F-F-F-Femmat!

  • Juhani Sirén

Huomenna todelliset musiikkityöläiset saavat palkintonsa, kun Helsingin Nosturissa jaetaan kunniaa vuoden parhaista musiikkisuorituksista eli Femmat.

Aikoinaan Emma-palkintojenjakotilaisuuden varjogaalasta vuonna 2004 käynnistynyt Femma on erinomainen ja kiehtova konsepti. Jo musiikkipalkinnon slogankin sen kertoo sen, että tavoitteena ei ole uida valtavirtaan, vaan vastavirtaan: "Vaikkei artisti ei ole myynyt kybällä, voidaan se silti palkita femmalla". Juuri näin, Suomi on täynnä mainiota musiikkia, joka ei koskaan pääse kultalevymyynteihin, mutta ansaitsee silti vähintään hatunnoston tai yläfemman.

Jos Emma-gaala on tylsähkö, joka vuosi samalla kaavalla etenevä mainstream-artistien palkitsemistilaisuus, Femma-gaala yllättää jo pelkästään palkintokategorioillaan. Tänä vuonna palkitaan muun muassa seuraavissa kategorioissa: LUUKKU-Femma, KEHITTYVIEN MAAKUNTIEN-Femma ja KESKUSTELUNAVAAJA-Femma. Aiempina vuosina on jaettu PIKAVIPPI-femmaa, SYRJÄHYPPY-Femmaa ja POSITIIVINEN TAIDEPASKA-Femmaa. Lisäksi Femma-gaalaa seuraamalla pääsee helposti selville siitä, mitä bubbling under/ug -skenessä todella tapahtuu.

Ja tiesitkö muuten, että Femma-gaalan alkuperäinen on lähtenyt Wallu Valpion päästä. Alkoholi ei siis tuhoakaan jokaista aivosolua. MOT.

Femma-gaala, OP:L Bastards, I Was a Teenage Satan Worshipper ja Jesse Helsingin Nosturissa 12.2. klo 20 alkaen.
http://www.femmagaala.fi/

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi