Teuvo, Arkadianmäen kuningas

  • Mikko Salasuo

Kevään 2011 eduskuntavaalit olivat tulokseltaan monille yllätys. Perussuomalaiset valtasivat jytkyen paikan kolmen suuren rinnalle. Arkadianmäelle astelikin kovasti uutta väkeä, joista osalle toimiminen vallan keskiössä oli jotain aivan uutta.

Aluksi median ja laajemminkin kansalaisten silmätikkuna oli Jussi Halla-aho, jonka maahanmuuttokriittiset muotoilut olivat vähintään totutusta poikkeavia - monien mielestä epäkorrekteja ja -eettisiä. Halla-aho oppi kuitenkin talon tavoille ja sammakoiden määrä on vähentynyt.

Soinin joukoissa saattoi jopa hetken aikaa elää toivo siitä, että he voivat kovalla työllä saavuttaa parlamentaarisen uskottavuuden. Mutta sitten Teuvo aloitti oman spektaakkelinsa. Tarkempi ilmaus ehkä olisi: jatkoi spektaakkeliaan kiihtyvällä tahdilla. Tämä vaikuttaa kuitenkin olleen viimeinen pisara monille perussuomalaisten äänestäjälle, muista kansalaisista puhumattakaan. Teuvosta on tullut Perussuomalaisen puolueen julkisuuskuvalle kiusallinen kuin peräpukama: koko ajan kutittaa ja kirvelee, mutta siellä se perässä silti porskuttaa.

Kahdeksan luokkaa peruskoulua käynyt viinaan menevä sahuri - helluntailainen kaiken kukkuraksi - joka on nyysinyt kirkkohopeat ja omaksunut kansanedustajana päällekkäin niin etelä-, keski- kuin pohjoiseurooppalaiset juomatavat, kuulostaa hahmolle South Parkin parlamentista - samasta parlamentista, jossa Eric Cartman johtaa puhetta ja pieree Terrancen ja Philipin innoittamana. Vaan Teuvo ei suinkaan ole piirroshahmo. Hän on ihka oikea henkilö, joka edustaa lähes 4000 keski-suomalaista ihmistä eduskunnassa.

Suomen Perustuslain mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontuva eduskunta. Teuvo siis edustaa kansaa. Ja hänhän se edustaakin. Olen täysin vakuuttunut siitä, että Teuvo on voittanut purku-uhan alla olevien ostarikuppiloiden Idols-kisan, joka esitettään vielä tänä vuonna Nelosella - heti Mikkosten seuraavan esityskauden perään. Kisan finaalissa Teuvo valloitti tuomareina toimineiden Jone Nikulan ja Jouni Hynysen sydämen esittämällä puhdasoppisen sammumisen kahdella kierteellä, taaksepäin kerien. Palkinnoksi hän sai kaikkien katsojien äänet eduskuntavaaleissa.

Asian kaltaiseen! Takuuvarmaa on, että Timo Soinin kaikki pelihousut ovat aivan repaleina. Teuvo näet takaa sen, että Perussuomalaiseen puolueeseen liitetään nyt pysyvästi, enemmän tai vähemmän orastavan, rasismin ohella paksu jaloviinan katku, poliittinen inkompetenttius ja Halla-aholaisuuttakin sitkeämpi "white trash" -leima. Neljännes on jo vaalikaudesta takana, eikä Perussuomalaisten edustajien, avustajien ja muiden "prospect" -jäsenten rakentamia mielikuvia saa enää taiottua pois, ei vaikka olisi millainen noita.

Varuskuntien lakkauttamisesta ja Kreikka-paketista käydyt keskustelutkin hukkuivat keltaisissa papereissa Teuvo-shown jalkoihin. Voi Timo Soini parkaa!

Suomessa vallitsee jonkinlainen julkihörhöjen tasapaino. Matti Nykänen raitistui ja jätti paikkansa Johanna Tukiaiselle, joka puolestaan menetti sen nopeasti koko kansan Teuvolle, Arkadianmäen uudelle kuninkaalle - jokaisen janoisen peräkylien miehen sankarille.

"Rallikuskiksi pääsystä toiveita elätän
Turha on äitien sankaripoikia neuvoa
Eihän rallia voiteta jos siellä pelätään
Maalissa juhlitaan voittajapoikaamme Teuvoa"

Leevi and the Leavings 1988

Kirjoitettaessa soi Teuvo, maanteiden kuningas

16 kommenttia

Anonyymi

1.3.2012 23:36

"Kahdeksan luokkaa peruskoulua käynyt viinaan menevä sahuri - helluntailainen kaiken kukkuraksi - joka on nyysinyt kirkkohopeat ja omaksunut kansanedustajana päällekkäin niin etelä-, keski- kuin pohjoiseurooppalaiset juomatavat"
Juomatavat olisivat tulleet selväksi (pun intended) jankuttamattakin. Kaiken kukkuraksi Suomessa on uskonnonvapaus.

"Rallikuskiksi pääsystä toiveita elätän
Turha on äitien sankaripoikia neuvoa
Eihän rallia voiteta jos siellä pelätään
Maalissa juhlitaan voittajapoikaamme Teuvoa"
Tämä lienee sitä (ollirehnmäisesti sanoen) "loukkaavaa ja vaarallista vihapuhetta" viitatessaan kolarissa kuolevaan fiktiiviseen hahmoon nimeltä Teuvo… Varsinkin, kun oikea Teuvo Hakkarainen oli matkustajana kuolonkolarissa.

Siitä Wikipedia-artikkelista, jonka perusteella tekstisi rustasit, löytyvän infon perusteella Teuvo Hakkaraisesta voisi kirjoittaa myös vaikkapa tällaisen esittelyn:

"Ennen parlamentaarikonuraansa Teuvo Hakkarainen johti Oy Haka-Wood Ab:ta – ei kirjoituspöydän takaa pomottaen vaan vertaisena toisten joukossa, haalarit sahanpurussa. Teuvo onkin aina ollut enemmän tekijämiehiä kuin lukutoukkia. Kovalla työllä voi menestyä jopa koulut kesken jättänyt! Takavuosinahan ei edes puhuttu lukihäiriöistä ja sen sellaisista.

Hakkarainen on ollut julkisuudessa avoin yli neljännesvuosisadan takaisista nuortenmiesten surkuhupaisista humalahölmöilyistä, joissa hän oli mukana joukon jatkona: omien juomien loputtua keskellä yötä (kun kaupat tietysti olivat kiinni) murtauduttiin kirkkoon ehtoollisviinin houkuttamana ja eteen tulleet kirkkohopeat "tarttuivat käteen". Rattijuoppouden vaaratkin tulivat karmeasti todistetuksi. Hakkarainen istui takapenkillä, kun juopunut kaveri ajoi auton puuhun ja etupenkkiläinen kuoli. Uskoon tultuaan Teuvo luopui alkoholista, mutta kukaan ei ole täydellinen, pari-kolme repsahdusta on vuosien myötä tullut. Kerran hänen huhuttiin sammuneen baarissa, kerran Teuvo käväisi jopa moottoripyöräklubin tiloissa – sosiaalinen mies tulee toimeen kenen kanssa tahansa. Jeesus liikkui halveksittujen seurassa, moottoripyöräilyä harrastava senaattori ihastelee liivimiesten Harlikoita.

Moottoripyöräilyn lisäksi Teuvo harrastaa moottorikelkkailua, lenkkeilyä ja punttisalilla treenaamista.

Hakkarainen kannattaa vastuullista talouspolitiikkaa: kukin euromaa hoitakoon itse asiansa, Suomi mukaan lukien. Kotimaan turvallisuus on taattava sekä ulospäin että maan sisällä.

Rikkaat eurooppalaiset pärjäävät omillaan, mutta kehitysmaita pitää auttaa. Sahaustekniikan asiantuntijana Hakkarainen kävi jo 1990-luvulla oma-aloitteisesti ja omalla kustannuksellaan kouluttamassa hondurasilaisia sahurikollegoitaan, siis vei kehitysapua suoraan ruohonjuuritasolle. Samalla tuli omin silmin nähtyä susi lammasten vaatteissa: suuryritysten ahneus ja poliittisilla perusteilla valittujen virkamiesten epäpätevyys johtavat valitettavan usein siihen, että kehitysavun nimissä viedään kalliita, sopimattomia ratkaisuja, mutta ei koulutusta. Hondurasin lisäksi Hakkarainen työskenteli myös Nicaraguassa, Guatemalassa ja El Salvadorissa, joissa hän huomasi alkuperäisväestön huonon aseman, köyhyyden ja työttömyyden. Joissain maailmankolkissa rasismi ei ole iltapäivälehtien myymiseksi puhkuttua sanoista kiukuttelua, kuten Suomessa, vaan jotain konkreettista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

1.3.2012 23:37

Hakkarainen on päättäväinen pitkien linjojen mies. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin, 16.2.2012 hän teki eduskunnassa kirjallisen kysymyksen Etiopian huonosta ihmisoikeustilanteesta ja vilpillisistä vaaleista. Hakkarainen vertasi Etiopiaa Nicaraguaan, jonka kehitysapu lakkautettiin maan ihmisoikeuksien huonon tilan, korruption ja hallinnon läpinäkyvyyden puutteen takia. Rahat menevät turmeltuneille johtajille, tavallinen kansalainen kärsii.

Teuvo Hakkarainen on tullut tunnetuksi hiljaisen sydämellisestä huumoristaan, jonka omintakeisuus tosin vaatii kuulijalta älykkyyttä ja huumorintajua. Viidakot ovat Hakkaraiselle tuttuja, mutta silti maalaispojalle Helsinki oli aluksi eksoottinen paikka. Ollaan ihan Suomessa, ja silti voi nähdä rautatieaseman akkojen ja ukkojen joukossa myös negroideja. Mahtavaa! Hakkarainen ei ole muezzin, mutta entisenä kirkkokuorolaisena hän tapaili muslimien rukouskutsua, tuota kaikille elokuvista tuttua. Teuvo toivottaa maahanmuuttajat tervetulleiksi Suomeen. Maailmalla kertyneiden kokemustensa pohjalta hän toivoo näille mahdollisimman hyvää työllistymistä. Se on parasta sosiaaliturvaa ja syrjäytymisen ehkäisyä. Aluksi voi olla hankalaa, mutta ahkeruus palkitaan ja työmies on palkkansa ansainnut - näistähän Teuvo on itse elävä esimerkki.

Poliittiset kilpailijat ovat yrittäneet mustamaalata Teuvo Hakkaraista. Loanheitto on toisinaan ärsyttävää, mutta huumorillahan siitä selviää. Onhan huvittavaa, kuinka esim. RKP on olevinaan liberaalipuolue, vaikka ainoa pysyvä linja sen politiikassa on pakottaa miljoonat suomalaiset opettelemaan pienen vähemmistön kieltä, vaikka kyseinen vähemmistö joka tapauksessa muutenkin puhuu suomea. RKP:n hallitustaival on pidempi kuin useimmilla kommunistidiktatuurien valtapuolueilla. (NKP:llä oli pidempi kausi 1917-1991…) Kummallinen "vapaus"puolue…

Teuvo Hakkarainen on nähnyt omin silmin banaanivaltioiden korruption. Samaa on ikävä kyllä Suomessakin, vaikkapa Eva Biaudet’n valitseminen vähemmistövaltuutetuksi pelkästään "oikean" puoluekirjan perusteella, vaikka Biaudetilla ei ollut vaadittua muodollista pätevyyttä – päinvastoin kuin monilla muilla hakijoilla, esim. juristi Husein Muhamed tai tohtori Jukka Hankamäki. No, Muhamed on muslimi ja Hankamäki homoseksuaali, joten ei ihme, että avoimesti rasistinen oikeistopuolue RKP kiilasi "ali-ihmiset" sivuun. RKP:hän ei ole koskaan sanoutunut irti rasisti-ideologi A.O.Freudenthalin opeista, vaan päinvastoin jakaa hänen mukaansa nimettyä mitalia!

Eduskuntatyö on tuonut ystäviäkin, mm. Pekka Haaviston. Ei ihme, Haavistohan viihtyy myös metsissä ja tekee myös työtä kehitysmaiden hyväksi. Ulkopuolisten keksimät "rintamalinjat" eivät haittaa, kun tapaa samanhenkisiä."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.3.2012 11:03

Kun nyt näytät päässeen politiikan makuun, niin kirjoitappa seuraavaksi juttu Aleksander "Vittu mitä paskaa" Stubbista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.3.2012 11:51

^ Aivan. Tai vaikka joka puolueen edustajasta. Tasapuolisuutta, Mikko Salasuo!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko Salasuo

2.3.2012 12:12

Pienellä skrollauksella huomaatte, että kyse ei ole poliittisesta vakaumuksesta, vaan erilaisista päihdekysymysten kautta nousevista ajatuksista ja aihiosta - Blogi on nimeltää Baarikaappi. Tässä nyt kuitenkin esimerkiksi oikopolku Risikon ristiretkeen: http://www.city.fi/yhteisot/blogit/mikkosalasuo/115337/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

2.3.2012 12:12

Kiitokset Anonyymille mielenkiintoisesta katsauksesta vähemmän tunnettuun puoleen Hakkaraisesta. On mielenkiintoista tietoa.

Itse toivon, että Hakkaraisen Teuvo ja muut uudet kansanedustajat löytävät toimivan tasapainon elämässään. Uuden duunin ja vapaa-ajan viettotapojen sekä - paikkojen suhteen.

Kamerat taitavat tosin olla kaikkialla tänä päivänä läsnä, joten mielenkiintoiseksi menee, mitä kaikkea päättäjistämme kulloinkin jatkossa päätyy voimalevitykseen ja miksi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.3.2012 15:24

Maaseudun peräkammareissa ei välttämättä opita kovinkaan soljuvaa ja sujuvaa sosiaalista käytöstä tai vuorovaikutustaitoja. Kestänee tovin ennen kuin Hakkarainen oppii käyttäytymään sivistyneesti sivistyneiden Helsingin Herrojen joukossa. Ja sitten toisaalta, ainahan sitä voi syyttää vaikka etelän mediaa huonosta kohtelusta.

Joku tuossa edellä jo mainitsikin Alexander Stubbin, joka omaa hyvän "ulosannin" ja on sosiaalisesti taitava. Lukuunottamatta juuri tuota "vittu, mitä paskaa"- lipsautusta :) Että sattuu sitä näköjään paremmissakin piireissä noita pikku "töräytyksiä " :)

"Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen kertoi eilen MTV3 Uutisille, ettei eduskunta voi puuttua siihen, jos kansanedustaja tulee kännissä töihin. Tiitisen mielestä kansanedustajalla on toimintavapaus omassa työssään." Hmmm. Mielestäni perin erikoinen "erivapaus" tuolla Eduskunnassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.3.2012 16:51

Sen verran pitää kommentoida, että ottaen huomioon Halla-Ahon agendan, eli siis ajatuksen siitä ettei Suomi ole maailman sosiaalitoimisto vaan porukan pitäisi pyrkiä elättämään itsensä, en nyt osaa itse kutsua sitä kovin rasistiseksi. Rasismiahan olisi sanoa, ettei suomalainen saa loisia (niin kuin maan kunttuurissa on tapana tavalla tai toisella ilmaista), mutta kyllä ulkomaalainen saa (mikä taas on tyypillisesti viherpunaisen sankarlaulannan ydinteesi).

Mitä päänsä pehmeäksi juoneeseen Hakkaraiseen tulee, tyyppi pitäisi poistaa edustamastaan ryhmästä koska ei edusta sen linjauksia ja yleisesti on vain haitaksi.

Ei, en äänestänyt perussuomalaista ehdokasta. En vain ole niin saatanan tyhmä että väittäisin sellaista äänestäneen olevan juntti tai väärässä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.3.2012 18:00

Tässä maassa on paljon enemmän ja pahempia poikia, kuin Teuvo Hakkarainen. Ihan siinä samassa istuntosalissa(kin).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.3.2012 19:31

Anonyymi, ymmärsin Salasuon maininneen helluntailaisuuden siksi, että ainakin ulkopuolisen silmin sen voisi nähdä olevan ristiriidassa miehen reippaan alkoholinkäytön kanssa, ei siksi, että helluntailaisuus sinänsä olisi moitittava seikka. Mutta tämä on toki vain minun tulkintaani, jonka Salasuo varmaankin tarvittaessa oikaisee :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

3.3.2012 09:15

Voi Mikko, menit ja sanoit poikkipuolisen sanan perussuomalaisesta!
Väistämätön tulos: kommenttiraita täynnä kuraa. Jollei vielä niin maanantaihin mennessä ainakin. Mutta hyvä teksti!

Monet työpaikat voivat määrätä työntekijät alkoholitesteihin ja tarvittaessa hoitoon. Voisi harkita eduskunnassakin.

Mitä tulee Hakkaraisen puheisiin: kyllä, hän on kouluja käymätön sahuri. Vähäinen koulutus ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että ihminen on rasisti. Rasismia (esim. neekeriukkopuheita) ei voi perustella sillä, ettei ole käynyt koulua.

Eikä muuten voi sitäkään, että pöllii kirkkohopeat. Aika moni tämän bloggauksen lukijoista on ollut humalassa, jopa monta kertaa. Eipä ole silti ikinä edes käynyt mielessä, että lähdetäänpä pojat murtautumaan kännissä kirkkoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.3.2012 08:40

Uusi Presidenttimme puhui omalla esimerkillä johtamisesta. Siitä voisi ottaa oppia tuolla eduskunnassakin. Nyt on kokoomusedustaja Sampsa Kataja myöntänyt olleensa täysistunnossa humalassa ja puhunutkin vielä siellä.

Että näin meillä täällä älymystön piirissä saa toimia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.3.2012 09:32

Niin, jäi vielä tuossa äsken lisäämättä, että Kokoomusedustaja Kataja lienee ainakin riittävän kouluttautunut, että voisi olettaa, että ainakin siinä suhteessa hän osaisi käyttäytyä riittävän korrektisti ja sivistyneesti. Onhan hän koulutukseltaan varatuomari ja asianajaja.

Perussuomalaisethan aikovat seuraavaksi "soluttautua" ammattiyhdistysliikkeeseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.3.2012 18:45

"Voi Mikko, menit ja sanoit poikkipuolisen sanan perussuomalaisesta!
Väistämätön tulos: kommenttiraita täynnä kuraa. Jollei vielä niin maanantaihin mennessä ainakin. Mutta hyvä teksti!"

Tämä on kyllä jännä ilmiö. Joku vatipää (tässä tapauksessa Salasuo) kirjoittaa perussuomalaisista täysin älyvapaan kirjoituksen, jossa herjaa täysin asiattomasti ja täysin vailla minkäänlaisia edes etäisesti älyllisiä argumentteja (toimittajawannabeilta tuntuu puuttuvan edes alkeellisin argumentointitaito tänä päivänä) ja pian on joku itkemässä siitä, että on se kauheata kun ihmiset teilaavat tämmöisen älyvapaan kirjoituksen. Mikä on se pointti? Pitäisikö täysin idioottimaisten kirjoitusten antaa mennä kritiikittä ohi, mikäli niissä vain suinkin parjataan perussuomalaisia? Tuntuu vähän uskonnolliselta kiihkolta, pääasia, että "paholaista" parjataan, ei väliä puhutaanko totta tai onko puheissa logiikan häivääkään.

Kovan luokan haaste Salasuolle, voisitko yrittää olla vielä pikkuisen ylimielisempi ja elitistisempi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.3.2012 18:54

"Eikä muuten voi sitäkään, että pöllii kirkkohopeat. Aika moni tämän bloggauksen lukijoista on ollut humalassa, jopa monta kertaa. Eipä ole silti ikinä edes käynyt mielessä, että lähdetäänpä pojat murtautumaan kännissä kirkkoon."

Kyseisestä tapahtumasta on kulunut 26 vuotta ja Hakkarainen on siitä saanut tuomion ja sen kärsinyt. Onko sinusta hän nyt sitten kuitenkin ikuisesti syyllinen ja rikollinen? Kännissä 26 vuotta sitten toteutettu typerä päähänpisto, johon liittyy vahingontekoa ja omaisuusrikoksia, muttei ihmisten vahingoittamista, siis leimaa ihmisen väistämättä loppuiäkseen? Meidän oikeuslaitoksemme on kuitenkin kanssasi ihan toista mieltä. Ymmärtäisin tämän vauhkoamisen, jos Hakkarainen olisi vaikkapa tappanut tai raiskannut jonkun, mutta nyt tämä ajojahti näyttää olevan ihan puhtaasti hänen puoluekannastaan johtuvaa.

Sitä paitsi on siellä muitakin tuomittuja: http://www.ts.fi/online/kotimaa/218445.html

Osa vieläpä semmoisista rikoksista, joissa oikeasti saatetaan vaaraan viattomia ihmisiä (kuten rattijuopumus tai törkeä ylinopeus). Milloin vauhkoat heidän touhuistaan samalla intensiteetillä kuin Hakkaraisen rikoksesta? Ei taideta sitä päivää nähdä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.3.2012 00:20

"Rasismia (esim. neekeriukkopuheita) ei voi perustella sillä, ettei ole käynyt koulua."
Mikä "neekeriukkopuheissa" on rasismia? Helsingissä kuka tahansa voi nähdä mm. rautatieasemalla ja torilla neekeriukkoja eli mustia miehiä.

Sanan "neekeri" käyttö ei ole rasismia, paitsi joidenkin muidenpuolestaloukkaantujien mielestä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi