Syksyllä aloittaa Suomen ensimmäinen frisbeegolfiin erikoistunut lukio

Joroisista löytyy Suomen pisin rata ja oppilaita kiinnostaa kurssit lajin parissa.

Kuva: derikmsmith / Fotolia

Joroisten lukio houkuttelee oppilaita uutuuslajilla. Ensi syksynä lukiossa aloittaa Suomen ensimmäinen lukion frisbeegolf-linja.

Joroisten Lehden mukaan vararehtori Ari Shemeikka on jo varma, että linja toteutuu, sillä nykyisistä lukiolaisista ja ysiluokkalaisista riittävän moni on kiinnostunut kursseista.

“Tuore presidentti rapakon takana kehottaa ajattelemaan suuria. Ajattelemme siis, että linjalla on niin suuri suosio, että joudumme lisäämään oppilaiden sisäänottoa. Realistista ehkä kuitenkin on ajatella, että oppilaita on alkuun muutamia ja lähivuosina hyvä ja riittävä määrä”, Shemeikka sanoo Joroisten Lehdelle.

Aiemmin lukiossa on erikoistuttu salibandyyn, eikä se katoa ohjelmasta uuden lajin myötäkään. Asiasta järjestettiin tällä viikolla tiedotustilaisuus, jossa kuultiin paikallislehden mukaan spontaanit aplodit oppilaiden parissa, joten ilmeisesti homma kiinnostaa.

Frisbeegolf-lukio on Joroisissa jatkoa liikuntapaikkarakentamiselle, sillä viime kesänä siellä otettiin käyttöön Suomen pisin, 36-väyläinen rata.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi