Amerikkalaisnainen maksaa narkkareille käteistä sterilisaatiosta

Barbara Harris uskoo, että hänen valitsemansa taktiikka on oikea, vaikka huumeongelmainen voisi päästä eroon ongelmastaan ja haluta myöhemmin lapsia.

Kuva: MaciejBledowski / Fotolia

Ratkaisut pahoihin huumeongelmiin eivät ole aina itsestäänselviä. Barbara Harris on viimeisen parikymmentä vuotta matkustanut pakettiautollaan ympäri Yhdysvaltoja ja maksanut tuona aikana yhteensä 7000 ihmisille, jotta he luopuisivat hedelmällisyydestään.

Vicen videolla kerrotaan Harrisin erikoisesta tavasta pyrkiä kohti parempaa maailmaa. Harrisin mielestä huumeaddiktien ei tulisi hankkia lapsia ja siksi hän lahjoo narkkareita käteisellä luopumaan mahdollisuudesta hankkia lapsia.

“Mitää positiivista ei tapahdu addiktille, joka synnyttää kahdeksan lasta, jotka viedään häneltä. Tämä on win-win-tilanne kaikkien kannalta”, Harris sanoo Vicelle.

Project prevention -nimellä kulkeva projekti maksaa addikteille ja alkoholisteille 300 dollaria, jos heidät steriloidaan tai he ottavat vastaan pitkäaikaisen ehkäisyn.

Kovien aineiden kanssa syviin vesiin joutuneiden huumeongelmaisten kanssa ei ole olemassa helppoja ratkaisuja. Harrisin taktiikka on karu ja sitä on helppo kritisoida: onko kohtuullista, että addiktion pyörteissä oleva saa rahat seuraaviin fikseihin ja samalla menettää loppuelämäkseen mahdollisuuden saada omia lapsia?

Harris, joka ennen projektiin lähtemistään adoptoi neljä lasta samalta addiktiäidiltä, kertoo, ettei huumeiden suhteen asiat ole hänen näkökulmasta juurikaan muuttunut 20 vuoden aikana huumeiden laatua lukuunottamatta.

“Kun aloitin, ihmisten käyttämä huume oli crack. Nyt se on meta-amfetamiini tai heroiini ja paljon lääkärien määräämiä lääkkeitä. Mikään muu ei ole muuttunut. Huumeet ovat edelleen yhtä pahoja, naiset saavat lukuisia lapsia, huostaanottaminen on ruuhkautunut, sadat tuhannet lapset tarvitsevat edelleen koteja.”

Varsinaiset sterilisaatio-operaatiot tekee lääkäri, Harris vain maksaa leikattaville, kun leikkaus on hoidettu.

Harrisin kriitikot, kuten videolla haastateltu ja Harrisin toimintaa pitkään vastustanut Lynn Paltrow, pitävät Harrisin suhtautumista huumeongelmaisiin luovuttamisena. 

“Suurimmilla uhilla, jotka kohdistuvat lapsiimme, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä joku yksittäinen nainen teki tai ei tehnyt. Uhat liittyvät köyhyyteen, terveydenhoidon puutteeseen ja rasismin tuottamaan stressiin”, Paltrow sanoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi