinut kiinni pitämään silloin, kun tuo öinen ramppaus rupeaa käymään hermoon. Kokonaiskuviossahan on surullista se että isäukon selviytyminen on vain ja ainoastaan äitini jaksamisen varassa. Minulla ei ole mitään edellytyksiä avustaa tai hoitaa häntä, koska voimakkaimmat vihamielisyyden puuskat kohdistuvat poikkeuksetta minuun, eikä minulla ole sellaista fyysistä eikä etenkään henkistä kuntoa mitä niiden jatkuva maltillinen sietäminen vaatisi.


Seuraava