Vipinää kulahtaneeseen parisuhteeseen?

  • Joyla

Inspiraatio iski taas luettuani erään lehtisivuston lööpeistä (eihän sitä nyt voi mainostaa ilman korvausta) kuinka kohua herättänyt nettisaitti on saapunut myös Suomeen. Kyseessä tietysti Victoria Milan -sivusto, joka on tarkoitettu varatuille ihmisille salaseuran haussa. Toisinsanoen seksisaitti varatuille näin maalaistollukan näkökannalta, mutta eihän tietenkään sovi unohtaa, että hakevathan varatut myös sitä "henkistä yhteyttä" ja "yhdessäoloa".

Saitti perustelee olemassaoloaan sillä, että noin kolmasosa normi deittisivustoilla pyörivistä ihmisistä (miehistä) ovat parisuhteessa ja joutuvat täten joko valehtelemaan suhdestatuksensa saadakseen piparia, tai sitten avoimesti asiaan suhtautuvat henkilöt jotka hakevat sitä piparia. Samaisen nettilehden toisessa lööpissä huvittavasti kerrottiin myös siitä, kuinka Dallasin Jr. tykkää suomalaisesta piparista... Eikö se jo kuollut? No se olikin sivuseikka... Sivusto siis tarkoitettu tyypeille jotka voivat nyt avoimesti kertoa olevansa varattuja ilman valehtelua (mahtanee olla suuri helpotus?) mahdollisille suhteen ulkopuolisille piristäjille. Pakollinen paha vielä se valehtelu sille olemassaolevalle kumppanille, mutta hei? Ehkä kyseessä onkin avoin suhde? Eihän sitä voi tietää.

Jokainen, varsinkin naiset, jotka ovat edes jossain määrin kokeilleet nettideittejä, saavat 110% varmuudella ainakin yhden piparinwonkausviestin varatulta ihmiseltä. Onko tämä uusi saitti nyt meidän rehellisten sinkkujen pelastus? Saako tämä Victoria Milan -sivusto kaiki varatut ryntäämään oitis sinne? Ja saako se myös liikkeelle heidät, jotka tarkoituksella hakevat varattua seuraa leikkikavereikseen? Wohoooo! Ei enää turhia wonkausviestejä saati turhia pettymyksiä valehtelevien kusipäätyyppien ansiosta, jotka parin kuukauden tapailun jälkeen osottautuvatkin jo varatuiksi! Toivossa hyvä elää tuumas lapamato?

Pettämistä perustellaan aina mitä mielenkiintoisimmilla selityksillä. Tyypillisiä ovat seksin, läheisyyden, intohimon ja jännityksen puute suhteessa, tai normaalit "meillä on lapsia ja talolaina, emme voi erota" tyyliset vastaukset. Ja taas on tällanen tavallinen maalaistollukka leukaluu lattiassa ja ilme naamalla, joka kuvaa täyttä ymmärtämättömyyttä. Anteeksi ja mitä?

Itselleni kun on aivan ja täysin itsestäänselvyys, että parisuhteessa ei petetä. Millään tavalla eikä missään muodossa. Jos jokin asia suhteessa tökkii, niin sille asialle tehdään jotakin tai lähdetään eri teille, siinä se. Minä en näe muita vaihtoehtoja tai nyansseja. Normaalioloissa. Tietysti voisin kirjoittaa aivan eri merkinnän siitä, että missä vaiheessa kokisin pettämisen "sallituksi", ja ehkä sen teenkin, mutta en lähde sitä nyt ruotimaan enempää. Sanon siihen vain esimerkit jotka voivat liittyä esim. kumppanin vakavaan sairastumiseen tai vaikka työn, joka pakottaa erilleen pitkiksi ajoiksi toisistaan. Ja silloinkin koen, että ehkä se ero on sittenkin parempi vaihtoehto, mutta kyse onkin ymmärtämisestä.

Enihuu. Miksi ihmiset pettävät? Miksi ollaan ylipäätään parisuhteessa, jos kuitenkin kiinnostaa enemmän juosta ympäriinsä? Miksi parisuhteessa elävät antavat kallisarvoisen suhteensa kuolla pystyyn? Miksi parisuhdetta pidetään itsestäänselvyytenä jahka sellaisen on itselleen saanut? Miksi riudutaan paskassa suhteessa? Miksi rehellisyys ja kommunikaatio sen kumppanin kanssa on niin helvetin vaikeaa? Miksi pidetään kulisseja pystyssä vaikka niiden takana kuohuu ja pahasti? Miksi koetaan asia niin, että ruoho aidan toisella puolella on vihreämpää, vaikka se siltikin on sitä aivan samaa ruohoa kuin omallakin pihamaalla? Mitä sinä itse olet tehnyt viimeaikoina pitääksesi suhteesi mielenkiintoisena?

Tuossa muutama kysymys jota itse pohdiskelen, mutta myös niitä, joita esitän ystävä- ja kaveripiirilleni keskustelun muodossa. Viimeksi kävin erään keskustelun miespuolisen kaverin kanssa joka valitti yllättäen sitä, että seksiä ei ole suhteessa ollut pitkään aikaan. Kysyin suoraan, että mitäpä olet itse asian eteen tehnyt? Kaveri katsoi hölmistyneenä ja tuumasi "Täh?". Miehet. Esitin sitten muutaman näkökulman näin naisen kannalta (tunnen kyseisen pariskunnan molemmat osapuolet):

" Siis oletatko sinä Pertsa (nimi muutettu), että Pirkko (nimi muutettu) on innosta oikeena jalat levällään heti ku ite raahaudut duunista himaa suoraan sohvalle ja isket sen telkkarin päälle? Ryhdistäydy hyvä mies ja ole oikeasti se Mies. Pistä se Pirkko haluamaan sinua, se on sun tehtäväs. Äläkä ny jumalauta oleta, että se läpsäsy perseelle ku toinen tiskaa oman duunipäivänsä päälle, saa naisen sinua haluamaan? Joo haluaahan se, iskeä kaulimella sua ottaan.

Tee kerrankin vaikka ruoka valmiiksi ku Pirkko tulee himaan. Siivoa. Iske kukkia pöytään. Kehu ja ole romanttinen. Tarjoudu hieromaan kipeät jalat tai hartiat. Ole lähellä ja halaa, juttele, kysy kuulumisia, kuuntele mitä toinen kertoo! Puhukaa toisillenne ja olkaa rehellisiä. Anna Pirkon olla nainen, ole sinä se mies. Tarjoudu pitämään lähellä ilman seksiä jne. jne. Ja tajua perhanan pahvi, että tee tätä jatkossa ihan kyselemättä tai pyytämättä, huomioi toinen."

Viesti taisi mennä perille, koska "Pirkko" oli kuin Naanatalin aurinko kun hänet tuossa näin. Tulipahan asiasta juteltua hänen kanssaan ja tuumasin siihenkin sen, että tajua nyt sinäkin pahvi tehdä oma osuutesi. Panosta siihen suhteeseen, eläkä perkele mene pitämään moista kohtelua itsestäänselvyytenä. Taisinpa pitää siinä palopuheen myös Pirkolle... Ehkä siinäkin meni viesti perille, koska sain itkuisen "Kiitos" vastauksen ja halauksen. Joskus vain pahveja pitää ravistella väkisin hereille, hellyydellä ja rakkaudella toki.

Parisuhteen kulmakivet: Luottamus, rakkaus, seksi ja kommunikaatio. Jos perusta on alun alkaenkin valettu vinoon tai puutteellisesti, sitä on vaikeaa enää korjata kun sen päälle on kaikki rakennettu. Se kaikki voi romahtaa alta aikayksikön. Jos kuitenkin perusta on vakaa kivijalka, sen päälle on hyvä rakentaa. Ja huomioida myös se, että aika ajoin se rakennelma kaipaa myös remonttia, uudistustöitä, pintaehostusta jne. ja siihen pitää olla varautunut jo alunperinkin, eikä leikkiä yllättynyttä ja kauhistunutta, kun tarvitaankin se odotettu putkiremppa. Mikään ei kestä oman onnensa nojassa ajan saatossa, vaikka kuinka hieno pytinki olisikin valmistushetkellä. Kyllä siinä rapistuu kauneinkin marmori jollei sitä huolla. Tai pahimmassa tapauksessa tippuu päähän, kun alunperinkin on istutettu aivan väärään paikkaan. Kyllä, viittasin maalaistollukkana siihen ison kylän marmorifiaskoon.

4 kommenttia

lindagee

29.9.2011 21:59

Hieno kirjoitus sinulta, kerrassaan punnittua pohdintaa. Ihan ilman jotain uutta hyper-saittiakin KAIKISSA kontaktinhakupalveluissa (oman kokemukseni mukaan) valtaisa määrä yhteydenottoja tulee varatuilta miesihmisiltä. Ja sitten se mutkikkaampi/kiinnostavampi kuvio kuin super-perinteinen "Haen vaihtelua ja seikkailua, koska parisuhdeseksi ei enää tyydytä." Jotkut varatut miehet(kin) hakevat yhtä paljon tai enemmän ystävää, ja emotionaalista lämpöä, koska SEN puuttuminen omasta parisuhteesta saattaa rassata jopa enemmän kuin rutiininomaiseksi muuttunut avioseksi = parisuhdepano kerran viikossa onnekkaammilla otuksilla, ja vähemmän onnekkailla vähän harvemmin. (Humouria, mutta vain osittain!)

Sellaista moraliteettia tai sääntöä tai "oikein" elämisen peruskaavaa ei sitten minulle kukaan pysty esittelemään, että se estäisi minua ystävystymästä varatun ihmisen kanssa. Ratkaisevinhan siinä kohdassa on oma sisäinen moraliteettini, joka kuuluu "älä milloinkaan väheksy ystävyyttä ja luottamusta, vaikka ne osuisivat kohdalle poikkeuksellisissa olosuhteissa". Katson aina ihmistä, en hänen siviilisäätyään liian tarkkaan, jos sillä ei ole ko. tilanteessa ratkaisevaa merkitystä. Mutta ei siitä enempiä.

Ikävä kyllä parisuhteissa petetään niin perkuleesti. Osalla ei tunnu olevan edes minkään vertaa huonoa omaatuntoa; pikemmin meriittinä ja saavutuksena esitellään vieraissa käymisiä ym. mellastamisia. Minua (nolla kertaa kihloissa eikä ikinä aviossa) tuollainen meno hieman hämmentää, vaikken mitään enää hätkähdä. Oma parisuhteen kunniotus on NIIN kovaa luokkaa, etten ole pitänyt tietyntyyppisiin symbioottisiin suhteisiin ja niiden vaatimuksiin kykenevänä lainkaan. Toiset sitten tuntuvat ottavan aikalailla hälläväliä -asenteella ne sitoumuksensa ja/tai pitävän kirkkaimpana johtotähtenään ajatusta "Ei muuta väliä, kunhan mulla vaan on kivaa. Jos rupee käymään tylsäksi, hommaan jotain virikettä." Ja kun toi tapahtuu jo paljon ENNEN sitä vaihetta, jolloin se rakas kumppani on lakannut huomioimasta ja heittäytynyt huolettomaksi oman ulkomuotonsa ym. suhteen. Sehän siinä jaksaa ällistyttää, siis vähän. Noin muutoin voisin esittää perusfilosofisen kysymyksen itselleni sekä muille: Onkohan helpompaa tuomaroida ns. pettäjiä kitkerästi niin kauan kuin itse ei tunne läheisesti yhtään sellaista ihmistä?

Ai niin, ja sitten vielä se inhottava jutska. Joskus ne tunteet ja kommunikaatiot ja kosketuksen voimat on haalistuneet jo ajat sitten, mutta silti ei lähdetä mihinkään. Koska ei ole helppoa lähteä. Jopa minä täysköyhänä ja parantumattomana idealisti-haihattelijana tajuan, että esim. talo, omaisuus ja lemmikkieläimet ovat ihan yhtä hyvä/huono syy pysytellä yhdessä kuin tämä..öööö... 'rakkauskin'. Laitan sen tollai puolilainausmerkkeihin, koska kavahdan koko sanan käyttämistä, kun se on niin yliladattu merkityksillä...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.12.2011 03:24

"Puhukaa toisillenne ja olkaa rehellisiä. Anna Pirkon olla nainen, ole sinä se mies."

Just näin. Tämän kun ihmiset tajuaisivat he nauttisivat suhteestaan paljon enemmän sen sijaan että odottavat onnen tulevan automaattisesti ilman että heidän itsensä tarvitsisi tehdä yhtään mitään. Moni ero jäisi väliin jos enemmistö ihmisistä tajuaisi että tangoon tarvitaan kaksi ja oikeasti sitä tahtoa ja halua olla yhdessä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SallaNiina

28.11.2019 15:31

Lueppas toi Victoria Milan arvostelu: https://www.panoseuraa.org/victoria-milan/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:37

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus