Jalkapalloilun tuhkimotarinoita..

  • Toni

Aloitetaan Englannista. Siellä nousi täksi kaudeksi ensimmäisen kerran seuran historiassa pääsarjaan Hull-niminen joukkue. Vaikka he muutaman vahvistuksen saivatkin ennen kauden alkua, ennakkoarvio oli että todennäköisesti sanovat heipat Valioliigalle heti tämän ekan kauden jälkeen. Enemmänkin oli puhetta että kokeeko vai eikö Derbyn kohtaloa joka teki viime kautena kaikkien aikojen pohjat pistesaalistuksessa pääsarjassa, vain 11 pistettä 38:ssa pelissä. Hullilla on nyt 8 pelatun kierroksen jälkeen jo peräti 20 pistettä joka käytännössä riittää jo säilymiseen !

Hull on ollut aivan uskomattoman hyvä. Avasi kotivoitolla, se nyt ei ollut vielä niin ihmeellistä kun vastassa oli Fulham. Sitten vierastasuri keskinkertaisen hyvästä Blackburnista. Ei siis mitään kovin ihmeellistä vielä. Mutta sitten se meni häviämään peräti 0-5 Wiganille. Tässä vaiheessa kaikki odottivat että se jää tonne sarjan jumbosijoille keikkumaan lopullisesti. Mutta mitäpä vielä.. Monet epäilevät tuomaat varmasti vielä ajattelivat että ei tuo nyt vielä mitään että pystyy kauden kriisijoukkueet Newcastlen & Tottenhamin vieraissa voittamaan. Mielestäni se oli jo aika kova suoritus, mutta että voitti välissä vieraissa vielä Arsenalinkin, no huh huh.. Ja sama tahti on jatkunut saldona 6 voittoa, 2 tasuria & vain se 1 rökäletappio.. viimestään tänä lauantaina useat odottivat että kauden eka vierastappio tulee, tosin ei niin kauheen kovalle porukalle, W.B.A. :lle, mutta aikansa kutakin ihmettä.. mutta mitäpä vielä, kävi voittamassa jälleen kerran vieraissa ja vieläpä peräti 3-0 lukemin. Saas nähdä miten kauan tämä tähdenlento oikein mahtaa kestääkään ? Aivan huikean yllättävää menoa..

Sitten Saksaan. Siellä Hoffenheim-niminen joukkue nousi 1. Bundesliigaan täksi kaudeksi kun toissa kautena pelasi vielä 3:neksi ylimmässä sarjassa. Nousu oli suht koht iso ylläri, ainakin odottamaton vaikka joukkueessa olikin tietyn aikavälin suunnitelma nousta 1.Bundesliigaan ja pysyä siellä sitten myös. Se ei taidakaan olla ongelmana sillä rahaa ei tältä seuralta puutu joten pelaajamateriaali taatusti paranee jos hätä tulee. Juuri tuon takia ennakossakin veikkailtiin että sarjapaikka kyllä säilyy. Itse en kuitenkaan aivan noin vahvaa alkukautta osannut povata että 9 kierroksen jälkeen on jo 6 voittoa, 1 tasuri, 2 tappiota eikä kotitappioita vielä laisinkaan. Pidän keskinkertaisen materiaalin omaavan sarjanousijan suoritusta jo melko kovana, mutta maalimäärät kruunaavat hienon menon sillä sen viimeiset 5 peliä ja tehdyt maalit niissä ovat : 3,5,2,4&4 peräti ! Ei siis yhtään tylsää futista ja omissa ei ole läheskään soinut yhtä paljon vaikka 2:ssa pelissä omissakin on soinut melko rumasti. Hyvä on tahti sarjanousijalla ollut siis Saksassakin..

Sitten Suomeen ! Täksi kaudeksi povattiin Turkuun menestystä, vaan ei Interille vaan TPS:lle. Inter ei ole aivan kärkisijoja ennen juuri hätistellyt, edes mitalisijaa ei ollut ennen tätä päivää jolloin se ratkaisi mestaruuden itselleen voittamalla Jaron kotonaan 2-0. Koko kautena vain 2 tappiota Veikkausliigassa eli se todellakin ansaitsi mestaruutensa. Avaustappiota monet odottivat ja odottivat.. kunnes se tuli vasta 18. sarjakierroksella HJK:lle, sekin vasta aivan viime minuuteilla. Todella vakuuttavaa, he saivat tehdä hyvän työnsä ilman paineita kun näin kovaa menestystä ei yleisesti varmaan juuri missään muualla odotettu kuin itse Interin leirissä.

Vielä yksi huomio Englannin Valioliigasta. Tämän hetken maailman paras kotijoukkue futiksessa eli Chelsea hävisi tänään kotonaan ! Kyllä uskomatonta mutta totta ! Ei tosin millekään turhalle joukkueelle kun Sami Hyypiän edustama Liverpool teki sen ! Kotitaika siis särkyi vihdoin ja viimein. Edellisen kerran Chelsea oli hävinnyt Valioliigassa kaudella 2003-2004 21.helmikuuta 2004 Arsenalille 1-2. Eli oli laskujeni mukaan pelannut peräti 86 monta kovaakin Valioliigakotipeliään ilman tappion tappiota putkeen no huh huh.. Liverpool saattaisi siis vihdoinkin olla valmis mestariksi myös Englannin kentillä !? Onhan niillä tuore Euroopan mestarikin timantinkova Torres riveissään eikä vielä yhtään tappiota.. Tällä kaudella on pystytty ainakin tähän mennessä välttämään aika hyvin turhat pistemenetykset tasapelien muodossa joita etenkin viime kautena tuli aivan liikaa.

3 kommenttia

Jolen

26.10.2008 23:53

Interille kultaa.. oikee jengi voitti SM:n. Katoitko muuten töllösä ton matsin? Aikamoista suopotkupalloa!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Toni

27.10.2008 00:05

Joo sivusilmällä vaan tosin enimmäkseen. Olihan siellä toisella puolella kentän reunaa etenkin varsin surkea pelata & pallo pysähteli maata pitkin syötöissä miten sattui.. ja kaiken kukkuraksi vielä satoi ! Mut ei se tunnelmaa pystynyt niiltä latistamaan, olihan niin kovat panokset pelissä !

Nyt jännitetään sitten tuleeko kauden huipennuksissa eli Cupin finaalissa & Veikkausliigakarsinnassa jo lunta ? =D Suomessa kun kerran asutaan niin kunnon jalkapalloa ei kauaa kerralla aina pysty oikein ulkotiloissa pelaamaan..

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jolen

27.10.2008 23:55

Tottahan toi, säälle kun mitään ei oikeen voi :O Tulevaisuudessa ehkä pelataan osaa kautta ainakin halleissa...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus