Runsaan nukkumisen terveellisistä vaikutuksista

  • lindagee

Ahaa...palstatohtori ei sattunut lukemaan tätä blogia. Ehkä paremikin niin hänen kannaltaan. Lukijoistakaan kukaan ei TOHDI tarjota ratkaisuja, vaikka uskoisin heillä runsaastikkin niitä olevan plakkarissa. Toisen ihmisen neuvominenhan on tavallaan ilmaista terapiaa, ja hyvä tapa vaikuttua/vakuuttua omasta suhteellisen hyvästä fyysisestä ja psyykkisestä kunnosta ja terveydentilasta. Suosittelen mitä lämpimimmin.

Noh! Vakavammin puhuen: eihän visaisiin ja monisyisiin elämäntilanteen ongelmiin edes VOI olla jotain yhteen lauseeseen tai ohjeeseen kiteytyvää kirkastavaa mantraa. Sellaisethan KUULOSTAVAT kaikki hyviltä, kuten esimerkiksi: "Tee hyvinvointiasi edistäviä valintoja, luovu haitallisista riippuvuuksista." tai "Opettele kuuntelemaan itseäsi ja antamaan itsellesi parasta mahdollista." tai "Tiedosta mitä tunteita pakenet lohtusyömiseen ja vapaudu pakkotoiminnasta." jne. jne. jne. Mikä sitten hängertää? Kun ollaan omani kaltaisessa tilanteessa, nuo oivalliset ohjeet eivät enää ole ikäänkuin samalla kokemuskartalla. Noiden isojen askelien toteutukseen tarvitaan tietynasteista TERVEYTTÄ ja voimavaratasoa. Sitä ei voi kaivaa/löytää itsestään, jos sitä ei ole. Pitäisi siis aloittaa vielä paljon pienemmistä perusaskelista.
***
Nukkumaton vuorokausi veti kyllä aivan uuvuksiin. Kuten arvelin, sen päälle tulikin sitten tukevasti uneksintaa eli noin 11 tuntia putkeen. Vaikutukset tuntuvat siten, että puhe, nauru ja huumori irtoavat hereämmin kuin väsypäivinä. Olotilassa on rentoutta, joka ylivireisenä tai äreänä on täysin kateissa. Silloin provosoivasti kiskalla röökit suissa norkoavat teinitkin saavat vain iloisen vilkutuksen, vaikka odottaisivat kiivasta noitumista huudeltuaan "vitun ämmää" räkimisensä lomassa. Tuossa sen riittävän levon merkitysen näkee konkreettisesti.

Kirjoitettaessa soi Pam Tillis: Thunder & Roses (näillä kantrileideillä on SE ääni)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:37

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus