"Ihan kiva". Miksei se riitä?

  • Joyla

Mikä määrittelee "ihan kivan"? Siinä on jotain mistä pitää, jotain mikä saa sanomaan kivaksi, mutta mikä siitä sitten puuttuu? Periaatteessahan tämän termin voi liittää mihinkä tahansa elämän osa-alueeseen ja koskien ihan pelkkää materiaakin, mutta koitan nyt itse rajata alueen ihmisiin ja (pari)suhteisiin.

Itse olen koittanut jo pariin otteeseen tyytyä tähän "ihan kivaan" mitä miehiin tulee, ihan vain siksi, että olen ajatellut asian niin, että jos se sittenkin ajan kanssa... Kissan viikset. Ei se siitä miksikään muutu, itseasiassa jos siinä jotain tapahtuu, niin enemmänkin niin päin, että siinä itse turhautuu koko tilanteeseen. Mikä piru tässä kuviossa oikein mättää?

Paperilla homma toimii. Käytännössä ei. Miksi ei toimi? Henkilökohtaisesti en osaa kertoa muuta kuin se, että se tietty jokin, olkoot sitten kemia, puuttuu. Jonkun kanssa voi olla ihan kivaa ja silti homma on täysin sieltä ja syvältä. Se romanttinen tunnepuoli puuttuu ja uupuu melkeinpä kokonaan. Rakkaus jota tuntee ja kokee kanssaihmistä kohtaan ei riitä parisuhteessa, siinä on vain oltava enemmän. Elämää suurempi oivallus? Ei tietenkään.

Intohimo ja seksuaalinen vetovoima. Thadaa. Jos nämä puuttuu, niin itse menen täysin lukkoon tunnepuolella. Mikään ei tunnu miltään, "ihan sama" kuvio astuu kehiin. Välinpitämättömyys. Turhautuminen. Ja kyllä, totaalinen kyllästyminen. Huvittavinta tässä on myös se, että sama asia tapahtuu myös silloin jollen koe olevani rakastettu. Rakastettu ja haluttu. Eli isketään tähän mies joka ei erota intohimoa ja rakkautta toisistaan, niin oravanpyörä on valmis.

Omalla kohdallani kuitenkin osaan erottaa nämä toisistaan. Intohimon ja rakkauden siis. Intohimo on se muuttuva tekijä, välillä ja hetkittäin sitä ei ole lainkaan, ja ennemmin tekisi mieli tempaista toista paistinpannulla päähän kuin puhua jostain intohimosta. Tainoh, onhan sekin kovin intohimoista tempasta toiselta taju kankaalle? Seksuaalinen vetovoima on siis tällaisessa tilanteessa jossain ja todella kaukana. Ihminen joka tämän ymmärtää ja sisäistää, ja tajuaa sen, että tämä on täysin normaalia ja asiaankuuluvaa parisuhteessa, tietää myös, että intohimo tunteena on sellainen jota voi myös työstää. Kunhan se on alunperinkin ollut kuviossa mukana.

Tässä tilanteessa aito rakkaus pelastaa suhteen. Huomioiden sen, että ihminen on tietoinen siitä, että intohimo ja rakkaus eivät ole sama asia. Silloin kun toista rakastaa, niin sitä kohtelee toista myös rakkaudesta käsin. Kun taas sekoittaa intohimon rakkauteen, niin miten käy kun sen intohimo loppuu? Niin. "Rakkaus" loppuu= suhde loppuu. Kysymykseksi jää silloin se, että onko rakkautta ylipäätään suhteessa koskaan ollutkaan? Parisuhteeseen tarvitaan tietysti aina kaksi, joten jos toinen osapuoli ei pysty eikä kykene, niin parempi antaa sitten olla.

Harvinaisen moni ei näemmä ymmärrä asian menevän näin. Toisaalta se ei minua juurikaan yllätä, koska harvinaisen moni ihminen ei edes tunne saati tunnista tunteitaan. Siinäpä se soppa sitten onkin valmis. Ihmiset kyllä "tietävät" tunteita, kyllähän niitä näkee ympärillään jatkuvalla syötöllä, ja niitä imetään vaikka telkkarin saippuaoopperoista tai kirjoista. Teoria ja käytäntö eivät vain tässä(kään) kohtaa. Valitettavasti.

Ihan kiva. Riittävän kiva? Mikä on tarpeeksi kiva? Se kaikista kivoin? Blah.

Ainahan tuota jokin mättää, täydellisyyttä kun ei ole olemassakaan. Itse olen henkkoht ajatellut asian niin, että omalla kohdallani ei tule edes sitä itselleni täydellistä miestä vastaan, jouduun siitäkin tinkimään. Joudun väkisin tyytymään. Vai joudunko sittenkään? Entäpä jos tämä homma meneekin niin, ettei minua ole luotu parisuhteeseen ylipäätään? Siinä minulla on pohdittavaa. Koska fakta tosiaan on se, että sitä minulle täydellistä tyyppiä ei yksinkertaisesti ole olemassa, joten joko tyydyn vähempään tai sitten elän ja olen yksin. Onko sekään nyt sitten niin huono vaihtoehto loppupeleissä? Vaihtoehtoisesti onko sekään sitten huono vaihtoehto, jos sitten tyydyn siihen kumppaniin joka vastaan tulee, ja hyväksyn hänet sellaisenaan? Huomioiden toki sen, että silloin myös tunnen sen naisen ja miehen välisen rakkauden tätä kohtaan. Riittääkö se?

5 kommenttia

peikotus

17.8.2011 15:06

Ihan kiva == ilmankin tulee toimeen ilman että kaipaisi "ihan kivaa"

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heiskane_

17.8.2011 17:48

Vanha? aforismi:
"Jos etsit täydellistä ystävää, jäät ystävittä"... pitänee paikkansa?

Naisista kun en tiedä mitään ;) niin kommentoin tuota "ihan kiva" -käsitettä muuten.
Tuli mieleeni, että koulussa kuviksen töistä usein opettaja sanoi mulle: "se on ihan kiva", en loukkaantunut, ajattelin et kohta pääsee välitunnille :)
Musiikissa, etenkin laulukokeissa (silloin joskus kun niitä oli), opettaja ei IKINÄ sanonut edes tuota "ihan kiva" -kommenttia. En ansainnutkaan sitä, mutta nyt kun ajattelen asiaa, se olisi ehkä ollut mieletön kehu! ja siinä tapauksessa aivan upeaa!! :)
Joskus tuo "ihan kiva" voi olla todella suuri kehu, moni ei vain osaa/uskalla/halua avautua ja kehua toista ihanaksi tai superkauniiksi...

Sanookohan naiset toisilleen uudesta Vuittonin laukusta et "ihan kiva", tuskin... ne sanoo siitä että IHANA!! Varmasti kallis!!?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lindagee

17.8.2011 21:46

Joskus suosikki(kökkö)sanontani oli: "Nainen ilman miestä on kuin kala ilman polkupyörää." Kyynistä tietenkin, mutta piileehän tuossakin totuuden siemen, ainakin silloin kun ihminen on nuori ja ylimielinen ja varma viehätysvoimastaan.

Yritän kiteyttää vähemmän kyynissävyisesti tämänhetkistä ajatustapaani tuon mies-asian suhteen. "Ihan kivan" miehen kanssa on ihan kiva istua kaffella turisemassa niitä näitä tai taittaa vaikka rattoisasti kimpassa 2-3 tunnin muutoin puuduttava autoilutaival. Sitten taas IHANAN (= älykäs, eroottisesti vetovoimainen, persoonallinen, ainutkertainen) miehen kanssa puhutaan tänään viisi tuntia elämää pinnalta syvyyksiin luodaten, ja tekee heti huomenna mieli puhella uudestaan. Siinä välissä puhutaan tuntikausien puheluita, eikä sanottava tunnu loppuvan. Eroottinen tatsi ja lataus säilyy alun sähköistävän vaikutuksen mentyäkin huumaavana. Ihanaa miestä ei tarvitse IHANNOIDA tai pitää virheettömänä; hän vain on selkeästi oma itsensä, ja antaa minunkin olla mikä olen. Ylipalvontaan perustuvat suhteet kokemukseni mukaan kuopataan aika äkkiä, kun todellisuus lätkäisee illuusiot kumoon.

Laitan OMALLA kohdallani (koska muiden kokemuksia en tunne samalla tavalla) yhden elintärkeän reunaehdon ihanuuden säilymiselle: samaan osoitteeseen ei ängetä asumaan, eikä viettämään aikaa liian pitkäksi aikaa kerrallaan. Just toi on monen muutoin toimivan suhdekuvion pikainen surma. Mutta kuten vanha viisas suomalainen sananlaskukin sanoo: "Siihen (symbioosiin) ne kaikki hinkuu, ja siinä ne sitten vinkuu." Ihminen hakee SEKÄ pysyvyyttä että yllätyksellisyyttä ja sitä intohimoa, mutta aina niitä ei saa samasta pakettiratkaisusta. Tätä pulmaa kukin joutuu varmaan omalla kohdallaan jossain kohtaa tutkailemaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joyla

17.8.2011 22:43

lindagee: onko meillä samanlaiset aivot? Juuri näin, ei lisättävää. Tai lisään sen, että omalla kohdallani yhdessä asumisen ehtona se, että joko jompikumpi tai molemmat tekevät sellaista työtä, että sitä yhdessäolemista ei ole 24/7. Siksi itselleni sopisikin mainiosti vaikka ihminen joka on töissä viikon tai kaksi putkeen, ja vastaavasti sitten kotona sen saman ajan.

Ja tuo kun todellisuus lätkäisee illuusiot kumoon... Ah mitä viisautta. Turha tuohon edes mitään lisätä, koska on ainakin joku joka tuon ymmärtää selittämättäkin :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:37

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus