Kaupunkiluonto saa oman dokumenttisarjansa – Asvalttiviidakot tekee cityketut tutuiksi ja kertoo, millaisia aarteita lähiluonnosta voi löytyä

Petteri Saarion dokumenttisarja on kolmen vuoden työn tulos.

Asvalttiviidakot on uusi dokumenttisarja, joka ottaa kohteekseen suomalaisen kaupunkiluonnon. Suomalaisissa kaupungeissa olemme onnekkaita, koska saamme nauttia ympärillämme yllättävänkin villistä elämästä. Kaikki tuntee citykanit ja -ketut, mutta kuka tietää niiden elämästä oikeasti yhtään mitään? Moni on kuullut puhuttavan kaupunkiviljelystä, mutta millaista potentiaalia siinä todella on?

Asvalttiviidakot-dokumenttisarja lupaa näyttää hämmästyttävän monipuolisen kaupunkiluonnon kettuineen, taimenineen, lepakkoineen ja lukuisine siivekkäineen. Sarjassa löydetään urbaaneja ryytimaita, toivutaan ja leikitään lähiluonnon sylissä ja hurmaannutaan villeistä viherkeitaista kivikaupungin sykkeessä.

Porvoolaisohjaaja Petteri Saario kertoo viettäneensä viimeiset kolme vuotta kaupunkiluontoa ja sen elintärkeyttä dokumentoiden. Trailerin perusteella luvassa on tyylikästä ja opettavaista katsottavaa.

Ensimmäinen puolituntinen dokumentti nähdään 3. lokakuuta. Syötävä kaupunki -otsikolla kulkeva ohjelma tutustuu syötäviin hyönteisiin ja siihen, millaisen vihreän supermarketin lähiluonto voi kesäisin tarjota. Syötävä kaupunki -dokkari saa seurakseen paljon vinkkejä kaupunkiviljelyyn ja kaupunkien luonnosta löytyvään syötään, joita kerätää Ylen asialle omistetulle sivulle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi