Anne Kukkohovin perässä (Tukholmassa)

  • Anita

Haastattelin viime Cityyn Anne Kukkohovia. Anne antoi matkakuumetta nostavia reissuvinkkejä, joista yksi oli tukholmalainen Beyond Retro. Kun piipahdin viime viikolla Tukholmassa, en malttanut olla pistäytymättä myymälässä pitkän tauon jälkeen. Valitsin Ruotsin ensimmäisen BR:n, joka sijaitsee SoFossa (Åsögatan 144). Toinen vintage-ketjun myymälä löytyy Drottninggatan 77:sta. Hintataso hyvin ok, tyyliin vyö alle 200 kruunua ja takit pyörivät 500 kruunun kieppeillä. Halvempiakin löytöjä voi tehdä, jos ehtii penkoa.

Beyond Retro, Tukholma
Beyond Retro, Tukholma

Toinen, Visit Swedenin asiantuntemuksella valittu vintage-myymälä, jota suosittelen, on Bondegatan 48:n Lisa Larsson ( http://www.lisalarssonsecondhand.com/pics.htm ). Hintataso samoissa kuin BR:ssa, mutta neliöitä ehkä viidennes. Paljon pikku sälää, esim. kenkä- ja koruvalikoimat hauskoja.

Lisa Larsson, Tukholma
Lisa Larsson, Tukholma

Koska kesä tulee ja Tukholmaan on taas pakko päästä ainakin Pohjolan suurimman valokuvamuseon Fotografiskan avautumisen kunniaksi (http://fotografiska.eu/), toivoisin lämpimiä suosituksia naapurin pääkaupunkiin. Omani on Fotografiskan yläkerran kahvila, josta on ehkä Tukholman rentouttavin näkymä lahden yli keskustan suuntaan ja mm. Gröna Lundiin. Kahvilasta en voi kertoa vielä enempää, sillä vielä viime viikolla jouduin ihailemaan näkymää kypärä päässä kiireisten remonttimiesten keskellä. Niin muuten, samaan kiinteistöön tulee Annie Leibovitzin näyttely alkaen avajaisista 21.5. Annie aikoo tulla itse paikalle.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi