Pottukoira brändiksi?

  • WilleWau

Sain tuossa 2000-luvun vaihteessa vinkkiä ottaa seurantaan Pasi-radion lähetyksiä. Pasi Viherahon polveilevaan tuotantoon ja tekemisiin on moni suomalaisista tutustunut.

Hänen tuotantoaan seuranneista ja niistä itselleen ammentaneista nuoremman sukupolven nimistä, yksi lienee taiteilijanimi Pottukoira? Hän on tehnyt uutistietojen mukaan jo yli 10 vuoden videotuotantouran. Pyrkien myös saamaan aikaa vievistä tekemisistään toimeentulon.

Subathon 2020-luvun triathlon?
Subathon 2020-luvun triathlon?

Pari viikkoa sitten sain vinkin vilkaista Pottukoiran Subathon lähetystä Thaimaan Pattayalta. Oheisessa mobiiliflaijerissa saamani katselutiedot, jonka tietojen perusteella voit muodostaa omat mielipiteesi subatoinnista.

Englanninkielinen selitys subathonista kuuluu näin:
"A subathon is a strategy to create an influx of subscribers by streaming for a long time with a timer that counts down to zero. It can be done with challenges, charity, or play-a-thons."

Koska nimike on itselleni täysin uusi, niin olen pistokoemaisesti seurannut tuota Pottukoiran lähetystä.

Oman arvioni mukaan näyttöruudulle 24/7 heijastuvat tapahtumat ovat kuin Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirja-sarjan kohellukset livenä. Selkeän K-18 merkinnän ohjaamana suurin katsojajoukko koostunee selkeästi nuoremmista. Ihan niin kuin ennen vanhaan, elokuvien K-18 merkintä oli se kaikkein tehokkain kiinnostumagneetti.

Katsojamittarin mukaan katsojamäärä on vaihdellut noin 2 000 - 20 000 välillä. Lähetykseen liittyvä chatti on kuin itsekseen räiskimään jätetty flipperi.

Sisältö eli kontentti on väliin kuin väläyksiä edesmenneiden Tony Halmeen ja Matti Nykäsen elämänvaiheiden surullisimmista tapahtumista. Ilman sensaatiolehtien suodattimia.

Väliin lähetyksissä tulee ihan järkevää ja sitten ihan sitä ihteään. Se tietysti selviää myöhemmin, mikä lähetyksissä on ennakkoon suunniteltua ja mikä tulee niin sanotusti lonkalta? Ja milloin taas aamyön tunteina (paikallista aikaa) mopo karkaa käsistä.

Se ei itselleni ole selvinnyt, mutta hyvin sujuvasta subatonista on mahdollisuus hankkia tuloja. Eikä tuossa mitään, jos rahojen tuloutus tekijöille toimii, koska sen verran syvälle tuossa Pattayan tapahtumien näytöissä on mielestäni väliin menty, että pakko on toimia oman mielenrauhansa sensorina ja panna lähetys poikki.

Toivotaan, että helmikuulle jatkuva subatointi kulkee lähetyksen päähenkilöiden terveyden kannalta hyvin. Thaimaan kuumuus ja kosteus ovat toista kuin Savonmaan kylä- ja kaupunkimaisemissa koskaan.

Tässä parit uutisosumat Pottukoiran someuran eli 2010-luvun vaiheista:

Pottukoira avioitui ja hurahti lapsuuden harrastukseensa
- Iisalmen Sanomat 7.9.2016
https://www.iisalmensanomat.fi/paikalliset/2961933
Linkki toiminnassa 27.1.2024

Työtön mies sai härskeillä jutuilla miljoonayleisön – "Kyllä minä sitä mietin että kehtaanko kertoa" - Yle 15.5.2014
https://yle.fi/a/3-7237725
Linkki toiminnassa 27.1.2024

Tuoreempia uutisosumia löytyy sitten valtakunnan julkisuuden tasolta useampia.

Lopuksi.

Tämän bloggauksen otsikosta. Pottukoira on kannattajiensa keskuudessa varmasti jo brändi. Itse toivon, ettei hänen videotuotantoura kallistu lisääntyvissä määrin henrysaarimaiseen suuntaan.

Kirjoitettaessa soi Frederik - Jos jotain yrittää (Harva meistä on rautaa)

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.