Homot homofoobikot

  • Mirja Wuokko

Kun olin 13 yksi kavereistani sattui olemaan homo. Rinnakkaisluokkien ja ylempien luokkien pojat käyttivät puolet ajastaan homojen haukkumiseen ja kiusaamiseen.

Tyttöjen tehtävänä oli toimia ihmiskilpinä erilaista psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista väkivaltaa vastaan. Homot piti työntää kivisateelta turvaan bussipysäkin taakse ja saattaa illalla kotiin.

En tajunnut, miksi ystäväni ei saanut olla rauhassa. Miksi hän ärsytti muita poikia?

Ympärilläni olevat aikuiset sanoivat, että homofoobikot pelkäävät itse olevansa homoja ja projisoivat omat pelkonsa ja vihansa homoutensa jo löytäneisiin. Jos on sinut itsensä ja oman seksuaalisuutensa kanssa, ei tarvitse hyökätä muiden kimppuun.

Tänään monissa viestimissä uutisoitiin Yhdysvalloissa ja Britanniassa tehdyistä tutkimuksista. Homofoobikot ovat usein joutuneet sammuttamaan kiinnostuksensa samaa sukupuolta kohtaan. He tulevat autoritaarisista perheistä, joissa homoutta pidetään sopimattomana.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+Homofobia+saattaa+olla+pelkoa+omista+homotaipumuksista/a1305559637201

http://www.ess.fi/?article=367215

Homofoobikot suuntaavat vihansa juuri niihin, jotka kiehtovat heitä eniten. Jos välttämättä haluaa piilottaa homoutensa kannattaa olla tosi ystävällinen kaikille homoseksuaaleille.

3 kommenttia

Anonyymi

11.4.2012 14:54

"Jos on sinut itsensä ja oman seksuaalisuutensa kanssa...". Murrosiässä tuskin kukaan on sinut itsensä saatikka oman seksuaalisuutensa kanssa. Aika usein työnnetään homofobian selitykseksi piilevää homoseksuaalisuutta, mutta luulisin (kun en tiedä) että parempi selitys on oman herkän kehittymättömän sukupuolisuuden puolustaminen, joka varsinkin nuorilla saattaa saada väkivaltaisia muotoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin