Silja Line täyttää 60 vuotta – katso videolta, miten risteileminen on muuttunut vuosien varrella

Vuonna 1957 elettiin planetaarisen aikakauden alkua, ja 60-luvulla moni suomalainen kohtasi risteilyllä elämänsä ensimmäisen katkaravun.

Kuva: Tallink Silja Suomi / YouTube

Oy Siljavarustamo – Ab Siljarederiet perustettiin toukokuussa 1957. Ensimmäinen matustajalaiva s/s Silja aloitti liikennöinnin juhannuksena Turun ja tukholman välillä. Kuudenkymmenen vuoden varrelle on mahtunut monta matkaa sekä runsaasti uutta ja mielenkiintoista.

Videolla nähdään, miten risteileminen on muuttunut vuosien varrella: Tukholma on 60-luvulla vieras metropoli, kuin satujen haavekaupunki, jossa tarpeetonta liikuntaa kaipaavat nuoret ihmiset voivat valita jopa 40:stä viime vuosina avatusta diskosta mieleisensä. 70- ja 80-luvuilla syntyy kokousmatkailu ja hotellipaketit, jotka ovat edelleen suosittuja. 90-luvulla Itämeri saa ensimmäisen loistoristeilijänsä: Silja Serenade. Nykyisin Silja Linen omistaa Tallink Group AS. Videolla kerrotaan myös kiinnostava tarina Siljan ikonisen mainosmusiikin takana.

60-vuotisjuhlan kunniaksi Silja Linella on myynnissä juhlavuoden erikoistuotteita: Espoossa sijaitseva leipomo Gagu on loihtinut Siljalle juhlaleivoksen, Helsinki Distilling Company juhlaginin ja Kultasuklaa kolme juhlavaa suklaamakua. Muita juhlatuotteita ovat tehneet muun muassa Kalev, Larsen ja Nicolas Feuillatte. Lisäksi Marimekko on luonut Silja Linen laivoille erikoisvärityksen Pikku Lokki ja Mini Unikko -kuoseille, jotka ovat esillä tuotteissa laivojen Commodore-hyteissä ja sviiteissä, ravintolassa ja kahvilassa sekä tietenkin myynnissä laivoilla. 

Toukokuun puolenvälin jälkeen laivojen Bon Vivant -ravintoloissa saadaan nauttia viiden ruokalajin Menu Nordic, jonka on kehitellyt ruotsalainen huippukokki Tommy Myllymäki

Onnea 60-vuotias Silja Line!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi