Kirotut konfliktit teinien kanssa

  • lindagee

Raivostuttavaa. Ahistavaa. Lamaannuttavaa. Veren kiehauttavaa ja seisauttavaa samalla kertaa. Törmääminen aina SAMOIHIN ylisuulaisiin hyper-ylimielisiin teinimimmeihin. Haluavat haastaa ja provosoida ja yllyttää vimmastumaan. Onnistuvat siinä. Ovat mitään pelkäämättömiä. Ei ole ilmeisesti vielä ollut oikeata syytä pelätä. Kukaan ei ole fyysisesti tai henkisesti yrittänyt laittaa rajaa, tai sitten kaikenlaiset rajat ovat jo ylittyneet. Hypitään silmille (räkien) ihan estoitta keskellä kauppaa tai kaupunkia. Taannoin hermo kärysi kokonaan, kun nämä olivat vanhempieni ikkunan alla kiljahtelemassa ja hillumassa. Poistumiskehotukset aiheuttivat vain vittuiluvyöryn ja "pedofiiliraiskaaja" -huutelua 85-vuotiaalle isäukolleni, joka meni neitoja häätämään.

Omat ajatukset ovat aika kostonhimoisia ajoittain. Todellisuudessahan on olemassa keinoja saada kaikenlaiset huutelut loppumaan, mutta ne eivät ole kivoja ja tekevät kipeää, ja niistä voi saada itse syytteet niskaansa. Yhteydenotot mimmien vanhempiin eivät välttämättä johda mihinkään nekään - jos he ovat kotonaankin ylivertaisia määrääjiä "mä vittu teen mitä mä haluan" -tyylillä. Sitä on ehkä myöhäistä ruveta rippikouluiässä oikomaan, jos prinsessa-syndrooma on saanut kehittyä & kukoistaa esteittä siihen asti. Tai sitten se on jokin vimmattu kapinallinen huomionhakuvaihe. Pari rohkeinta edellä, ja muutama arempi hihittelijä perässä. Porukalla uskalletaan huudella, yksistään näytetään pelästyneiltä hiiriltä.

Ilmeisesti olen aina heidän päivänsä pelastus ja piristys, JOS vedän super-raivarit, ja alan meuhkaamaan täysillä. Tänäänkin pääsi käymään niin, kun ilmaantuivat yllättäen vakikahvipaikkani viereiseen kauppakäytävään kikattamaan ja hillumaan. Sitten tulivat oikein sisään asti "haastamaan", kun havaitsivat minut. He ovat nyt mielestään vielä vahvoilla, koska en tiedä johtajakaksikon oikeita nimiä; enkä ole jaksanut aktiivisesti lähteä niitä selvittämään. Nimien selvittyä olisikin sitten vaan ihan pienen aktiivisen irtioton paikka hoitaa se yhteydenotto teinien kotiin, ja varmistaa onko nyrpeälle haistattelukäyttäytymiselle saatu pohjustus ja siunaus sieltä. Siitä voisi jatkaa kysymällä maittaako sellainen lisähuomio, että koulussakin tiedettäisiin ketkä ovat niin tavattoman rohkeasti uskaltaneet huudella yksityistalojen alueella ja vanhojen ihmisten nurkissa törkeyksiä toistuvasti. Ehkä siitä koituisi misuille vaan meriittiä ja arvonnousua.

Fiksuuteen en oikein voi vedota, koska sitä ei tuntuisi olevan. Sujuvasti irtoaa sievästä suusta "Mikä vittu SUA traumatisoi" tai "Voi vittu mummo kun oot angstinen" - mutta ei se yläpään käyttely taida vielä ihan vahvin alue olla. Ehkä nämä ovat vielä pari vuotta allekkin rippikouluiän. Siellä ei vielä toi porukan sosiaalinen paine lähde vetämään toiseen suuntaan, vaan huono käytös on avoimesti ihailtua ja lisää suosiota. ÄÄH. Ei tässä voi vaikuttaa kuin omaan käytökseen.

5 kommenttia

Flash-Bang

11.10.2010 21:39

Ei tule muuta mieleen kuin että kenelle se lainvalvonta kuuluikaan...Kyllä häiriköt kuriin saadaan iästä ja sukupuolesta riippumatta. Paska juttu heille. =/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lindagee

12.10.2010 20:57

Niin, tämä teinineitien häirintä on vaan erittäin salakavalaa ja taitavaa. Heti ovat huutamassa "sä käyt päälle", jos niitä vähänkään tiukempaan sävyyn lähestyy ja puhuttelee. Omat huutelut on täysin unohtuneet, ja "hullu ämmä" tai "vitun vammanen" (= minä) valehtelee ja sepittelee tarinoita. Virkavalta ei ehdi millään joka käänteeseen poistamaan näitä milloin mistäkin talojen nurkista tai marketin aulasta tai kauppakeskusten käytävistä. Heti juostaan porukalla nurkan taakse tai paetaan muualle. Ideana onkin saada aikuinen raivostumaan ja menettämään malttinsa, ja sitten siitä voi ruveta syyttelemään uhkaavasta käytöksestä. Ikävää, että ne naamat ovat aina nämä samat, ja ikävää että minä olen niissä tilanteissa aina ollut yksin. Muualta olevat kaverini ovat valmiita tilanteen jyrkkään ratkaisuun, koska heille ei ole niin väliä millään jälkikitinöillä, kun eivät asu tässä kylässä. Niissä kohtaamisissa ei sitten enää neuvotella eikä oteta vastaan vastalauseita. Se jälki ei ole sitten nättiä, mutta tehoaa varmasti. Sen jälkeen on turha inistä mitään, koska asia ei koske enää minua. Itse neljä teiniä kasvattanut ystäväni on sitä mieltä, että yhteydenotto vanhempiin tai viranomaisiin ei auta mitään näiden tapausten kohdalla. Ainoa mikä toimii on omakätinen koulutus, jolla sanoman perillemeno varmistetaan. Enpä minä sitten tiedä... Häiriköitä ei ikävä kyllä kovin helposti saada kuriin, kun heillä ei ajoissa ole ollut kotikentällä mitään kuria, eikä heidän tekemisistään ilmeisesti kukaan mitään piittaa. Miten muuten samat teinit hilluisivat keskenään pitkälle iltaan (ja kesällä pitkälle yöhön) asti kaupungilla ja kaupoissa räkimässä ja rääkymässä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Flash-Bang

12.10.2010 22:24

Meilläpäin tuollaiset laitetaan koulukoteihin, lukkojen taakse. Siperia opettaa. Pelkkä uhkauskin koulukodista saa teinin useimmiten suunniltaan pelosta. En sitten tiedä kuinka teilläpäin nuo hoidetaan. Koita selvitä ilman tuomiota. =/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lindagee

17.10.2010 20:49

Noh. Tässä kunnassa on lastensuojelun menot jo yläkantissa,joten tuskin kovin heppoisin perustein mitään laitossijoituksiakaan tehdään. Ja kotikäyttäytyminen voi todella olla jotain vallan muuta kuin tuo kylillä elämöinti ja porukan tuella tapahtuva uhmakas uhoaminen. Täälläpäin pidetään suht normaalina, että jopa noin kymmenvuotiaita hilluu myöhään iltaan asti kaupungilla omin nokkineen. Ehkä vielä kiitellään itsenäisyydestä ja pärjäämisestä näitä vesseleitä, jotka torilla "miehekkäästi" vetävät tupakkia ja esittelevät polkupyörätemppujaan. Ehkä tupakointikin aloitetaan nykyään noin 8-vuotiaana, koska tuonikäiset jo tottuneesti sauhuttelevat, eivätkä pyri sitä mitenkään piilottelemaankaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus