Mitä jos tulen huijatuksi Internetissä?

  • Leena-K

Olen päässyt Internetin makuun oikeastaan vasta viimeisimpien vuosien aikana. Minulla on kaksi tytärtä, jotka ovat ahkeria sosiaalisen median käyttäjiä. Toinen heistä kirjoittaa myös blogia ja siitä sainkin ajatuksen, että miksei tälläinen vanhempikin nainen voisi kirjoitella ajatuksiaan muiden luettavaksi.

Älypuhelin minulla on ollut jo muutamia vuosia, mutta oikeastaan vasta nyt sen ominaisuudet alkavat aueta minulle. Ensimmäisen puhelimen hankittuani (osittain tyttärieni painostamana) en oikein osannut perustella sen tarvetta itselleni - näenhän ystäviäni ja perhettä myös kasvotusten.

Olen aina ollut todella sosiaalinen ja piilottautuminen ruudun taakse tuntui aluksi oudolta. Nyt olen kuitenkin ymmärtänyt, että parhaimmillaan se tuo vaan mukavan lisän sosiaaliseen kommunikointiin. On ihanaa, kun voin viestitellä tyttärieni kanssa ajasta ja paikasta riippumatta. Jaamme myös kuvia keskenämme ja on mukavaa, kun tiedän mitä tyttöjen elämässä milloinkin tapahtuu.

Vaikka Internet ja mobiililaitteet alkavat olla itselleni tuttuja, tulee silti usein mietittyä, että mitä jos tulen huijatuksi Internetissä? Eihän tälläisellä tavan tallaajalla ole mitään käsitystä siitä millainen nettisivu on luotettava.

Olen aina ollut tarkka tyylistäni. Pidän edelleen huolta itsestäni ja päivitän säännöllisesti vaatekaapin sisältöä. Olen joutunut huomaamaan, että netti on pullollaan toinen toistaan upeampia verkkovaatekauppoja. Nämä mainokset tulevat eteeni aina, kun käytän esimerkiksi Facebookia.

Sain kuitenkin torut tyttäreltäni, joka sanoi, että noiden kauppojen kanssa tulee olla varovainen.

Siellä on myös huijareita liikkeellä, jotka perustavat aidon näköisiä verkkokauppoja vain kaapatakseen luottokorttitietosi.
Onneksi tyttäreni neuvoivat minua hyödyntämään verkkosivuja, joissa jaetaan kokemuksia verkkokaupoista ja muista tuotteista. Näiden sivujen perusteella voi päätellä nopeastikin onko kyseessä luotettava verkkokauppa ja kannattaako tuote ostaa. Kokemukset tulevat oikeiden ihmisten suusta, joten niihin voi luottaa. Nyt olen voinut ostaa vaatteita turvallisin mielin netistä ja kesävaatteet ovat saaneet kivaa päivitystä.

Olen aina ollut tarkka rahasta, josta on kiittäminen urastani finanssialalla, mutta ymmärrän, jos joskus tulee rahalle tai lainalle lisätarvetta. Tämä kävi toteen ystäväni kohdalla, jonka elämäntilanne muuttui radikaalisti pienessä hetkessä ja ylimääräiselle rahalle oli tarvetta. Sanoin hänelle, että kilpailuta lainat, jotta saat lainantarjoajilta parhaimman tarjouksen ja säästät usein myös selvää rahaa. Tämä neuvoi osoittautui kultaakin kalliimmaksi ja ystäväni sai tarjouksen, jolla säästyi pitkä penni.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus