Remonttilaina ja mökkiremontti

  • AhosenReijo

Kesämökin remontti aloitettiin viime viikon loppupuolella. Suunnitelmissa on koko mökin maalaaminen ja muuta pientä korjausta. Sen verran aikaa on vierähtänyt, että saa vaihtaa pari lautaa seinästäkin. Sen verran on tullut ikääkin, että en enää kyllä itse lähde telineille pensselöimään. Yritin kartoittaa miten paljon aikaa, työtä ja materiaalia koko projekti vaatisi. Nopealla laskutoimituksella huomasin, että maalia tulee menemään monta litraa, joten tästä on tulossa parin tonnin remontti. Tämän lisäksi halusin palkata pari ammattilaista hoitaa vaikeimmat työt pois alta.
Vanhan maalipinnan irrottaminen ja valmistelut uutta pintaa varten en halunnut itse hoitaa, joten päätin kilpailuttaa pari paikallista remppafirmaa. Pyysit tarjousta koko hommalle, eli raaputtamiset ja uudet maalit pintaan. Pari päivää sain tarjousta odottaa, mutta lopuksi sain parilta firmalta postia. Heti huomasin että oma remonttibudjetti tulisi ylittymään reilusi ja omilla varoilla en pysty urakkaa hoitamaan.

Remonttilaina avuksi

Päätin tässä vaiheessa hakea rahoitusta remonttilainan muodossa. Päätin että haen 5000 euroa lainaa remonttia varten. Nyt piti vain löytää oikea pankki joka minulle myöntäisi lainaa sopivaan hintaan. Koska omaan pankkiin oli sen verran matkaa, päätin hakea netistä lainaa.
Remonttilaina -sanalla löytyi yllin kyllin tarjouksia, mutta en löytänyt suoraan palvelua mistä näkisin kaikki lainatarjoukset. Paras vaihtoehto olisi palvelu johon voi täyttää yhden hakemuksen ja saisin sen myötä tarjouksia monelta eri pankilta ja luottofirmalta. Löysin lopulta palvelun nimeltä Arkiraha, joka tarjosi juuri sitä mitä olin hakemassa.
Täytin yhteen hakemukseen kaikki tietoni ja sain tämän jälkeen eteeni kymmenen eri lainatarjousta. Suurin osan firmoista tarjosivat juuri sitä summaa mitä hain ja korko oli hieman korkeampi, kun omassa pankissa, mutta rahat saisin tililleni nopeasti. Valitsin sen jälkeen sopivan tarjouksen, lähetin tulotiedot luottoyhtiölle ja sain sen jälkeen lopullisen päätöksen. Sain seuraavana päivänä rahat tililleni ja hyväksyin sen jälkeen yhden remppafirman tarjouksen.

Mukavaa kevättä!

- Reijo

P.S. Nyt euroviisuja katsomaan!

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.