Mitä maksaa valmistua? 15 lentolippua.

  • Anita

Neiti X päätti saada opinnäytetyönsä valmiiksi. Hän buukkasi Saksasta viiden tähden hotellin ja lensi sinne kirjoittamaan rauhassa. Työ valmistui. Koska olen suorastaan pro kannustamaan itseäni valmistumaan matkailemalla, haluan jakaa kokemukseni viimeisestä 18 kuukaudesta, joka johti gradun valmistumiseen toissapäivänä.

Olen löytänyt 18 kk:n aikana neljä gradun valmistumista edistävää matkailutyyppiä ja hieman useampia kirjoittamista virittäviä kohteita.

1) Aurinkomatkat
Syy: ”Se on vaan tää valon puute, kun gradu ei valmistu” Kohteet: Uruguay, Brasilia, Espanja jne.

2) Nollaus-matkat
Syy: ”Välillä on hyvä juhliakin, ettei olis joka päivä kirjastolla. Ja sitä paitsi, tuttu kohde, ei stressiä nähtävyyksistä.” Kohteet: Pietari, Tukholma, Tallinna

3) Robinson Crusoe -matkat
”Elämässä ei vaan oo tarpeeksi jännitystä, kyllä tää gradu valmistuisi jos olisi virikkeitä.” Kohteet: Ex tempore busseilu, junailu, liftailu -tyyppiset ratkaisut

4) Ihan sama mikä matka, kunhan jonnekki
Tähän lukeutuvat kaikki loput matkat, joihin ei oikeastaan ollut sen selkeämpää syytä. Näissä on se huono puoli, että koska ylitin juuri yliopistoni 5,5 vuoden keskiarvo-opiskeluajan, kysymyksiä seuraa. Siis tyyliin ” Ai jaa liittyyks tää matka sun opintoihin jotenkin?” (sukulaiset) ja ”Niin oliks sä valmistunut jo kun sä tollee vaan lähdet reissuun?” (puolitutut).

Toivon mitä lämpimintä onnea jokaiselle gradun kirjoittajalle. Jos haluaa muita kuin matkailullisia vinkkejä siitä, miten gradun voi saada valmiiksi, tässä oikeasti siedettävä suositus: http://www.gradutakuu.fi/. Ja viikonloppuna Pietari, yksi kakkostyypin reissu kiitos!

Kirjoitettaessa soi Bulevardin Wayne's Coffeen standardivalikoima

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi