EssiN

Blogissa käsitellään kaikenlaisia aiheita muodista ruokaan ja matkustukseen. Ajankohtaisia asioita puidaan pilke silmäkulmassa.

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2018.

Mitä rippilahjaksi? – Vinkit poikien ja tyttöjen lahjan valintaan  1

Kesä on täällä ja se tarkoittaa myös monille lapsille koulun ja rippikoulun päättymistä. Mutta mitä rippilahjaksi kannattaa antaa tai ostaa? Tämä on usein erittäin haastavaa ja monet tyytyvätkin antamaan lapselle rippilahjaksi rahaa. Raha on toki helpoin tapa päästä niin sanotusti pälkähästä ja pelkäämättä virhevalintaa, sillä nuori tarvitsee rahaa varmasti omiin menoihinsa.

Raha on kuitenkin melko persoonaton lahja, joka ei jää oikeastaan koskaan lahjansaajan mieleen. Seuraavassa esittelen muutamia ideoita mitä rippilahjaksi pojalle tai tytölle kannattaa hankkia ja mitkä kannattaa jättää suosiolla hankkimatta.

Mitä rippilahjaksi pojalle?

Aurinkolasit – Tyylikkäät aurinkolasit ovat hyvä rippilahjavalinta pojalle, joille tulee varmasti käyttöä useammaksi vuodeksi eteenpäin. Hanki pojalle esimerkiksi RayBan -lasit tai jokin muu ikuisesti suosiossa oleva aurinkolasimerkki.

Nimikoitu lompakko – Rahaa annetaan joka tapauksessa lahjana, niin voit antaa pojalle lahjaksi laadukkaan lompakon, johon on painettu hänen nimensä. Lompakon sisään voit toki sujauttaa vielä hieman rahaa.

Tyylikkäät kynät – Kynät lahjana voivat kuulostaa tylsältä, mutta jos hankit hieman kalliimmat kirjoitusvälineet, jotka ovat tyylikkäässä kotelossa, voit olla varma, että ripille päässyt poika pitää niistä. Kyniin voi myös nykypäivänä tehdä erilaisia kaiverruksia. Hyville kynille tulee myös käyttöä heti kun koulut taas alkavat. Kynät sopivat tietenkin rippilahjaksi myös tytölle.

Monitoimityökalu, puukko tai Victorinox linkkuveitsi – Laadukas puukko, Leatherman monitoimityökalu tai monikäyttöinen Victorinox linkkuveitsi kelpaa takuulla rippilahjaksi pojalle. Nämä lahjat säilyttävät myös arvonsa ja kestävät parhaimmillaan koko eliniän. Puukkoon tai linkkuveitseen voi myös tehdä nimikkokaiverruksen.

Rannekello – Laadukasta kelloa arvostaa jokainen mies, ikään katsomatta, joten se on erinomainen rippilahjaidea pojalle. Hyvät kellot kestävät pitkään ja näyttävät aina hyvältä.

Mitä rippilahjaksi tytölle?

Ranne- tai nilkkakoru – Koru on kohtalaisen varma rippilahja tytölle. Ennen koruvalintaa kannattaa tietenkin tiedustella tytön vanhemmilta tai tytöltä itseltään millaisen korun hän haluaa. Rannekoruihin voi myös kaiverruttaa tytön nimen ja konfirmaatiopäivän. Korulahja jää kyllä mieleen vuosienkin päästä.

Rannekello – Tyylikäs rannekello on oiva rippilahjaidea myös tytölle. Kelloa tarvitaan aina ja tämä lahja tulee varmasti tarpeeseen. Laadukkaat rannekellot kestävät parhaimmillaan läpi elämän.

Design laukku tai reppu – Itse sain aikoinani rippilahjaksi Marimekon olkalaukun. Alkuun lahja ei minua kovinkaan miellyttänyt, koska halusin rahaa. Laukku tuli kuitenkin tarpeeseen ja se on minulla yhä käytössä. Laadukas design laukku tai reppu on siis hyvä rippilahja tytölle. Marimekolta löytyy muun muassa paljon erilaisia laukkumalleja. Laukun tai repun valinnassa kannattaa tietenkin kysyä neuvoa tytön vanhemmilta tai ystäviltä.

Kosmetiikkaa ja hajusteita – Kosmetiikkatuotteet sopivat varmasti tytöille. Ei kuitenkaan kannata ostaa mitään supermarkettien peruskamaa vaan panostaa ihan laatutuotteisiin ja laadukkaisiin tunnettuihin brändeihin. Hajusteiden ja kosmetiikan valinnassa kannattaa katsoa mitkä tuotteet ovat muodissa.

Näitä rippilahjoja ei kannata hankkia
Rippikoulusta päästessä lapsi on jo aikuistumisen kynnyksellä, joten häntä ei varmasti enää kiinnosta lastenvaatemerkit. Rippilahjaksi ei muutenkaan kannata ostaa mitään vaatteita, sillä murrosikäisen vaate mieltymyksiä on mahdotonta arvailla. Lahjaksi ei myöskään kannata ostaa maljakoita, kakkulapioita, pitsaleikkureita, solmioneuloja, rintakoruja, pöytähopeita tai muuta tarpeetonta. Myöskin rippilahjaksi annetut kirjat jäävät melko useasti lukematta, joten se Tuntematon Sotilas kannattaa jättää kirjakauppaan.