Seiväsmatkojen Salaisuus

Selvitys naisten seksiturismista.

Juuri kun te luulitte, että seksiturismi on vain likaisten miesten yksinoikeus, tulee Walter de Campin hämmentävä selvitys naisten seiväsmatkoista.

Parikymppisen australialaisen Wendy Dentin ensi visiitti Balin Kuta Beachille tuo mieleen vanhan lastenlaulun sanat:

"Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt."

Wendyllä ei näet ollut mitään tietoa siitä, että Kutan rannalla, missä terroristit myöhemmin räjäyttivät pomminsa, vilisee miehiä, joista käytetään nimitystä Kuta Cowboys.

"Kävelin maantietä, ja ne kaikki jätkät huutelivat minulle: ´Hi honey. I love you. I love you, will you marry me?´ Se oli mieletöntä. Ne odottivat, että hyppäisin niitten moottoripyörän kyytiin ja lähtisin heidän kanssaan ajelulle. Kun kuulin ihmisiltä, että ne olivat Kuta cowboyksi kutsuttuja gigoloita, jotka pokaavat tyttöjä maanteiltä, ajatukseni oli: ’Luoja, miksi ihmeessä tytöt lähtevät niitten jätkien matkaan?’ En pystynyt ollenkaan käsittämään."

Sittemmin Wendy Dent perehtyi asiaan, itsekin Kuta Cowboyta kokeillen, ja teki palkitun dokumenttifilmin Kissed by a Crocodile poikkikulttuurillisesta rakkaudesta ja seksistä Balilla. Hän alkoi ymmärtää länsimaisten naisten seksiseikkailuja syitä.

"Balilla ei myydä seksiä, siellä myydään rakkautta. Ne jätkät iskevät tyttöjä hurmaamalla, hakkailemalla ja kosiskelemalla. Naiset viehättyvät romanssiin. Fantasia muuttuu todeksi, kun kohtaat maantiellä eksoottisen tuntemattoman, joka tuntuu rakastuneen sinuun ensi silmäyksellä. Balilaiset miehet tähtäävät naisen sydämeen. He ovat tunteikkaita, ihania, imartelevia ja hauskoja. He ovat myös erittäin taitavia löytämään naisen Akilleen kantapään. Jos tyttö on lihava, he sanovat että hänellä on kaunis vartalo."

Tällaiset nuorukaiset uppoavat varsinkin kypsempään naissukupolveen kuin veitsi vanhaan mummoon. Balin cowboyt ovatkin nimenomaan varttuneempien australialaisten naisten kosteiden päiväunien kohde.

Lainaan tähän erään 54-vuotiaan varakkaan australialaisnaisen tunnustuksen. Hän matkustaa kolme kertaa vuodessa Balille teinipoikien seksuaaliseen hyvänäpitoon.

"Balilaiset sanovat, että he rakastavat minua, ja se on tietenkin juuri sitä mitä haluan kuulla, mutta viime kädessä kyseessä on bisnesdiili. Minun ikäisessäni raha on heidän ainoa mielenkiinnon kohteensa. Maksan majoituksen, ateriat, retket, ja ostan heille lahjoja. Lomani päätteeksi sujautan tukevan nipun dollareita kirjekuoreen ja jätän sen pöydälle miehen otettavaksi. Sillä summalla hän huolehtii perheestään puoli vuotta."

Hei, tapahtuuko tällaista todella? Voiko näihin sitaatteihin luottaa? Ovatko jotkut naisetkin seksituristeja?

Painotan, että tässä ei ole puhe matkailusta Kreikan, Italian tai Espanjan huvittelukohteisiin, missä seksiä harrastetaan paljon ja missä naisten ei tarvitse maksaa miehistä. Tässä jutussa on kysymys matkailusta kolmanteen maailmaan. Matkustetaan rikasta länttä ja köyhää kolmatta maailmaa erottavan elintasokuilun ylitse. Siellä toisella puolella on monia maita, joissa väestön suuren osan päivittäinen ansiotulo jää alle kahden euron. Korostan tätä faktaa: 2 euroa.

Puhutaan siis hyvin toimeentulevien länsimaisten naisten ja köyhien kolmannen maailman miesten kohtaamisista. Puhuuko niissä raha? No money, no honey?

Jos tällaisista asioista alkaa kysellä naisilta, törmää vaikenemisen muuriin. Kukaan nainen ei myönnä matkailleensa kolmanteen maailmaan seksin takia, ja vielä vähemmän että hän olisi ostanut seksiä, rakkautta ja romantiikkaa. Kukaan nainen ei myöskään tunne ketään naista, joka olisi sortunut sellaiseen. Ja enemmänkin, kukaan nainen ei edes usko, että naisten seksiturismia olisi olemassa. Naiset eivät osta seksiä. Se on länsimaisten miesten tuomittava tapa.

Mutta kun olin erinäisiltä internet-sivustoilta onnistunut nuuskimaan tietooni, että naiset matkustavat miehiin Balin lisäksi myös Gambiaan, soitin Leena Anttoselle, joka muutama vuosi sitten toimi Suomi-Gambia-seuran sihteerinä, ja on monet kerrat itsekin matkustanut tuohon Länsi-Afrikan ainoaan englanninkieliseen maahan.

Bumsterit

Leena Anttonen, olen polvillani edessäsi kiitollisuudesta sinua kohtaan, kun suostuit kertomaan minulle rehellisesti ja avoimesti naisten Gambia-kuvioista. Kun melko varmasti saan tästä artikkelista Pulitzer-palkinnon, jaan sen kanssasi.

"Englannissa Gambia on oikein kuuluisa siitä, että sieltä löytyy aina miehiä. Ehdottajia tulee joka paikassa vastaan, että miehiä kyllä löytyy, jos naisella on vähääkään taipumusta siihen. Monet vähän vanhemmat englantilaiset naiset ovat muuttaneetkin Gambiaan. He ovat hankkineet sieltä taloja ja vuokraavat huoneita sellaisille naisille, jotka käyvät siellä vain lomailemassa."

Gambialaiset miehet ovat hyvin halukkaita muuttamaan länteen, Leena Anttonen sanoo, sillä Gambia ei tarjoa heille taloudellisia eteenpäin pääsyn mahdollisuuksia. Usein käykin niin, että lomaromanssin seurauksena länsimainen nainen hommaa gambialaisen miehen Länteen.

Gambian yhteydessä kuulee väitettävän, että se on skandinavialaisten naisten suosikkikohde. Onko siis Suomessakin paljon naisia, jotka ovat hankkineet Gambiasta miehen?

"Suomessa on vasta alle 100 gambialaista miestä. Ruotsissa ja Tanskassa on paljon enemmän. Ja onhan Norjassakin tuhansia. Pakettimatkalennot Gambiaan eivät lähde Helsingistä vaan Tukholmasta. Tjäreborg myy Suomessa pakettimatkoja Gambiaan, mutta valitettavasti vain talvisaikaan", Leena Anttonen sanoo.

Hän kertoo, että naiset matkustavat yleensä Kolilin tai Kotun rannalle, jonkin matkan päähän Gambian pääkaupungista Bansalista. Naisten suosikkihotelli on Bungalow Beach.

Mikä gambialaisissa miehissä sitten niin viehättää?

"Positiivisuus ja iloisuus", sanoo Leena Anttonen.

Tähän voin vielä lisätä Gambian-lentoja tekevän englantilaisen pilotin lausunnon, jonka mukaan "Gambialla lomailevia eurooppalaistyttöjä viekoittelevia katupoikia kutsutaan "bumstereiksi". Se johtuu siitä, että monien eurooppalaisten tyttöjen tiedetään poimivan katupoikia seksiä varten. Katupoika saa seksiä ja rahaa. Tämän te tulette näkemään laajassa mittakaavassa Gambiassa."

Mombasan rantapojut

Viime kesäkuun 13. päivänä esitettiin Sveitsin televisiossa Barbara Lüthin dokumentti Weisse Frau – schwarzer Mann; Auf der Suche nach dem Glück in Afrika (Valkoinen nainen – musta mies; Afrikassa onnea etsimässä). Dokumentti kertoo sveitsiläisnaisten seksimatkailusta Kenian Mombasaan. Kenia on Gambian rinnalla naisten seksimatkailun pääkohde mustassa Afrikassa. Yksistään Sveitsistä matkustaa joka vuosi tuhansia naisia Mombasaan nauttimaan masai- ja samburu -heimon nuortenmiesten seksipalveluista. Monet länsimaiset naiset viettävät useita kuukausia vuodesta kenialaisten heimomiesten hoidossa.

Dokumentin saatesanojen mukaan naiset etsivät Keniasta "romantiikkaa, yhdessäoloa, miehiä, joilla on aikaa naista varten." Miksei masaimiehillä olisi aikaa? He ovat juuri niitä kolmannen maailman ihmisiä, joiden päiväansio tiilenkannossa jää alle kahden euron. Tietenkin sellaisella miehellä on aikaa paneutua naiseen, jos nainen ostaa hänet seuralaisekseen.

Dokumenttifilmin esittelytekstissä todetaan: "Eurooppalaiset naiset hyväksyvät sen, että unelmat maksavat. Mustasta rakastajasta pidetään äidillistä huolta, ja häntä tuetaan taloudellisesti. Useat naiset lähettävät vakituiselle kenialaisrakastajalleen kuukausirahaa, maksavat hänen asuntonsa ja rahoittavat hänen liiketoimiaan. Nainen toivoo, että tällä tavalla mies olisi hänelle uskollinen."

Kuvio on samantapainen kuin länsimaisilla miehillä, jotka rakastuttuaan parin lomaviikon aikaiseen thaimaalaiseen tai filippiiniläiseen tyttöön postittavat tälle papua pitkät ajat matkalta kotiuduttuaan. Kirjeissä eurooppalaiset naiset ja miehet nyyhkyttävät kaipaustaan kolmannen maailman rakastetuilleen, jotka heittävät parhaillaan seuraavaa keikkaa.

Bezzness-miehet

Tunisia on kaikkein leppoisin arabimaa. Se on hyvin lähellä Italian eteläkärkeä ja on terrorismipelkojenkin maailmassa onnistunut säilyttämään asemansa vilkkaana turistikohteena. Se on myös se maa, jossa eurooppalaiset naiset käyvät nauttimassa arabimiehistä. Marokko on, hei, vähän liian vaarallinen. Mennään mieluummin Tunisiaan. Hammametin, Soussen ja Monastirin hiekkarannoille.

Tunisiassa tehtiin takavuosina turistinaisia metsästävistä gigoloista Bezzness (Business) -niminen filmi, ja siitä pitäen tunisialaiset ovat kutsuneet gigolojaan bezzness-miehiksi. Näiden erityisenä pyrkimyksenä on päästä Välimeren pohjoispuolelle, koska Tunisiassa työttömyysluvut ovat korkealla. He ovatkin sangen taitavia pyrkiessään naimisiin eurooppalaisten naisten kanssa. Esimerkiksi saksalaisia naisia ilmestyy vuosittain noin 1500 Saksan Tunisiassa sijaitsevaan suurlähetystöön hankkimaan bezzness-miehelle matkustusasiakirjoja.

Seuraava viesti eräältä internetin keskustelupalstalta kertoo, miten naiset ja homot kilvoittelevat rinta rinnan tunisialaisista miehistä. Viestin lähettäjä on seksiostoksillaan pahasti pettynyt vanhempi heteromies:

"Varoitus, miehet!!! Pysykää poissa Tunisiasta, se on vitun homoparatiisi. Vietän yleensä lomani Brasiliassa tai Kaakkois-Aasiassa, mutta nyt tulin matkustaneeksi 2 viikoksi Tunisian Sousseen. Ja uskokaa minua, siitä sain maksaa. Suurin osa klubeista, kuten Marhaba Disco tai Dreams Nightclub tai Club 80, on täynnä eurooppalaisia homoja touhuamassa toisinaan erittäin nuorten tunisialaisten kanssa. Minulla ei normaalisti ole mitään homoja vastaan, jotkut ovat tosi okei, mutta vanhat miehet nussimassa nuoria poikia…ja yksi toinen juttu: jos klubit eivät ole tungokseen asti täynnä homoja, niin silloin törmää moniin vanhoihin ja rumiin naisiin Englannista tai Saksasta ja heidän nuoriin ’poikaystäviinsä.’"

Paksua bambua

Jos muuten ette ole nähneet minua vähään aikaan julkkiskokkareilla, se johtuu siitä, että olen yökaudet istunut kotonani yksinäisen hehkulampun kapeassa valokiilassa kyyristyneenä internetin ääreen ja etsinyt tietoja naisten seksiturismista. Luulenkin voivani väittää, että seuraava tutkimus on ainoa toistaiseksi tehty tieteellinen selvitys asiasta.

Vuonna 1998 kaksi englantilaista sosiologia Newcastlen yliopistosta, Jacqueline Sanchez Taylor ja Julia O’Connell-Davidson, olivat kierroksellaan kartoittamassa miesten pahoja tekoja. He menivät ensin Venezuelaan, sitten Kuubaan ja lopuksi Dominikaaniseen tasavaltaan ja esittivät kysymyksiä seksituristeille. Varsinkin Dominikaaninen tasavalta oli tarkoitukseen erinomainen paikka, sehän on miesten seksiturismin pääkohde Karibialla. Noin 150 000 Dominikaanisen tasavallan naista työskentelee prostituoituina joko kotimaassaan tai ulkomailla tarjoten seksuaalisia palveluja hyvin toimeentuleville länsimaisille miehille. Maan lomarannat ovat suosittuja erityisesti alemman keskiluokan miesten, kuten rakennusmiesten, sähköasentajien, kaupparatsujen, poliisien jne. keskuudessa. Tutkijanaiset saivatkin selville kaiken sen, minkä kaikki muut olivat selvittäneet jo aikaisemmin. Well done.

Kun työ oli tehty, naiset päättivät lykätä sateiseen Englantiin paluutaan muutamalla viikolla ja vetäytyä ansaitulle lomalle Jamaikaan. He asettuivat Negriliin, jossa valkea hiekka levittäytyy yhdentoista kilometrin mittaiselle rantakaistaleelle.

Ei kestänyt kauankaan, kun tutkijoiden rutinoitunut katse tavoitti jälleen seksiä etsiviä miesturisteja, mutta nyt he huomasivat, että Negrilin rannalla liikkui miesten lisäksi vielä suurempi joukko länsimaisia naisia. Jamaika on naisturistien suosikkikohde numero yksi Karibialla. Tutkijat eivät voineet olla havaitsematta, että monella naisturistilla oli käsikynkässä oma rastarakastaja.

Jacqueline Sanchez Taylor ja Julia O’Connell-Davidson päättivät nyt kaivaa kyselylomakkeet pakaaseistaan ja esittää Jamaikan naisturisteille tismalleen samat kysymykset kuin edellisissä maissa miesturisteille. He haastattelivat summamutikassa 86 naisturistia. Löydökset hämmästyttivät heidät. "Kysely osoitti, että lähes joka toisella sinkkunaisella oli lomansa aikana seksuaalinen suhde yhden tai useamman jamaikalaismiehen kanssa", he kirjoittavat.

Seuraavana vuonna Taylor ja O’Connell-Davidson julkaisivat tutkimuksensa, jossa he vertailivat Jamaikan naisturisteja Dominikaanisen tasavallan miesturisteihin. "Tuloksista voidaan vetää se johtopäätös, että eräät naiset matkustavat seksin tähden paljolti samalla tavalla kuin miehet. Näyttää vieläpä, että naispuoliset seksituristit ovat hyvin samankaltaisia kuin miespuoliset seksituristit mitä tulee asenteisiin ja tarkoitusperiin sekä niihin selityksiin, joilla he perustelevat käyttäytymistään", tutkijat sanovat.

Kun Dominikaanisessa Tasavallassa keski-ikäiset miehet etsivät itselleen nuoria naisia, Jamaikassa keski-ikäiset naiset etsivät nuoria miehiä.

"Naiset, jotka lännessä tuntevat tulevansa miesten taholta hyljeksityiksi sen tähden, että he ovat ’jotenkin läskejä ja vanhoja’, huomaavat, että Jamaikalla kaikki on toisin. Siellä miehet jahtaavat ja kosiskelevat heitä ja puhuvat heille suloisia asioita ja ’rakastavat’ heitä. Naiset huomaavat olevansa vielä kerran seksuaalisia objekteja."

"Seksiturismi tarjoaa naisille mahdollisuuden seksualisoida vartalonsa sellaisella tavalla, mitä olisi vaikea saavuttaa kotona ja tulla halutuksi erittäin haluttavien miesten taholta. Kun naisia pyydettiin kuvailemaan ’poikaystäviään’, useimmat naispuolisista seksituristeista korostivat, että heidän näkökulmastaan mustilla jamaikalaisilla miehillä on vartalo, jolla on suurta seksuaalista arvoa."

Jamaikan matkustaa kymmeniä tuhansia länsimaisia naisia joka vuosi. Siellä käy erityisen paljon amerikkalaisia, kanadalaisia, englantilaisia ja saksalaisia naisia. Monet käyvät Jamaikalla yhä uudelleen. Näiden naisten tavatessa toisiaan asioista puhutaan suoraan. Naiset ovat hoitamassa itselleen "paksua bambua". Vai miten tuo termi pitäisi suomentaa? "Big bamboo", onko se paksu vai pitkä vai yksinkertaisesti iso?

Antakaamme naistutkijoiden vielä jatkaa: "Mustista vartaloista tulee hyödykkeitä, jotka sallivat hyvin toimeentulevien länsimaisten naisten kokea kehon valtaa. Näiden naisten sallitaan tässä yhteydessä kontrolloida maskuliinisia ominaisuuksia, jotka ovat ’mustia’, ’hyperseksuaalisia’ ja ’vaarallisia’. Tämän tyyppinen naispuolinen seksituristi ei halua muodostaa kestävää rakkaussuhdetta jamaikalaismiehen kanssa ja viedä tätä kotiinsa länteen tapaamaan vanhempiaan. Nämä naiset päinvastoin hyväksyvät näkemyksen rodullisesta hierarkiasta ja tervehtivät omaa asemaansa siinä tyydytyksellä. Turistikohteista tulee turvallisia ympäristöjä, joissa naispuoliset seksituristit voivat kontrolloida maskuliinisuutta."

"Jos naiset harrastaisivat kotimaassaan satunnaisia suhteita mustiin miehiin, nuoriin miehiin, naistenmetsästäjiin tai ylipäätään moniin miehiin, se saattaisi leimata heidät. Negrilin kaltaisissa lomakohteissa heille on sallittua ’käyttää’ mustaa miestä, nuorta poikaa, playboyta tai miten montaa miestä tahansa ja samalla säilyttää kunniansa ja maineensa kotonaan."

Ilmaiseksihan rastoilta saa, kuulen jonkun väittävän. Nuorempi nainen voi saadakin. Hän joutuu ehkä maksamaan vain miehen illallisen ja aamiaisen ja juomat – cateringin – ja ehkä antamaan pikku "lahjoituksen", kun mies aamulla kertoo, että äiti on sairas ja tarvitsee lääkkeitä.

Naisen hoivaa

Taylorin ja O’Connell-Davidsonin tutkimuksen tultua julkisuuteen Englannissa Guardian-lehti lähetti toimittajansa Julie Bindelin Jamaikaan tutkimaan asiaa. Bindel tapasi jamaikalaisen, slummissa asuvan Clinton-nimisen pojan, jota hänen "vakituinen tyttöystävänsä", 45-vuotias kanadalainen nainen, käy neljästi vuodessa tapaamassa.

"Nainen on hyvä ystävä ja huolehtii minusta. Lähettää minulle rahaa, kun en pysty maksamaan vuokraani", Clinton kertoi Bindelille. Juuri jutun tekohetkellä paikalle oli lentämässä Clintonin "sen hetkinen tyttöystävä", 50-vuotias isoäiti USA:sta.

Suomalaiset naiset eivät vielä ole suuremmin joukoin löytäneet Jamaikan seksimatkoja. He matkustavat miehiin Afrikkaan ja Karibialla mieluummin Kuubaan kuin Jamaikaan. Kuuba on yleensäkin bubbling under naisten seksimatkakohteena. Kuubassa riittää innokkaita miehiä. ja kuubalainen musiikki viehättää monia naisia. Kuuba täyttää kaikki naisten hyvän seksimatkakohteen edellytykset, koska seksitavoitteen voi kietoa haluun tutustua sosialismiin ja kuubalaiseen kulttuuriin. Tällä hetkellä suomalaisten matkustaminen Karibian maihin on kuitenkin lisääntymässä voimakkaasti, ja suomalaisetkin naiset tulevat epäilemättä muutaman vuoden sisällä tutkimaan myös rastarakastajien bambutarjontaa.

Tunnustetaan nyt, hyvä jumala, tosiasiat. Meillä, jotka olemme maailmaa halkovan elintasokuilun rikkaammalla puolella, on halutessamme mahdollisuus lentää kuilun toiselle puolelle ja luottokorttiamme vinguttaen hankkia itsellemme hyvänäköinen, nuori ihminen, joka antaa meille romanttisia kokemuksia, rakkauden harhakuvia ja seksiä. Miehet sopivat Thaimaassa loma-ajan tyttöystävänsä hinnan suhteen alkaessa. Tyttö tietää, mitä hän mieheltä saa. Naisasiakkaille rahasta puhuminen etukäteen olisi myrkkyä. Se tappaisi kaiken romantiikan. Niinpä miespuoliset köyhät ottavat rahan puheeksi vasta jälkikäteen. Nainen ei omasta mielestään maksa miehelle seksipalveluista, vaan "lahjoittaa" miehelle rahaa. Romantiikka ei tahriinnu ja nainen voi nähdä itsensä jopa hyväntekijänä. (Myös miehet pitävät itseään köyhiä tyttöjä auttavina hyväntekijöinä, mutta kukaan ei ota heidän puheitaan vakavasti.)

Heteromiehet harrastavat seksiturismia. Heteronaiset harrastavat seksiturismia. Homomiehet harrastavat seksiturismia. Entä lesbot? Bangkokissa asuvien länsimaalaisten julkaisemassa Farang-verkkolehdessä kerrotaan, että länsimaisia lesbonaisia on alkanut liikkua Bangkokin tyttöbaareissa. Luin Farangista erään lesbon kirjoittaman jutun, jossa hän kertoi iltakierroksestaan Bangkokin seksikortteleissa. Hänen mielestään thaitytöille on ihan ok harjoittaa seksiä länsimaisten lesbojen kanssa mutta ei länsimaisten miesten kanssa. Help me! I need urgent help!

Seuraava

112 kommenttia

Luukuttakaa

13.11.2004 11:27

Moi!
Timppa_24:selle, balilla kuta beachilla saa seksiä 150k rupialla, eli noin 13e, ei 40e.
Sit vielä tohon stereotypia ajatteluun. Kaikki ostajat eivät todellakaan ole rumia viiskymmpisiä tai edes tavallisia nelikymppisiä. Ite oon reilu parikymppinen, en malli, mutta en rumakaan.
Kaikillahan on oma maailmankuva ja se mikä on hyväksyttävää vaihtelee kultturista ja yksilöstä toiseen. Älkää tuomitko tai muodostako mielipidettänne vaillinnaisiin tietoihin! Avartakaa mielenne!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vet

18.11.2004 05:39

Huomaa kyllä että suurin osa tänne kirjoittavista ihmisistä on lukenut keltaista lehdistöä, nähnyt ehkä pari tutkimusta ja ovat vanhan kunnon kristillisen ajatustavan perinteen koulimia :)
Mutu-tietoa ja ennakkoasenteita joita mielipiteiksi myös mainitaan viljellään niin vakuuttavin sanakääntein että hirvittää.
Krisselle plussat siitä että on vähän ainakin tutkinut asioita pintaa syvemmaltä.
Olen 20 vuotta palloa kiertänyt ja asiat ovat jossain muualla todellakin hieman erilailla kuin täällä pohjoisessa lintukodossa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SUPPLEMENT

27.1.2005 07:34

[LAINAUS]krisse1234 kirjoitti 28.10.2004 klo 20:16:

Ymmarsinko_oik,

En ole puolustellut *pakotettua* prostituutiota. Mielestäni pakotetusta prostituutiosta voidaan puhua vain silloin, kun ei todella ole muita vaihtoehtoja. Eli silloin, kun puhutaan ihmiskaupasta, orjuutuksesta, vapauden riistosta. Lisäksi vastustan paritusta. (Paritus kun käsittää myös järjestäytyneen rikollisuuden verottamaa prostituutiota, vaikka itse seksin myynti olisikin vapaaehtoista.)

Lähes aina on vaihtoehtoja. Väittäisin, että esim. Suomessa tapahtuva prostituutio on muutamaa poikkeustapausta lukuunottamatta aina itse valittua. Suomessa kenenkään - köyhimmänkään - ei ole pakko prostituoiduksi ryhtyä. Ei muuten ole esim. Thaimaassakaan köyhyyden takia siihen pakosta ryhdyttävä, mutta se taitaa olla siellä monille houkuttelevampi vaihtoehto kuin vaikka tehdastyö. Se ei välttämättä sovi jokaisen ajatusmaailmaan, mutta se nyt vaan on yksi vaihtoehto muiden joukossa. Vaihtoehto, jonka voi jättää valitsematta.

Kirjoitit vielä, että "Käytän muuten sanaa huora siksi, että se on suomen kielen sana, joka tarkoittaa maksullisen seksin tarjoajaa. Kyllä se raiskattu lapsikin on huora (vaikka luoja nähköön en sitä haluaisikaan!!!), ainakin hänen "asiakkaansa" niin ajattelevat." Voi apua millaista tekstiä. Ihan oikeasti, mene nyt itseesi ja mieti, että seisotko todellakin tuon tekstin takana?

Ja jatkat: "Älä jaksa väittää, etten ymmärrä eroa kahden mainitsemani huoran välillä. Totta helvetissä ymmärrän. Tämä nyt ei näköjään vain mahdu kaaliisi." Itsehän sanoit, että molemmat ovat yhtä väärin.. tosin seur. viestissä olit jo eri mieltä. Hienoa! Nimittäin mieltään saa muuttaa ja on aina hyvä nähdä, jos jollakin kääntyy se edes vähän oikeampaan suuntaan.

Kirjoitit "Sinäkin myönsit, että jos perheesi olisi kuolla nälkään, myisit "palveluitasi". Eikö silloin sinut olisi pakotettu siihen? Silloin et tekisi sitä vapaaehtoisesti. Got it?"
Kolmansissa maissa voi vaihtoehtojen etujen ja haittojen väliset erot olla selkeämmät kuin korkean elintason maissa, mutta todellisuudessa en kyllä osaa kuvitella sellaista tilannetta, jossa nuo kaksi olisivat ainoat mahdolliset vaihtoehdot. Se olisi ihan absurdi tilanne.

Prostituutio voi köyhissä maissa nostaa prosituoidun perheen elintasoa huikeasti. Voi kuvitella, että esim. Thaimaassa baarityttönä eläminen on kiinnostava vaihtoehto, jos yhdessä illassa voi tienata sen, mitä tehtaassa tienataan pitkää vuoroa raataen kuukaudessa. Jotkut menevät tehtaisiin, toiset baareihin. Valintakysymys. En sano, että suuret elintasoerot tässä maailmassa olisivat oikein, mutta se on tämänhetkinen tilanne, eikä se ihan hetkessä muuksi muutu, jos koskaan. Seksiturismi perustuu elintasoeroihin.

Ihmettelit, että miten voin rinnastaa esiaviollisen seksin maksulliseen seksiin. En edes tehnyt niin, vaan taas yritit lukea rivien välistä asioita, joita siellä ei ollut. Tarkoitukseni oli ainoastaan osoittaa sinulle, että eri ihmisillä rajat kulkevat eri kohdissa. Jollekin jo esiaviollinen seksi on kauhistus, toiselle taas maksullinen seksi voi olla luonteva ratkaisu. Mielestäsi et ole "siveyden sipuli", vaikka et hyväksykään maksullista seksiä. Minun mielestäni sinulla vain tuntuu olevan yksipuolinen käsitys maksullisesta seksistä, sillä oletat sen aina olevan pakkoa. Hyväksyn kyllä mielipiteesi (eli sen, ettet hyväksy prostituutiota), mutta sitä en pidä pitävänä perusteena, että oletat prostituution olevan aina pakkoa. Esim. Suomessa se on sitä vain aniharvoin. En pidä omaa näkemystäni ainoana oikeana, koska mielipideasioista on turha kiistellä.. jokaisella on omansa. Mutta oleellista onkin, että miten kantansa perustelee. Ja kattavat tietoni prostituutiosta? Noh. Aihe on aina minua kiinnostanut ja olen siihen perehtynyt lukemalla aiheesta kaiken, mitä olen käsiini saanut. Olen keskustellut maailmaa nähneiden ihmisten kanssa. Usko tai älä, olen feministi ja nuorempana ajattelin samalla tavalla asiasta kuin sinä, kunnes perehdyin syvemmin prostituutioon ja totesin, että asiat eivät ole niin yksioikoisia kuin aluksi näytti.

Olen hämmästyksekseni huomannut, että suurin osa ihmisistä on muodostanut aiheesta erittäin vahvan negatiivisen mielipiteen ja marssivat sen puolesta, mutta todellisuudessa he eivät ole oikeasti edes tutustuneet aiheeseen.[/LAINAUS]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

younglady

11.2.2005 16:08

[LAINAUS]Niba kirjoitti 15.10.2004 klo 15:55:

100 gambialaista on sata liikaa.[/LAINAUS]

Taas yksi suomalainen rasistiko? Kannattais tutustua kyseiseen maahan sen ihmisiin ja kulttuuriin hiukan paremmin enne kuin laukoo yhtään mitään! Gambialaiset ovat elämän iloisia hyvä kroppaisia ja ystävällisiä ihmisiä/miehiä. Toisin kuin tuollaiset suomalaiset kaljamahaiset jurot rasisti siat!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aaaaaaaaaaaaa

11.2.2005 21:42

[LAINAUS]younglady kirjoitti 11.02.2005 klo 16:08:

Taas yksi suomalainen rasistiko? Kannattais tutustua kyseiseen maahan sen ihmisiin ja kulttuuriin hiukan paremmin enne kuin laukoo yhtään mitään! Gambialaiset ovat elämän iloisia hyvä kroppaisia ja ystävällisiä ihmisiä/miehiä. Toisin kuin tuollaiset suomalaiset kaljamahaiset jurot rasisti siat![/LAINAUS]

Eikös ne lähempänä apinaa kumminkin ole? Mutta, mene sinne jos musta viehättää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nimierkkim

4.5.2005 16:19

se, että olet törmännyt vain mainitsemasi kaltaisiin suomalaismiehiin, kertoo enemmän sinusta kuin niistä miehistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

erkki5

6.7.2005 12:34

nimim SUPPLEMENT kirjoittaa

Lähes aina on vaihtoehtoja. Väittäisin, että esim. Suomessa tapahtuva prostituutio on muutamaa poikkeustapausta lukuunottamatta aina itse valittua. Suomessa kenenkään - köyhimmänkään - ei ole pakko prostituoiduksi ryhtyä. Ei muuten ole esim. Thaimaassakaan köyhyyden takia siihen pakosta ryhdyttävä, mutta se taitaa olla siellä monille houkuttelevampi vaihtoehto kuin vaikka tehdastyö.

Minusta Thaimaassa köyhyys pakottaa monen prostituutioon. siellähän ei ole sosiaaliturvaa, joka auttaisi esim vammaisia tai yksinhuoltajia.

Kerron pari esimekkiä.
Olen nähnyt useita kertoja miehiä, jotka eivät kykene kävelemään, raahaamassa itseään maassa ja kerjäävään itselleen elantoa. Tai sokeita laulamassa kadunkulmassa tai soittamassa jotain soitinta.

Olen myös läheltä nähnyt köyhän maanviljelijäperheen elämää. Heillä on neljä lasta. Kun riisin viljelyssä on väliaika, niin mies on kuukausia töissä rakennuksella. Vaimoa onnisti, kun pääsi kotikylässä rakentamaan englantilaisen tontin ympärille muuria. Naisen tehtävä oli sekoittaa laastia. Se tehtiin ulkona auringossa (varjossa lähes 40 C) sekoittamalla isossa paljussa kuokan avulla kerralla 3 säkkiä sementtiä ja kantamalla joukkoon sepeliä ja hiekkaa.

Naisen päiväpalkka oli 110 batia eli noin 2,2 €.

Vaimoni mielesä nuorin lapsi oli aliravittu. Ostimme lapselle useamman kerran maitojauhelaatikon. Se maksoi 160 batia.

Miten SUPPLEMENT kuvittelet, että noilla tuloilla
esim yksinhuoltaja-äiti eläisi, olipa lapsia yksi tai useampia. Ja muistathan, sosiaaliturvaa ei ole.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

travellerilleri

7.4.2008 15:49

Tutkijat ovat unohtaneet listaltaan Egyptin luxorin joka on täynnä Englantilaisia ja Saksalaisia naisia hakemassa maksettua rakkautta. Valitettavasti myös länsimaalaiset pedofiilit ovat löytäneet kohteen.. Yöks

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Reissaaja63

20.11.2010 22:48

Gambian pääkaupunki on muuten Banjul, ei Bansal. Ja ne bumsterit ovat aivan muuta mitä tekstistä ymmärsi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ottaiskos_kuubalaisen

25.1.2011 01:16

Aika hurjalta vaikutti toi gambian touhu telkkarissa mutta voishan se olla että itekin lankeais jos joku tulisi kirkkain silmin kehumaan kauniiks ja vannomaan rakkauttaan.... mut mulle mieluummin kuubalainen kuin afrikkalainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Isa-Adele

7.3.2011 23:23

Tähän prostituutioaiheen jatkoksi voisin kertoa minun tarinani. Olen seksuaalisesti kokeilunhaluinen nainen. Olen myynyt seksiä. Ostanut en koskaan ole, joten en voi kommentoida naisten seksinostoon liittyviä asioita.

Seksinostajamiehet ovat kokemukseni mukaan miehiä, joilla on heikko itsetunto. Miespolot maksavat siitä, että nainen esittää haluavansa heitä. Kun käyttää liukuvoiteita ja omaa hyvät näyttelijänlahjat, menee täydestä. Ja poloiset kuvittelevat tuottavansa suurta nautintoa.

Suomalainen seksiä ostava mies on harvoin hyvännäköinen, suurikaluinen saati hyvävartaloinen. Näiden ominaisuuksien yhdistelmää en ole seksinostajissa tavannut, vaan näistä pääsee nauttimaan vain "siviilielämässä". Itsetuntoaan kohottaakseen seksinostajat napsivat pillereitä, jotta vaikuttaisivat "suurilta rakastajilta". Eivät ymmärrä, että todellinen suuri rakastaja ei sellaisia tarvitse.

Vaikka seksinostajat uskottelevat kulkevansa huorissa siksi, että heillä on niin suuret seksuaaliset tarpeet, ei se pidä paikkaansa. He haluavat kokea sen, että saavat naisen nauttimaan. Tähän tarkoitukseen tarvitaan ammattinäyttelijää, huoraa. Sillä ei näistä seksinostajista yksikään ole haluttava, sillä haluttavalla miehellä, hyvällä rakastajalla on hyvä itsetunto. Hyvä ja terve miehinen itsetunto on suuren rakastajan perusedellytys ja yhdelläkään seksiä ostavalla miehellä ei sellaista ole. Tämä on armoton, raaka totuus.

Voin kertoa kokemuksiani, jos asiallisesti kysytte, mutta moraalisaarnoja en kuuntele.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Iigori

22.8.2011 07:54

Ja kyllähän niillä neekeripojilla on paljon isommat Penikset kuin meillä valkoisilla, varmaan sekin viehättää teitä naisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi