Mielivaltaa mielialahäiriön arvonnassa! :(

  • lindagee

Että pitikin mennä tekemään typeryyttä. Eikö elämäni jo MUUTOINKIN ollut riittävän raskasta ja haasteellista ja jaksamisrajoitteista... Yritin ryhtyä selvittämään Kelasta tiettyjä asioita, ja samalla pyysin itselleni vihdoin viimekeväiset B-lausunnot, joita tarvittiin pakolliseen työkyvyttömyyseläkkeen koehakuun vuoden sairauspäivärahakauden jälkeen. Olin (tietämättömyyttäni!) kehuskellut kuuppatohtoria, jonka juttusilla kävin - ja arvelin hänen laatineen Kelaan selkeän, painokkaan ja asiallisen arvion kivun vaikutuksista toimintakykyyn ja koko elämäntilanteeseen. JA PAH! Pöyristyttävää oli lukea lausunnosta JÄLLEEN KERRAN arviointia/arvuuttelua/arpomista persoonallisuushäiriön ja mielialahäiriön tiimoilta.

Näyttäisin kuuppa-ukolle impulssikontrollin häiriötä ja nakkaisin turpaan, jos vastaan tulisi. Säästän lukijat törkeimmiltä yksityiskohdilta. Riittäköön kauhunäytteeksi ukon kirjaama merkintä: "Puhelias, kovaääninen, teatraalinen ja erittäin itsekeskeinen..." SIIS MINÄKÖ MUKA? Haesta ukko paska! Tuon siitä sitten saa, kun yrittää vajaassa tunnissa riittävän kattavasti ahistuneena selostaa elämäntilanteitaan. Kun sen tekee vuolaasti puhuen ja kuuluvalla äänellä, niin jo SE on näiden psykomaakareiden mielestä nähtävästi oire vakavasta henkisestä häiriötilasta. Sitten lätkäistään lappuihin jokin vitun höttö-diagnoosi tyyliin "SEKAmuotoinen pitkäaikainen persoonallisuushäiriö". So what? Sehän on tässä kohtaa aivan sekundääristä. Missä ja kenellä mahtais olla se "häiriötön" persoonallisuus tai mieliala?? Ja MITÄHÄN hoitoa tuohon pers.häiriöön on tarjolla? No ei yhtikäs mitään. Tai korkeintaan sama kuin kipuvaivaankin: ota mömmöä ja koita pärjätä, tai ole pärjäämättä.

Ensin olin tosi vimmastunut, närkästynyt ja jotenkin synkeän pettynyt. Kuvittelin saavani jotenkin toisenlaista tilannetajuisempaa arviointia. Enpä jatkossa hingu tai vingu ko. klinikalta mitään arviointeja. Jos arviossa todettiin että olen LIEVÄSTI masentunut, niin sen tekstin lukemisen jälkeen masennuskin on vähintään keskivaikeata tasoa. Jos vielä joskus joudun/päädyn jonkun kuuppatohtorin tarkkailuun, muistan olla ilmeetön, puhua hiljaisella äänellä hitaasti, ja esittää vain kyynisiä kommentteja tyyliin "Ei mitään vitun väliä" tai "Älä selitä mulle elämästä mitään, koska mulla ei ole omaa elämää" tai "Älä JAKSA, kun en mäkään jaksa mitään". Mahtaiskohan sitten kipu-uupumuksen taso paljastua, ja pers.häiriöiden joutava vatkaaminen jäädä vähemmälle...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus