Tähtimatskua

Osasitko arvata, mitä luokkakaverisi tekisivät kymmenen vuoden kuluttua? Että tuosta tulisi käsityönopettaja, tuosta avaruusfyysikko, tuosta kotiäiti ja tuosta sidosryhmäkonsultti. Kallion lukion abeista tuli noita kaikkia, mutta aika monesta tuli myös näyttelijä, kirjailija, ohjaaja ja muusikko. Niin tai toimittaja. Pitkään ajattelin, että olisi mautonta tehdä juttuja entisistä koulukavereistaan. Mutta kun ne on niin hemmetin hyviä!

Haastattelin tähän lehteen Krista Kososta. Krista ei tiennyt lukiossa, että hänestä tulisi näyttelijä, mutta me kaikki muut kyllä tiesimme. Eikä se johtunut vain siitä, että Krista oli jo lukiossa mielettömän kaunis.  

Toisista arvasi sukunimen perusteella, että heistä tulisi taiteilijoita kuten vanhemmistaan. Toisista kuuli, että tuolla äänellä tullaan ammattimuusikoksi. (Niin kuin Reeta Vestmanista, entisestä Reeta-Leena Korholasta, jota haastattelin viime lehteen ja joka kuulosti tosi hyvältä jo aamunavauksissa vuonna 2002.) Jotkut yllättivät iloisesti, niin kuin se poika, joka pyörtyi pitäessään puhetta sadalle ihmiselle, mutta jonka tähdittämistä leffoista on sittemmin nauttinut melkein puoli miljoona katsojaa.

Miksi Kalliosta tulee taiteilijoita? Ei siksi, että se olisi tähtitehdas. Vaan siksi, että kun lukiolainen ilmoittaa, että hänestä tulee näyttelijä, hänelle ei vastata ”niin varmaan”. Hänelle vastataan “tietenkin tulee”.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi