Asiakkaiden unelmien menut toukokuussa La Maisonissa

Alkuvuodesta ravintola [url=https://www.tableonline.fi/ravintola/la-maison?tlink=Zu7ILbFBua]La Maison[/url] julkaisi Facebook-kilpailun, jossa haastettiin asiakkaita suunnittelemaan unelmamenunsa. Kilpailuun osallistuneista ehdotuksista ravintola valitsi toteutettavaksi neljä erilaista suunnitelmaa. Anna-Marie Paavosen Menu Amèlie aloitti kavalkadin toukokuun ensimmäisellä viikolla. Se…

Alkuvuodesta ravintola [url=https://www.tableonline.fi/ravintola/la-maison?tlink=Zu7ILbFBua]La Maison[/url] julkaisi Facebook-kilpailun, jossa haastettiin asiakkaita suunnittelemaan unelmamenunsa. Kilpailuun osallistuneista ehdotuksista ravintola valitsi toteutettavaksi neljä erilaista suunnitelmaa. Anna-Marie Paavosen Menu Amèlie aloitti kavalkadin toukokuun ensimmäisellä viikolla. Se oli menuista ainoana rakennettu à la carte -listan muotoon, muiden ollessa pitkiä menuita. Ravintolasta kerrotaan Amèlien saaneen kiitosta erityisesti naisellisuudesta ja keveydestään. Se oli myös tyyliltään kauimpana La Maisonille ominaisimmista annoksista, kertoo keittiöpäällikkö Pauli Novitsky.
TableOnline pääsi maistelemaan ensimmäisestä menusta [i]Buffalamozzarellaa, grillattuja pikkelimuikkuja ja kapris-pinaattipestoa, Paahdettua mustajuurikeittoa ja piparjuurivaahtoa, Paistettua ahventa, parsaa ja shamppanjavaahtoa, Tonkapapu-sitrus Creme Brulêa sekä Suklaafondantia passionhedelmäsydämellä ja appelsiini-kanelijäätelöä[/i], joiden kuvia on käytetty myös blogipostauksen kuvituksena. Anna-Marie Paavosen lista rakentui kasvisten ja kalan ympärille. Tärkeässä osassa suunnittelua olivat myös ranskalaiset jälkiruoat, sekä aiemmat ikimuistoiset illalliskokemukset. Menun annokset olivatkin hyvin keväisen raikkaita ja keveitä. Erityisesti niistä ilahdutti mustajuurikeitto, jossa piparjuuri jättää, keiton kermaisuudesta huolimatta, suuhun ilmavan ja raikkaan maun. Erikoismaininnan ansaitsee myös kalan täydellinen paistopinta, jota syödessä ei tiennyt pitäisikö nauraa vai itkeä ilosta. Lisäkkeinä annoksissa käytettiin paljon kauden kasviksia, joka olikin Menu Amèlien kantavia teemoja jälkiruokien ohella. Tuhdit crème brûlée ja suklaafondant olivatkin kuin vastakohtana kevyille ja kasvispitoisille annoksille ja niissä oli helposti havaittavissa Anna-Marien viehtymys ranskalaisiin jälkiruokiin.
Toinen, Tia Leivon, menu tarjoillaan kuluvalla viikolla 19. Mielenkiintoiselle menulle ihanan vivahteen tuo tieto siitä, että menu on lähes sellaisenaan myös Tian tuleva häämenu. Kaunis idea, jossa La Maisonin vieraat solmitaan mukaan Tian ja puolisonsa hääjuhlaan, melkein kuin olisi itse vastaanotolla. Muuten, jos käyt testaamassa Tian menun, on siitä pyydetty somejaoissa käyttämään hastagia #svenskittietheknot, jota vilkuilemalla pääsee myös osalliseksi häähumuun. ”[i]Olemme kaksi intohimoista foodieta ja juhlimme kevättä sekä rakkautta upealla koko illan menulla, jossa raaka-aineet saavat ansaitsemansa kunnian ja pääsevät kunnolla esille. "Vähemmän on enemmän". Menu kuvaa hyvin ruokafilosofiaamme: joukossa on suosikki-klassikoita modernilla twistillä sekä uusia hienoja tuttavuuksia. Tulkaa kokeilemaan kanssamme sesonkia rakastavaa, tasapainoista menua, joka on kunnianosoitus maailman hienoimmalle keittiölle![/i]” Kuvailee Tia Leivo menunsa rakentumista. [quote][b]Menu Tia[/b] Kuoressaan kypsennetty kampasimpukka Parsaa ja savustettua voita Ankkaa, balsamicoa ja appelsiinia Sipulikeittoa ja kateenkorvaa Kuhaa viinissä Rosèshampanjaa ja limeä Persikka tarte tatin ja vaniljajäätelöä[/quote]
La Maisonin asiakkaiden unelmamenuja yhdistää esimerkiksi ankan ja parsan käyttö annoksissa. Jokainen menu on kuitenkin selvästi erilainen, mielenkiintoinen ja omanlaisensa, poikkeamatta kuitenkaan liikaa ravintolalle ominaisesta tyylistä. Kolmantena menuna tarjoillaan 23.–27.5. Henri Maunukselan Menu Henri, jonka annoslistaus ilahduttaa suurena tartarin, kampasimpukan ja GT:n ystävänä tunnettua kirjoittajaa. [quote][b]Menu Henri[/b] Osteri, fermentoitua hopeasipulia ja suolaheinää Raaputettua tartaria, savustettua keltuaiskreemiä ja cashewpähkinähalvaa Paistettua kampasimpukkaa, parsaa ja shamppanjaa Tuoretta veriankan rintafilettä, karamellisoitua sipulipyrettä, bataatti-ankkakroketti ja muhennettua pinaattia Gin&Tonic ja Campari Valikoima ranskalaisia juustoja ja Tokaji-hilloa ”Floating Island” – marenkia, marjoja, suklaata, appelsiinia ja friteerattua jäätelöä[/quote]
Viimeisimpänä, muttei varmastikaan vähäisimpänä, 30.5.–3.6. La Maisonissa pääsee nauttimaan esimerkiksi luuydintä ja bouillabaissea sisältävää Markus Vainion Menu Markusta. [quote][b]Menu Markus[/b] Luuydintä ja korvasieniä Tartar, sinapinsiemeniä ja keltuaista Paistettua ankanmaksaa ja sipulia Jänistä Hernerisottoa ja vasikkalientä Bouillabaisse Ankkaa maltaise Juustot Creme Brule[/quote] [b]Katja/TableOnline[/b] Ravintola La Maison Tehtaankatu 21, Helsinki Lisätiedot & pöytävaraukset: [url=https://www.tableonline.fi/ravintola/la-maison?tlink=Zu7ILbFBua]https://www.tableonline.fi/ravintola/la-maison[/url] [i][url=https://www.tableonline.fi?tlink=Zu7ILbFBua]TableOnline.fi[/url] – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.[/i]