Koukuttavat raakanäkkärit

Olen aina jumaloinut ruisleipää. Se on suurinta herkkua maailmassa. Saatoin joskus hiilarihimoissani vetäistä melkeimpä koko paketillisen. Ruisleivän pois jättäminen on kirpaissut tuhat kertaa enemmän kuin karkin. Se oli minun karkkiani….

Tästä taikinasta valmistuu kaksi pientä pellillistä näkkäreitä.
Olen aina jumaloinut ruisleipää. Se on suurinta herkkua maailmassa. Saatoin joskus hiilarihimoissani vetäistä melkeimpä koko paketillisen. Ruisleivän pois jättäminen on kirpaissut tuhat kertaa enemmän kuin karkin. Se oli minun karkkiani. Olin ruisleipä koukussa. Nyt olen muutaman kerran tehnyt [url=http://jolie.fi/moments/]Katjan[/url] ohjeesta itse soveltamiani kräkkereitä eli ihania ja todella koukuttavia siemennäkkäreitä. Loistava hiivaton ja viljaton vaihtoehto ruisleivälle, joka ei saa edes vatsaa pömpölle. Helppo ja nopea valmistaa, kun laitat siemenet edellisiltana kulhoon likoomaan, niin sinulla on aamulla lähes valmis taikina.
Tästä taikinasta valmistuu kaksi pientä pellillistä näkkäreitä.
2 pientä pellillistä 2 dl pellavansiemeniä 2 dl kurpitsansiemeniä 1 dl seesaminsiemeniä 1 dl auringonkukansiemeniä 0,5 dl tulsinsiemeniä kuminansiemeniä maun mukaan 2 porkkanaa tuoretta timjamia ripaus laatusuolaa hyppysellinen mustapippuria
Nämä rouskuvat raakanäkkärit on superhyviä!
Liota siemeniä runsaassa vedessä kulhossa yön yli. Jos astiassa on vielä aamulla vettä, kaada ylimääräinen vesi pois. Raasta joukkoon porkkanat ja lisää muut mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille lusikalla taputellen. Erottele palat valmiiksi veitsellä tai lastalla. Kuivata kräkkerit kuivurissa tai uunissa 45 asteessa, niin kauan kunnes kräkkerit ovat kovia. Jos kuivatat uunissa, avaa luukkua muutaman kerran. Itse en kuivuria omista, joten kuivatusaika uunissa oli hieman pidempi, noin 18 tuntia ja kääntelin ne kerran myös ympäri. Jos et näkkäreiden raaka-statuksesta niin välitä, voit toki paistaa ne kovemmassakin lämpötilassa, jolloin myös valmistusaika on lyhyempi. Tarjoile kräkkerit hummuksen tai peston kaverina ja nauti.
Sipaise päälle itsetehtyä pestoa tai hummusta.
Tulsinsiemeniä tuo maahan [url=http://greenroom.fi]Green Room[/url] ja niitä myydään ainakin [url=http://kauppa.ruohonjuuri.fi]Ruohonjuuressa[/url]. Tulsia eli pyhää basilikaa on käytetty jo tuhansia vuosia Ayurveda lääketieteessä ja se on intian arvostetuin kasvi. Auttaa kehoamme taistelemaan haastavissakin tilanteissa, lievittää stressiä, puhdistaa kroppaa sekä sisältää runsaasti C-vitamiinia. Tulsin siemeniä voit sekoittaa veteen, mehuun tai vaikka smoothieiden joukkoon.
Kräkkerit säilyvät noin kolme viikkoa.