Mustekasetti - Ostajan opas

  • MikkoV85

Monella meistä löytyy kotoa printteri ja printterin mustekasettien vaihtaminen onkin useimmille tuttu toimenpide. Moni käyttää tulostinta usein, joten mustettakin kuluu paljon ja se saattaakin olla huomattava kuluerä. Sen vuoksi on tärkeää, että tilaa musteet sellaisesta paikasta, josta ne saa edullisesti. Mustekasetteja ostaessa kannattaa olla tarkkana, koska mustekasetteja on todella paljon erilaisia ja tietty kasetti sopii usein vain muutamaan tulostinmalliin. Alle on koottu pieni ostajan muistilista, josta selviää tärkeimmät asiat, kun on aika hankkia uudet mustekasetit.

Mitä tarkoittaa yhteensopiva mustekasetti?

Se tarkoittaa mustekasettia, joka on kolmannen osapuolen valmistama, mutta silti toimii tietyssä tulostimessa. Esimerkiksi Canonin tulostimeen voi ostaa kolmannen osapuolen eli ei siis Canonin valmistaman mustekasetin.

Mitä tarkoittaa alkuperäinen?

Kyseessä on saman valmistajan mustekasetti, joka on myös valmistanut tulostimen. Esimerkiksi HP valmistaa tulostimia ja niihin omia mustekasetteja. Alkuperäiset mustekasetit ovat tavallisesti hieman kalliimpia, kuin kolmannen osapuolen valmistamat.

Mitä tarkoittaa uusiokäytetty tai kierrätetty mustekasetti?

Kyseisillä termeillä viitataan mustekasettiin, jonka on kerännyt, puhdistanut ja täyttänyt uudestaan kolmas osapuoli. Eli esimerkiksi huoltoliike tai kauppa, josta voi ostaa mustekasetteja.

Vaikuttaako yhteensopivien tai kierrätettyjen mustekasettien käyttäminen tulostimen takuuseen?

Ei vaikuta. On täysin sallittua käyttää myös muita, kuin alkuperäisiä mustekasetteja.

Lisää tulostamiseen ja mustepatruunoihin sekä väripatruunoihin liittyvää tietoa löydät kätevästä tulostusoppaasta.

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.