Mukavaa talvea!

  • EssiN

Viimeisestä postauksesta on kulunut tovi, mutta hieman kiirettä on pitänyt opiskelujen ja osa-aikatyön parissa. Kirjoittelin viimeksi joululahjojen hankkimisen tuomasta stressistä ja toivottavasti jollekin kirjoituksestani oli hyötyä. Nyt ajattelin kirjoitella aivan muista aiheista. Nimittäin meille kaikille rakkaasta talvipukeutumisesta. Viimeisestä kirjoituksesta on hieman aikaa, mutta olihan tuossa myös joulun ja uuden vuoden hulinat välissä, joten ei ihme, että pientä viivettä tuli kirjoittamiseen. Varsinkin, kun muutenkin melko hankala välillä keksiä uutta aihetta. Nyt tosin aihe ilmaantui kuin tyhjästä, kun paukkupakkaset iskivät.

Vuorelliset ja villaiset vaatteet - toimiva valinta
Vuorelliset ja villaiset vaatteet - toimiva valinta

On kenelläkään muulla kylmä? Varmasti muutama lukija on samaa mieltä kanssani. Nyt on varsinaiset paukkupakkaset ja hiihtolomaan on syytä varautua kunnolla. Eli nyt viimeistään nuorison tulisi olla kuulolla ja laittaa ne nilkat piiloon ja pipot päähän, jotta ei paikat jäädy. Muutenkin olisi hyvä muistuttaa mieliin, että miten kunnollinen kerrospukeutumien hoidetaan. Nimittäin nyt niitä kerroksia todella tarvitaan.Alla lisää juttua kerrospukeutumisesta.

Pukeudu oikein!
Pukeudu oikein!

Aluskerros
Alusasujen materiaali vaihtelee. Mikäli alusasu on valmistettu keinokuidusta, niin se ei ime kosteutta, vaan siirtää sen pois iholta seuraavaan vaatekerrokseen. Keinokuitu onkin varsin suosittu alusasumateriaali, mutta siihen saattaa pinttyä hienhaju helposti. Myös villaiset alusasut ovat suosittuja ja villa tuntuu hieman kosteanakin lämpöiseltä. Alusasukerros kannattaa aina valita tarkoituksen mukaan. Eli aktiiviseen liikuntaan erilainen kerros, kuten tekninen alusasu, kun taas rauhalliseen kävelyyn sopii villainen alusasu paremmin.

Välikerros
Välikerrokseen sopii myös villa ja keinokuidut. Esimerkiksi ohut villapaita sopii mainiosti. Myöskin fleeceä voi käyttää välikerroksessa. Fleece eristää melko hyvin ja ei sido kosteutta. Puuvillaisia vaatteita kannattaa välttää, koska se sitoo kosteutta itseensä ja kosteana ei juurikaan lämmitä.

Kuorikerros
Päällyskerros tai kuorikerros usein koostuu kuoriasuista ja varsinaisista päällysvaatteista, kuten takista ja toppahousuista tai haalarista. On hyvä pitää mielessä, että kuorikerroksen vaatteiden on syytä olla sen verran tilavia, jotta niiden alle mahtuu kaikki muut kerrokset. Kuorikerroksen vaatteiden tulee olla myös hengittäviä, jotta kosteus pääsee haihtumaan. Hengittävät vaatteet ovat yleensä melko kalliita, mutta hintansa väärtejä. Itse ostin Peak Performance takin, joka on tehty vaativalle käyttäjälle. Siinä on erityinen kalvo, joka estää kylmän tuulen pääsemisen läpi ja takki myös hengittää. Väri on kauniin punainen ja se sopii minulle erittäin hyvin, koska punainen on lempivärini.

Kerrospukeutumisen avulla voit liikkua ulkona säässä kuin säässä, mutta muista kuitenkin pitää järki mukana. Esimerkiksi tuuli tekee pakkasesta varsin purevaa, jolloin saattaa naama paleltua helposti. Lasketellessa tämä on syytä muistaa, koska tuulisella kelillä rinnettä alas viilettäessä purevuus vain korostuu. Oikein käytettynä naaman rasvaaminen auttaa, mutta se pitää tehdä ainakin tunti ennen ulos menemistä, koska muuten vaarana on, että huonosti imeytynyt rasva jäätyy ja silloin saattaa saada pahatkin paleltumat. Olkaapa varovaisia.

Kirjoitettaessa soi JVG & ELIAS GOULD & MGI - Revolveri

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus