Asenteidensa vangit !

  • Toni

Minusta jotenkin tuntuu että yksi nykymaailman ongelma täällä Suomessa on esim. se kun täällä on kaikki niin hyvin. Ruokaa, juomaa, viihdettä on tarjolla riittämiin & kännykät ja nettikin vähintään käytettävissä ainakin kirjastossa on lähes joka talouden ylellisyyttä. Mielestäni ihmisen tyhmyys tiivistyy silloin eritoten kun kaikki on niin hyvin ja silloin aletaankin käyttäytymään helpommin huonosti toisia kohtaan. Ei omaisuuden kerääminen ja menestyminen saisi olla ainoa asia mikä merkitsee. Näkeehän se tuolla Hollywoodissa millaista pintaliitoa tuo ns. "rakkaus" siellä on ja liian usealla rikkaalla on huume ja alkoholiongelmia. Eli onnellisuutta ei omaisuus tuo kyllä kuin välillisesti ja sitten kun siihenkin turtuu, ei ymmärrä enää edes sen arvoa.

Niin mikä mulla nyt oli ajatuksena, on se että vielä täällä internet-maailmassa ihmisen asenteet tiivistyvät entisestään, provosoidutaan ja provosoidaan. Etenkin nuoret(kuuluu tietenkin ikäänkin) tässä nykymaailmassa liian helposti muodostavat asenteita joita sitten puolustavat henkeen ja vereen. Mitä haluaisin opettaa toisille ihmisille olisi se että ihminen muuttuu ja ajatukset sen myötä. Mikäpä esim. olisi sen parempi päihdetyön ammattilainen kuin entinen alkoholisti joka on ollut esim. jo 10 vuotta kuivilla ja nyt kertoo alkoholin vaaroista sitten eteenpäin ?

Ihmiset ovat nykyisin vähän liian ehdottomia mielipiteissään. Jämäkkä saakin ja pitääkin olla joissain asioissa, mutta pitäisi pystyä myös kuulemaan toisten mielipiteitä ja ottamaan niistä myös opiksi. Eli pitäisi rohkeasti pystyä myös muuttamaan vanhoja harhaisiakin käsityksiä eri asioista kun uutta parempaa tietoa tulee tilalle. Pitäisi olla vastaanottavaisempi laajentamaan tietouttaan. Pitäisi myös tunnustaa se tosiseikka että toiset tietävät joistain asioista paremmin eikä ole mikään häpeä ottaa opiksi. Itsekin sorrun joissain asioissa ottamaan liikaa asennetta peliin keskustellessani muiden kanssa joistain asioista. Mutta mielestäni olen mennyt elämässäni koko ajan parempaan suuntaan eli pyrkinyt olematta muodostamaan liikaa ennakkokäsityksiä niin ihmisistä kuin asioista. Oletko sinä miten paljon asenteittesi vanki ?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:54

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus