J-Laini koko päivän räppihommissa

All Day Agencyn käsi on suomalaisen hiphopin pulssilla.

Jussi Laine tunnetaan räppipiireissä nimellä J-Laini. Hän on osa Kemmurua ja SMC Lähiörottia.
Jussi Laine tunnetaan räppipiireissä nimellä J-Laini. Hän on osa Kemmurua ja SMC Lähiörottia.

Suomalaiseen räppiin painottunut uusi ohjelmatoimisto All Day Agency ja sen toinen omistaja Jussi Laine, räppipiireissä J-Lainina tunnettu hahmo, oli roolissa siinä, että vuosituhannen alussa suomiräpin uudelle asteelle vienyt MC Taakibörstä palasi lavoille.

“Täysin toiseen aiheeseen liittyvän puhelun yhteydessä sohaisin (Setä) Koposelle, että olisiko mitään saumaa palata lavalle MC Taakibörstan kanssa. Koponen sanoi, että ‘tiedätsä, nyt vois olla hyvä hetki’. Soitin saman tien Davolle ja Edulle ja kerroin, mitä Koponen oli mieltä. Davo oli, että ‘no perkele, mikä ettei’ ja Edu sanoi, että ‘jos kaikki muutkin on mukana, niin en ala jarruttelemaan’. Sanoin, että meillä olisi Tavastia varattuna 11. marraskuuta.”

Sinne keikalle pääsivät vain nopeimmat.

“Aamulla katsottiin Tiketin myyntiseurantaa tasan yhdeksältä ja 9.01 ne oli myyty loppuun.”

Laine tiesi, että kulttikokoonpanolle olisi kysyntää, mutta tahti tuli yllätyksenä niin hänelle kuin All Day Agencysta siivun omistavalle Tavastian keulamiehelle Juhani Merimaalle.

“Sanoin Merimaallekin, että jos MC Taakibörsta ei myy Tavastiaa loppuun, niin en kyllä yhtään osaisi sanoa, mikä myisi.”

MC Taakibörsta otti yleisönsä Flow Festivalissa vuonna 2011, kun ihmiset äänestivät kokoonpanon ennakkoon lavalle.
MC Taakibörsta otti yleisönsä Flow Festivalissa vuonna 2011, kun ihmiset äänestivät kokoonpanon ennakkoon lavalle. Kuva: Vilhelm Sjöström / Flow Festival

Lopulta MC Taakibörsta myi Tavastian kolmesti loppuun. Merimaan mukaan se on nyt paikan kautta aikojen nopeimmin loppuunmyynyt yhtye.

Tavastian kahden marraskuun keikan ja Tapaninpäivän keikan jälkeen yhtye jatkaa uuden vuoden viettoon Alakulttuuritalon minifestareille.

Laineelle, kuten monelle muullekin suomalaisen hiphopin pitkäaikaiselle ystävälle, MC Taakibörsta osui aikoinaan oikeaan hermoon.

“Siinä oli kaikki planeetat kohdallaan. Videot, kolme räppääjää, joista kaikki hyviä, tuotanto helvetin hyvää, kun samplet metskattiin Suomen kovimmilta levynörteiltä ja Didierin biitit. Se loi kovat standardit.”

Ruger Hauer loi Kaapelitehtaalle maagisen tunnelman hautajaiskeikallaan
Ruger Hauer loi Kaapelitehtaalle maagisen tunnelman hautajaiskeikallaan Kuva: All Day Agency / Facebook

Kun MC Taakibörstan oli aika palata yhteen, oli toisen suomalaisen rapin kulmakiviin kuuluvan kolmikon aika lyödä hanskat tiskiin yhteisen projektin osalta. Pyhimyksen, Paperi T:n ja Tommishockin muodostama Ruger Hauer vietti hautajaisiaan 12. marraskuuta loppuunmyydyllä Kaapelitehtaalla. Eihän All Day Agency ole vastuussa Ruger Hauerin hautajaisista?

“Se ei ole meidän masinoima”, Laine naurahtaa.

“He tulivat tiensä päähän, eikä siinä ole isompaa dramatiikkaa. Pyhi on tosi kiireinen Teflonin ja arkiduuniensa kanssa, (Henri) Pulkkisella on kaikennäköistä ja (Tommi) Langenilla paljon masterointihommia.”

Ruger Hauerin hautajaiset tai MC Taakibörstan paluu lavoille kuolleista on Laineelle kirsikoita kakun päällä.

“Ei näiden varaan lasketa. Päivittäisestä ohjelmamyynnistä tulee leipä ja nää on kakkupaloja jälkiruoaksi.”

Aiemmin Kemmurussa ja nykyisin SMC Lähiörotissa itsekin artistina keikkaileva Laine haluaa, että All Day on lähellä artisteja ja ymmärtää, mitä he haluavat. Rosteriin kuuluu mittava kattaus Suomen oleellisimpia räppinimiä, Eevil Stööstä Tuuttimörön ja Gettomasan kautta Kingfishiin ja Viewiin, joten laadukasta räppiä riittää keikkapaikoille vuoden jokaiselle viikonlopulle. Onneksi Laine kertoo “kakkupaloja” olevan suunnitteilla ensi vuodellekin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi