Vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuus

  • WilleWau

Nyt saatavilla tuoretta tietoa. Toivottovasti tiedotusvälineet kertovat kokonaistilanteen tarkasti. Onko lainsäädännössä tulossa parannuksia potilaiden/vakuutettujen asemaan? Ja sitten vielä konkreettiset lainkohdat jakeluun. Kiitos och samma på svenska.

"Kansalainen sairastaa, vakuutuslaitos korvaa vai korvaako?" - seminaari
"Kansalainen sairastaa, vakuutuslaitos korvaa vai korvaako?" - seminaari

Ilmoittautumiset esimerkiksi seuraavan linkin kautta, jossa myös kommentointimahdollisuus avoinna:

Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit ei hanki?

13.05.2014, 08:31
Päivi Opari, erityisasiantuntija

"Vakuutuslääkäreiden lausuntoja on joskus kuvailtu hulvattoman hauskaksi vitsikirjaksi. Paitsi, että tilanteet eivät ole mitään vitsejä, vaan paloja ihmisten todellisesta elämästä. Päätösten ja todellisen elämän välillä tuntuu vallitsevan kuilu.

Ihmiset eivät koe olevansa osallisia omassa prosessissaan, eivätkä saa riittäviä perusteita heitä koskeville päätöksille. Järjestelmää koskeva epäluottamus on yleistä ja oikeustaju välillä koetuksella. Myös sosiaali- ja terveysalan järjestöt ovat ilmaisseet huolensa tilanteesta.

Ajankohtaisseminaari vakuutuslääkärijärjestelmästä

SOSTE ja STM järjestävät vakuutuslääkärijärjestelmää koskevan aamuseminaarin 21.5. Café Pirittassa, Helsingissä. Mukaan keskustelemaan toivotaan erityisesti kansalaisjärjestöjä, tervetuloa paikalle sankoin joukoin! Ilmoittautumaan pääset tästä.

Haastan sinut tuomaan omia näkemyksiä ja ideoita esiin jo ennen seminaaria. Millaisia kokemuksia sinulla on vakuutuslääkärijärjestelmästä? Uskotko, että esitetyillä kehittämisehdotuksilla päästään jatkossa parempiin lopputuloksiin? Mitä muuta pitäisi tehdä tilanteen parantamiseksi?

Kysy, kommentoi, ihmettele, ehdota! Saatuja vastauksia hyödynnetään toukokuun seminaarin paneeliosiossa.

Lue lisää
Ihminen tapaturmavakuutusten vidakossa, lakisäätäiset työtapaturmavakuutukset, osa 1, Päivi Rouvinen-Wilenius kuvaa työtapaturmavakuutusten viidakkoa kokemuksen näkökulmasta SOSTEblogissa 14.1.2014

Raha vai terveys, Lakisääteiset työtapaturmavakuutukset, osa 2, Päivi Rouvinen-Wilenius jatkaa pohdintaa työtapaturmavakuutusten logiikasta ja kysyy käytetäänkö vakuutusmaksuja esimerkiksi työturvallisuuden edistämiseen SOSTEblogissa 16.1.2014"

+ + + +

Mielenkiintoista kuulla. Tännekö ne todelliset parannukset sitten haudataan/haudattiin? Vai onko vielä tämän hallituksen ja eduskunnan aikana tapahtumassa jotain?

Kirjoitettaessa soi Ali G

4 kommenttia

WilleWau

16.5.2014 13:53

Ja jos koko kuvaa aiheesta kiinnostaa, niin tästä postauksesta eteenpäin:
keskiviikkona, toukokuuta 14, 2014
- Vakuutuslääkärijärjestelmästä -

"Sosiaali- ja terveysministerin Paula Risikon/kok. vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta kehittäneen työryhmän tiimoilta on ollut 21.1.2014 jälkeen hiljaista. Tuolloin julkaistiin työryhmän loppuraportti, johon eriävän mielipiteensä jätti Oikeutta vakuutetuille (Oiva) ry. Tiedotusvälineet uutisoivat aiheesta tuolloin, ilahduttavan monipuolisesti ja laajasta. Tästä > linkistä - tammikuun 2014 tilanteisiin ja tunnelmiin.

Tilanne vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuuden suhteen kuin 6 vuotta sitten!

Joten tapahtunut tammikuun 2014 jälkeen. Jatkotoimenpiteitä hoitamaan ja koordinoimaan piti ministeri Risikon lupausten mukaan tulla; samojen osapuolten kuin työryhmässä oli, muodostama neuvottelukunta.

Neuvottelukuntaa ei perustettukkaan! Joten on syytä tehdä vakuutettujen/potilaiden näkökulmasta tilannekatsaus. Epävirallisesti tietenkin. Eräänlainen vuoden 2014 kärkiteemojen TOP 10." http://ajankuva.blogspot.fi/2014/05/vakuutuslaakarijarjestelmasta.html

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

20.5.2014 19:47

Onko sitten viime viikkojen julkisuuspaine avaamassa ovia? Ministeri Risikon kokoon kutsuma aamupäiväseminaari vakuutuslääkärijärjestelmästä on seurattavissa huomenna 21.5.2014, kello 8.30 alkaen verkossa! STM - linkki http://videonet.fi/stm/20140521/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

22.5.2014 20:23

Toivottavasti kanslaisetkin pääsevät antamaan suoraa palautetta:
- Verkkouutinen 22.05.2014 15:37 -
Vakuutetun oikeudet ja vakuutuslääkärin rooli puhuttivat kansalaisjärjestöjä

STM ja SOSTE järjestivät keskiviikkona 21.5. seminaarin, jossa keskusteltiin vakuutuskorvauksista ja vakuutuslääkärijärjestelmästä. Seminaarilla haluttiin lisätä vuoropuhelua kansalaisjärjestöjen ja vakuutusalan välillä. Keskustelu antoi vakuutuslääkärijärjestelmän kehittäjille palautetta ja ajatuksia siitä, millaiseksi tilanne koetaan nyt ja mitä jatkossa tulisi tehdä.

Keskustelussa korostui läpinäkyvyyden vaatimus ja avoimen tiedonkulun tärkeys. Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän ehdotuksesta on jo luotu verkkosivusto ja potilasesite. Järjestöt pitivät selkeää viestintää tärkeänä, mutta muistuttivat, että viestinnällä ei yksin korjata järjestelmän on ongelmia. Esimerkiksi etuuspäätösten perusteluja ollaankin parantamassa.

Seminaarin lopuksi käydyssä paneelikeskustelussa oltiin yhtä mieltä siitä, että potilaalle tulee tarjota riittävästi neuvontaa ja tukea silloin, kun korvauspäätös on kielteinen. Kielteisen päätöksen jälkeen sekä muutoksenhakuprosessin aikana hakija tarvitsee tietoa toimeentulonsa turvaamisesta ja kuntoutusmahdollisuuksista.

Puheenvuorojen videotallenteet voi katsoa alla olevasta linkistä (pääset videoon klikkaamalla ohjelmasta haluamaasi kohtaa):

www.videonet.fi/stm/20140521/

Kaikki tilaisuuden materiaalit löytyvät myös STM:n verkkopalvelusta:

www.stm.fi/seminaarit/vakuutuslaakarit

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus