Helsinki Clubbing -näyttely näkee päivänvalon kaupunginmuseossa

30 vuotta savua ja stroboa.

Helsingin kaupunginmuseossa avautuu 9. maaliskuuta Helsinki Clubbing -näyttely, joka esittelee helsinkiläistä klubikulttuuria 30 vuoden ajalta. Näyttelyn taustalta löytyy laaja joukko alan pioneereja: DJ:tä, VJ:tä, promoottoreita, toimittajia, graafisia suunnittelijoita ja verkkoammattilaisia.

“Meillä on ihan mielettömän rikas klubikulttuurihistoria Helsingin kaupungin kokoon nähden. On tapahtunut uskomaton määrä asioita ja on hienoa koota se kaikki yhteen. Ihmiset pääsee palaamaan johonkin aikaan ja paikkaan ja käymään läpi omia muistoja. Täällä on myös vaihtoehtokulttuuri esillä, underground- ja kinkybileistä lähtien, missä moni helsinkiläinen ei ole koskaan käynyt”, näyttelyn yksi puuhamies, DJ Orkidea eli Tapio Hakanen fiilistelee.

Näyttelyssä esitellään Helsingin klubiklassikoita Bottan Club Berlinistä Kermaan sekä The Circuksesta useisiin 2010-luvun underground-klubeihin. Museokävijät pääsevät eläytymään Helsingin klubikulttuuriin videoiden, valokuvien, julisteiden ja flyereiden sekä luonnollisesti musiikin kautta.

“Mikään ei ole muuttunut ja kaikki on muuttunut. Yhä ihmiset haluaa lähteä lauantaina tanssimaan frendien kanssa. Se on muuttunut, miten klubeista tiedetään ja tiedotetaan, musiikki on erilaista ja paikat on visuaalisesti rikkaampia. Sillon kun me järkättiin yöbileitä, printattiin flyereita ja mentiin samana iltana jakamaan”, Hakanen kertoo.

Syyskuuhun asti auki oleva näyttely toimii myös alustana erilaisille workshopeille ja tapahtumille. Oheistapahtumissa yleisöllä on mahdollisuus muun muassa viettää ambient-yötä museon uumenissa, kuulla VJ-kulttuurin rantautumisesta Suomeen sekä joogata teknon tahtiin.

Projektin puuhamiehinä ovat yli 20 vuotta Helsingissä tapahtumia järjestäneet DJ Orkidea ja Misc Management. DJ Orkidea eli Tapio Hakanen on toiminut DJ:nä vuodesta 1991 lähtien, julkaissut viisi kokopitkää albumia ja soittanut yli 2 000 keikkaa ympäri maailmaa. Misc Managementin perustivat Oded ja Asaf Peled vuonna 1999 Helsingissä.

1 kommentti

Ripaliini

8.3.2018 20:28

Voi kun tuli Smile-iltoja ikävä. Paikka: Hakiksen Hiltonin parkkihalli. Aika: 1993 ja 94. DJ Rami soitti levyjä aina Radio Cityn Lauantai-keikkansa jälkeen. ♡ sweet nuoruusmuisto

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi