Yhden saksalaisen mielipide suomalaisesta tasa-arvosta

  • Mirja Wuokko

Maamme vientivaltti ja suuri ylpeyden aihe, sukupuolten välinen tasa-arvo, nähdään uudessa valossa Roman Schatzin kirjassa Voi maamme, Suomi.

Schatz sivaltelee suomalaisia naisia epänaisellisesta ulkonäöstä, ja syyttää naisia miesten aliarvioimisesta ja isien vähättelystä. Toisaalta suomalainen nainen on hänen mukaansa luotettava kumppani ja ahkera hoitamaan miehenkin asiat, kuten tärkeät päätökset (!), jolloin miehen verenpaine saattaa alentua.

Suomalainen nainen on kova ja käytännöllinen, mikä on toisaalta välttämätöntä hengissä pysymisen kannalta tässä ilmastossa ja kulttuurissa.

Suomalaisnaisten hoivavietissä on jotain vikaa. Schatzin mukaan suomalaislapset laitetaan jo 1-vuotiaina päiväkotiin kuten entisessä itäblokissa. ”Näin muksuja vieroitetaan jo varhain perheistään, he käyvät samaan aikaan infektiotaudit läpi ja heistä tulee ryhmäkuria noudattavia kansalaisia.”

Vanha suomalainen talonpoikaiskulttuuri, jossa nainen vastaa kodista ja mies ulkotöistä, on edelleen voimassa.

”Vieläkin Suomessa käytetään sanaa ulkoruokinta silloin, kun ukolla ei ole asiaa omin käsin rakentamaansa taloon. Jos on pakko asua Suomessa, se kannattaa tehdä naisena.”

Suomessa saa harrastaa miehiin kohdistuvaa seksismiä, mutta naiset raivostuvat heihin kohdistuvasta seksismistä. Schatzin mukaan mies joutuu melkein vankilaan, jos kehuu naisen ulkonäköä.

Rakkauselämämme on aneemista.

”Suomen naiset ja miehet tuijottavat toisiaan yhä turhautuneemmin, epäluuloisemmin ja vainoharhaisemmin. Sekä naiset että miehet kaipaavat kyselyiden mukaan enemmän seksiä, mutta silti tarjonta ja kysyntä eivät kohtaa toisiaan.”

Tuntuuko tutulta?

”Suomalaismiehet eivät vaivaudu näyttämään naisilleen muita tunteita kuin vihaansa. Siksi suomalaisnaiset eivät vaivaudu ottamaan miestensä muita tunteita vakavasti tai ylipäätään edes huomioon.”

Kuulostaa julmalta.

Ja lopputuloksena Schatz kiteyttää maamme tilanteen näin:

”Suomi ei oikeastaan ole tasa-arvoinen yhteiskunta, vaan hyvin pitkältä kädeltä ja hyvin pitkälle kehittynyt matriarkaalinen järjestelmä, jossa on vielä puhtaita sovinismin saarekkeita ja macho-reservaatteja.

Nykyään suomalaiset miehet tarvitsevat paljon enemmän suojelua, rohkaisua ja huolenpitoa kuin heidän naisensa.”

Roman Schatz: Voi maamme, Suomi. Johnny Kniga Kustannus 2014.

14 kommenttia

shiwan8

29.12.2014 14:31

Kuulostaa isossa mittakaavassa objektiiviselta kuvaukselta maastamme.

On helposti havaittavissa, ettei miehellä saa suomalaisen naisen mielestä olla mielipiteitä. Havainnon välttäminen on mahdotonta jo pelkästään tämän suhde-osion lukemisella.
On puhdas fakta, että laki ei ole tasa-arvoinen vaan suosii naista, korostuneesti jos huomioidaan sen tulkintakulttuuri.
On fakta, että vallitsevissa olosuhteissa joissa miehiltä on pyritty viemään kaikki mahdollisuudet vaikuttaa omaan elämäänsä on joko miesten itsemääräämisoikeus palautettava TAI sitten heitä pitäisi suojella. Osa miehistä on toki ottanut elämänsä haltuunsa josta heitä pyritään rankaisenmaan mitä moninaisimmilla tavoilla. Näistä häpäiseminen (esimerkiksi vähättelemällä) on kuitenkin tyypillisin esimerkki ja myös tällä palstalla selvästi esillä.
On aivan totta, että nainen on täysin yhtä kykenevä tekemään tärkeitä päätöksiä kuin mieskin. On myös totta, ettei naista aseteta vastuuseen päätöksestä jos sen tulos on negatiivinen.
On totta, että amerisuomalainen herkkyys mitättömien asioiden työntämisestä oikeuslaitoksen hoidettavaksi on johtanut tilanteeseen jossa naisen asiallinen kehuminenkin saattaa johtaa sakkoihin ja lähestymiskieltoon. Tämä, koska kommentti "oletpa sinä kaunis tänään" tulkitaan seksuaaliseksi häirinnäksi objektiivisen harkinnan sijasta vastaanottajan tuntemuksen perusteella mikä taas riippuu siitä haluaako kyseinen nainen suunsa avanneen miehen kanssa seksiä vai ei.
Jenkkilän lisäksi vain Suomessa voi nainen heittää miehen ulos omasta kodistaan ilman hyvää syytä ja tarvittaessa virkavallan avustuksella. Syyksi riittää siis kirjaimellisesti mikä tahansa asia joka on johtanut mielensä pahoittamiseen.
"Talonpoikaiskulttuurin" voimassa olemisesta muista syistä kuin naisen omasta tahdosta ei ole mitään näyttöä.
Kyllä, faktisesti Suomessa miestä saa henkisesti pahoinpidellä sukupuoleen liittyen, naista ei saa.
Suomalaiset miehet haluavat pitää naisensa joten eivät luonnollisestikaan näytä muita kuin positiivisia tai äärimmäisen negatiivisia tunteita, kenellekään. Muiden ratkaisujen keskimääräinen seuraus on sinkkuuntuminen. Kasvatuskulttuurin kulmakiviä kun on mm. se, ettei "oikea mies" ole koskaan pahalla päällä.
Sekä suomalaiset miehet että suomalaiset naiset kaipaavat enemmän seksiä. Ero on vain siinä, että miehet haluavat sitä naiselta joka kuuluu top 80% naisista ja naiset mieheltä joka kuuluu top 20% miehistä. Tämä johtaa siihen, ettei juuri kukaan saa haluamaansa.

Kirjoittajan kiteytys pitää mediaanina paikkaansa. Tätä tilaa kutsutaan tasa-arvoksi tai naisten syrjimiseksi, riippuen keneltä kysytään.

On todennäköistä aiemman perusteella, että tätä kommenttia tullaan paheksumaan ja sen kirjoittaja joutuu henkilöön kohdistuvien sanallisten hyökkäysten kohteeksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

30.12.2014 15:10

Hupaisana lisähuomiona: Tämän saksalaisen kirjoitus on todenmukaisesti vain yhden saksalaisen näkemys asiasta. Se myös esitetään todenmukaisessa muodossaan. Kuitenkin kuluvan vuoden kirjoituksia nopeasti läpi käydessä on mahdotonta välttyä siltä havainnolta, että kun yksittäinen nainen haukkuu ihan minkä tahansa maan kolkan edes yksittäistä miestä, se automaattisesti yleistetään koskemaan kaikkia miehiä kaikkialla ja mielletään kirjoituksessa kiistattomana tosiasiana.
Jos vika on naisessa, se on yhdessä naisessa tai vain yhden ihmisen mielipide kyseisestä naisesta. Jos vika on miehessä, se on jokaisessa miehessä ja kaikkien totuudeksi tietämä fakta. Tämä on Suomen nykyisen tasa-arvopolitiikan tavanomaisin kiteymä. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Suomentaja

30.12.2014 19:59

Tämä saksalainen on tunnettu humoristi. Hän esittää kirjoissaan omia mielipiteitään. Blogin kirjoittaja nosti mielipiteet esille, koska näki niissä jotakin. Yleensä blogin kirjoittaja kirjoittaa tutkijoiden tekemistä tutkimuksista. Tutkimusten ideana on, että niiden tulokset voidaan, tai ainakin yritetään, yleistää. Tämän eron ymmärtämiseen ei tarvita tohtorin tutkintoa. Pitää vaan ottaa laput pois silmiltä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ekek

1.1.2015 17:03

silkkaa paskaa niin sakemannin teksti kuin ensimmäinen kommentoijansakin, naistenvihaaja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ekek

1.1.2015 17:29

surkuhupaisana lisähuomiona: apua todellakin tarvitsee suomessa moni mies. yleensä ne on juuri niitä avuttomia ja aivottomia tossukoita, jotka eivät osaa laittaa pakastevihannesten ohella muuta ruokaa tai vihaavat peruskotitöitä MUTTA eivät tee myöskään niitä miesten töitä selityksillä "kun en omista ok-taloa pihoineen" mutta vaikka omistaisivat, eivät silti teksii niitä miesten töitä.

seuraavaksi vois tietysti syyttää äitejä siitä että ylipaapovat poikiaan mutta totuus piilee muualla: missäs ne isät on jotka ei poikiaan kasvattaneet osaamaan muuta ku iltapäivälehtien lukemisen ja vaimonhakkaamista?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NAIKKONE

2.1.2015 12:07

Hah!
Tästä syystä veinkin mieheni ulkomaille turvaan.
Suhteemme kukoistaa ennen näkemättömällä tavalla.. Jos olisimme päättäneet jäädä, olisimme varmasti jo eronneet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.1.2015 12:17

Tilastollista poikkeamaa ei päässyt tapahtumaan tälläkään kertaa. Aina löytyy joku jonka mielestä oikea tasa-arvo on naisten sortamista ja miesten sortamisen kritisointi naisvihaa. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

64654654546

5.1.2015 09:49

Tästä syystä minulla onkin afrikkalainen nainen ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

abc123456789

5.1.2015 16:06

Rakas joulupukki! Anna nimimerkin ekek saada joskus kunnolla miestä, niin katkera feminismi peseytyy hänen yltään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hepskukkuu112233

7.1.2015 08:50

Jopa on tekstiä Schatzilta. Mutta on totta että suomalaisten miesten ja naisten välinen viestintä ei toimi. Suomalaiset miehet haukkuvat naisia (varsinkin ulkonäköä) ja juovat liikaa, suomalaiset naiset eivät taas uskalla olla naisellisia. Jos mies yrittää kantaa naisen kassia, nainen pelästyy että mies pitää tätä huorana, eikä anna miehen auttaa, mistä keskusteltiin OP:n eräässä aiemmassa tekstissä. Nainen ei uskalla olla naisellinen, mutta monet miehet eivät tahdo kohdella naisia naisellisina. Edes naiselle kahvikupillisen tarjoamisen ajatteleminen saa miehen lompakonnyörit suppuun, eikä ovea uskalleta pitää naiselle auki. Mutta sitten tietenkin nainen saattaa ajatella että mies pitää naista tyhmänä huorana. Umpikuja siis.

Omaan mentaliteettiini suomalaiset miehet ovat liian tasa-arvoisia. Vaaditaan että naisten pitäisi mennä armeijaan, vaaditaan että nainen käyttäytyy kuin mies ja sen sellaista. Toki on sellaisia vanhanaikaisiakin suomalaismiehiä, jotka tahtovat pitää naista kuin kukkaa kämmenellä, ja minä olen sellainen nainen joka nauttii siitä. So sue me!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

17.1.2015 22:47

Niin siis ihan jokainen ihminen joka ei feminismistä hyödy/omaa kestävän moraalin ja lisäksi osaa muodostaa loogisia päätelmäketjuja tarjolla olevien todisteiden myötä "vihaa" feminismiä. Ei tähän liity kenenkään nörttiys mitenkään. Faktisesti feministi on joko itsekäs millä tahansa hinnalla omaa etua tavoitteleva nainen tai uskomattoman tyhmä tai vertailukelpoisellla levelillä epätoivoinen mies. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

seksikäs feministi

21.1.2015 12:24

Sitä saa mitä tilaa! Koska valittajamiehiin näköjään vetoavat avuttomat läheisriippuvaiset valittajanaiset, niin nehän ne keskenään menevät naimisiin. Turha jälkikäteen on syyttää omista valinnoistaan feminismiä tai naisia yleensä, joilla kummaakaan ryhmällä ei ole asiaan mitään osuutta eikä vaikutusvltaa.
Sitä on sitten lintsattu sekä äidinkielen, että historian tunneilta, koska käsitteet näyttävät olevan ihan hukassa shiwan8:lta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juulia-Petteri

27.10.2015 21:53

Uteliaisuudesta kysyn, mitähän shiwan8 mielestäsi on tilannut?

Valitettavasti oma älykkyyteni ei riitä hahmottamaan, että mikä on kirjoituksesi tarkoitus. Mollata mielipidettä sekä jokaista, niin miehiä kuin naisiakin, jotka ovat mielipiteen kanssa jotakuinkin samaa mieltä, oletan?
Seksikästä feministiä ei ilmeisesti ole liioin älykkyydellä, keskustelutaidoilla tai suhteellisuudentajulla pilattu, sillä silloin hänkin ymmärtäisi, että jos jonkun mielipiteessä on jotakin oikaistavaa, "eipäs, nynny" ei ole palautteista se kaikkein rakentavin. Ehkä seksikäs feministi on kuin onkin 12-vuotias poika, sillä heiltä voisin vastaavaa ymmärtää kuulevanikin.

Itse arvostan feministejä; he tekevät arvokasta työtä, suurelta osin. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että feminismi ei ole tasa-arvoliike, vaan naisten oikeuksien liike. Ei feministejä kiinnosta kuulla miesten ongelmista, tai jos kiinnostaa, on perusvastaus se, että miesten pitäisi olla enemmän naistenlaisia. Liberaalit feministit julistavat kovaan ääneen kuinka tärkeää on olla ylpeä omasta seksuaalisuudestaan ja sukupuoli-identiteetistään - paitsi jos sattuu olemaan hetero mies. Silloin täytyy sukupuolivietti haudata ja piilottaa. Julkisuudessa ei saa olla mies, ellei ole joko naisten märkä päiväuni tai jollain muulla tavoin äärimmäisen menestynyt. Mikä tahansa menestyskään ei kelpaa, vaan sen pitää olla jotain mediaseksikästä. Ei saa poliitikko lähettää tekstiviestejä, tai keljusti käy. Kiitos tästä kuuluu feministeiksi naamioituneille miestenvihaajille. Niille, joita saamme kiittää termin "feminatsi" synnystä. Niille, joiden mielestä ainoa hyvä mies on virheetön, sympaattinen adonis, joka osaa aina reagoida oikein, ja muut tulisi joko kastroida tai lähettää teloitettaviksi kaiken pahan alkuna ja juurena.

Huomioitavaa on, että en todellakaan väitä feministien olevan näitä feminatseja. On kuitenkin valitettavaa, että feministitkään eivät ole liian kiinnostuneita keskustelun avaamisesta, vaan lähestyvät ongelmia mulle-heti-nyt -asenteella. Halutaan valittaa, ei korjata.

Olen ollut nyt useamman vuoden sinkkuna. Enää viimeaikoina en ole jaksanut edes niin yrittää, mutta kun vielä lähestyin toisia mahdolliset treffit mielessäni, sain usein vastaukseksi pahoittelevan ein, huolimatta siitä kuinka "upee tyyppi mä oon". Uskonko näiden naisten tehneen jotain, johon he eivät olisi olleet oikeutettuja? En. Syytänkö näitä naisia sinkkuudestani? Sanotaanko nyt vaikka niin, että jos heistä joku olisi myöntynyt, en ehkä olisi nyt sinkku. Ehkä into yrittää olisi jatkunut pidempään, vaikka näiden naisten kanssa ei olisi täysin palat kohdilleen loksahtaneetkaan. Olenko heitä kohtaan katkera? En suinkaan. En voi enkä aio ryhtyä ketään kanssani treffeille pakottamaan. Kun ei nappaa, ei nappaa. Ja kun tarpeeksi pitkään ei nappaa, sitä menettää motivaationsa edes yrittää.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että tasa-arvottomassa yhteiskunnassa olisivat vanhempani ostaneet joltakulta perhetutulta minulle aivan liian nuoren tytön vaimoksi, eikä asia olisi ollut mitenkään ihmeellinen. Näin olisi oletettu tehtävän, ja rakkaus olisi ollut enemmän kunniakysymys kuin tunnepohjainen. On hienoa, ettei meidän tarvitse olla kauppatavaraa, vaan voimme liittoutua rakkaudesta, vaikka sen takia lapsettomaksi jäämisen riski onkin paljon suurempi. Kiitos tästä kuuluu feministeille.

Niille, joilla riitti älyä, suhteellisuudentajua ja keskustelutaitoja.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi