Savon Sanomien kannabissensuuri ei ole tätä päivää

Tuomas Karhunen kritisoi blogissaan Savon Sanomien toimittajan näkökulmaa kannabikseen, joten toimitus sensuroi koko Karhusen blogin.

Kuva: openrangestock / Fotolia

Maakuntalehti Savon Sanomat päätyi poistamaan Tuomas Karhusen blogin sivuiltaan sen jälkeen, kun Karhunen oli kirjoittanut vastineen Savon Sanomien toimittajan kommenttiin.

Tapaus sai alkunsa toimittaja Asta Tenhusen kirjoituksesta, jossa hän tuomitsee kannabiksen käyttöä jyrkästi ja puolustaa tiukkaa linjaa kannabislainsäädännössä. Kirjoitus sisältää paljon kummallisuuksia ja aiheutti paljon palautetta. Yksi palautteen antajista oli itsekin Savon Sanomissa blogia pitävä, tai siis tähän päivään asti pitänyt, vapaaotteluharrastaja ja muusikko Tuomas Karhunen. Karhusen vastine Tenhusen kirjoitukseen keräsi parissa päivässä 20 000 lukijaa. Vastineessa Karhunen kertoo pitkän kaavan kautta perustietoa kannabiksesta ja referoi aiheeseen liittyvää tutkimustietoa. Pointti on osoittaa kaikin mahdollisin tavoin, mikä Tenhusen tekstissä on pielessä.

Karhusen blogivastineen suosio ja siitä seurannut palautevyöry sai Savon Sanomat hämilleen. Hämmennyksen lopputulemana lehti päätyi poistamaan kohua aiheuttaneen kirjoituksen lisäksi koko Karhusen blogin, jossa hän oli käsitellyt enimmäkseen vapaaotteluharrastustaan. Karhusen vastineen voi nyt lukea hänen omilta sivuilta löytyvästä blogissaan, jossa hän ottaa kantaa myös Savon Sanomien toimiin.

Savon Sanomien Tenhusen tekstin kummallisuuksista voi nostaa esimerkkinä tavan, jolla hän puhuu kannabiksen lainsäädännön kansainvälisistä muutoksista “muoti-ilmiönä”, jossa “kaikkiaan uusimmat tilastot näyttävät siltä, että kannabiksen laillistamisen eteneminen on jo hiipunut länsimaissa”, esittämättä yhtään lähdettä väitteelleen. Tosiasiassa monissa länsimaissa kehitys jatkuu: Irlanti pohtii aineen dekriminalisointia, Saksa suunnittelee kannabisvirastoa, Kanada on laillistamassa ja USAn osavaltioista useat ovat höllentäneet linjaansa. Tutkijat ja kansalaisjärjestöt eri maissa vaativat maailmanlaajuisen huumepolitiikan radikaalia uudistamista ja jakavat näkemyksen siitä, että idealistinen tavoite kitkeä kaikki huumeidenkäyttö maailmasta ei ole onnistunut, vaan johtaa väkivaltaisuuksiin ja ihmisoikeuksien polkemiseen. YK:n yleiskokouksen piti käsitellä huumetilannetta vuonna 2019, mutta Kolumbian, Meksikon ja Guatemalan vaatimuksesta kokousta on aikaistettu ensi vuoden huhtikuulle ja siellä kansainvälisen huumepolitiikan isoja linjoja pyritään neuvottelemaan uusiksi ensimmäisen kerran sitten 1950-luvun.

Tenhusen tekstin sisällön lisäksi hämmentävät Savon Sanomien perustelut toimilleen. Karhusen mukaan toimituksesta on kerrottu hänelle, että heidän toimittajansa oli saanut ikävää palautetta kirjoituksen johdosta, vaikkei Karhusen tekstissä ollut sinällään mitään vikaa.

“Toimittaja saa palautetta netissä kirjoitukseni ansiosta + kirjoituksessani ei ole mielestänne mitään vikaa = Kirjoitus sekä kaikin puolin hyväksymänne ja asiallinen muita aiheita käsittelevä blogi pitää hävittää? En vaan näe logiikkaa”, Karhunen ihmettelee Facebookissa.

Kuva: Tuomas Karhunen / Facebook

Kannabis vaikuttaa olevan toimitukselle aiheena kuuma peruna, jonka käsittelyyn ei riitä keinot. Päätoimittaja Seppo Rönkkö vetoaa Karhusen suuntaan Journalistin ohjeiden noudattamiseen ilman mitään perusteita sille, miten ne liittyvät aiheeseen. Digipäällikkö Jussi Murtasaari puolestaan pyrkii toimimaan somessa sovittelevana osapuolena, jonka termein kyse on “Karhusen kirjoituksen jälkipyykistä, joka aiheutti sellaisia mittasuhteita, että peli oli vihellettävä poikki.” Käytännössä käteen jää se, ettei Savon Sanomien blogeissa saa puhua kannabiksesta.

Kannabiksesta ei ole pakko tykätä ja kaikkien päihteiden huonot puolet on syytä tunnustaa laillisuudesta tai laittomuudesta huolimatta, mutta on erikoista, ettei Suomessa asiasta voi edes herättää keskustelua. Tenhusen kanta, jonka Savon Sanomat toiminnallaan vahvistaa mykistämällä vaihtoehtoiset puheenvuorot, on kuin lähes suoraan kymmeniä vuosia toistetusta valistusfantasiasta. Nykyisin sitä toistettaessa unohdetaan se tosiseikka, ettei toteutettu rangaistuksiin perustuva tiukka linja huumeiden vastaisessa sodassa ole johtanut muuhun kuin huumeongelman pahentumiseen ja rikollisuuden lisääntymiseen.

29 kommenttia

Häpeälistä

19.11.2015 16:27

Hävettävää toimintaa "toimittaja" Asta Tenhuselta. Ei mitään ammattiylpeyttä näköjään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TopTopZ

19.11.2015 17:53

Mahdatko tuntea Astan ja hänen journalistin uransa hyvinkin tarkkaan?Melko"häpeälistä", suorastaan noloa aukoa päätään asiasta jota ei tunne.

Häpeällistä

19.11.2015 19:36

Olen seurannut "toimittaja" Asta Yenjusta hyvin pitkään. Olenn jopa pyytänyt hänen aikaisemmin kijoittamiinsä teksteihin lähteitä. Niin kommenteissa kuin henkilökohtaisin sähköpostien.

pulizer

19.11.2015 17:33

Onhan tämä nyt kertakaikkiaan naurettavaa. Journalisti suoltaa omia mielipiteitään vailla lähteitä ja asiallinen kritiikki hiljennetään. Journalistin jos kenen tulisi ymmärtää, kuinka suuri vastuu itsellään tiedottajana on. Aivan sama mitä faktatietoja ja tilastoja Tenhoselle toisi, hän ei uskoisi tutkimuksista yhtäkään ja pitäytyisi huumevalistuksessaan, joka ei faktoihin perustu. Ei anna kovin hyvää kuvaa Savon Sanomista tällainen puolueellinen uutisointi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

The Fighter TW

22.11.2015 20:46

Mä löysin tosta jutusta viisi lähdettä nimettynä. Ja näkyi olevan uusia lähteitä. Uutinen tarkoittaa just uutta tietoa. Hyvä juttu Savon Sanomissa!

Uusi aika

19.11.2015 17:42

Toisaalta on hienoa, että tämä tulee kunnolla julki. Herättää keskustelua. Parasta bensaa liekkeihin. Ehkä meillä on vielä toivoa. Muistakaa ensi kevään UNGASS 2016.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kyseenalaistaja

19.11.2015 17:45

Ja ihmiset uskovat taas valtamediaa sokeasti miten asioiden laita on. Kannattaisiko ihmisten kyseenalaistaa joskus asioita, ovat ne sitten vaikka niinkin pelottavasta ja omaa kuplaa vaarantavasta huumeista?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sori, oli pakko

20.11.2015 19:16

KUIN HEROIINI

kommentoija

19.11.2015 17:48

Miksei sitä voisi laillistaa edes sen verran että sen haitat ja hyödyt voitaisiin tutkia?
U.S.A:n toimesta kannabis kiellettiin suunnilleen koko maassa, nyt he laillistavat sitä ja keräävät suuret verohyödyt sekä rikollisuus laskee. Eikö tuo toiminta kerro jo että virhe on tehty sen kieltämisessä ? Odottaako suomalaiset että U.S.A kerää kaiken hyödyn ja tod. näk. patentoi koko jutun että heille pitää maksaa osinkoja kun he "antavat" luvan laillistaa kannabis. 8)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Uuno666

20.11.2015 11:01

Onneksi on kasvin patentointi ei vain ole mahdollista :) Siinä on myös yksi syy miksi se ei ole laillista.

Savonian

19.11.2015 17:53

Ei muuten kestä Savon Sanomat muutakaan kritiikkiä.

Kun SS oli ottamassa käyttöön maksumuuria, kritisoin sen epätasa-arvoisuutta päätoimittajan ja verkkotuottajan pitämässä FB-chatissa. Perustelunani tälle kritiikille oli se, että hyvin yksinkertaiset omaan tietoturvaan liittyvät toimet (jopa pelkkä selaimen historiatietojen tyhjentäminen) mahdollistavat verkkosivujen vapaan ja maksuttoman selaamisen käytännössä rajattomasti, kun tämän pienen asian tekee aina artikkelimäärän tultua täyteen. Samalla vähemmän tietokoneiden maailmasta ymmärtävät lukijat törmäävät tiukkaan rajoitukseen ja joutuvat maksamaan uutisistaan.

Ja mikäpä olikaan Savon Sanomien vastaus tähän kritiikkiin maksumuurin toimimattomuudesta? Facebook-banni, jonka seurauksena en ole voinut sen keskustelun jälkeen kommentoida mitään uutisaihetta. Tämä kannabis-sensuurikaan ei siis tullut ainakaan minulle minkäänlaisena yllätyksenä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jack_T

19.11.2015 17:53

Parasta tässä jutussa on kuitenkin Savon Sanomien sekä tämän, selvästi jonkinlaisessa, "kannabispsykoosissa" olevan toimittajan saama negatiivinen julkisuus. Kannabiksen sekä ylipäätään järkevämmän päihdepolitiikan vastustajien argumentit ja mielipiteet ovat todella hataralla pohjalla ja he pelaavatkin suoraan meidän pussiin aina, kun he avaavat sanallisen arkkunsa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lemon Haze

19.11.2015 19:04

Niin kauan kuin argumentointia käydään järkipohjalta asiallisilla äänensävyillä, ei pitäisi olla mitään tabuja joista keskustella, ei missään asiassa. Mutta kuten yhdessä yllä olevassa kommentissa todettiin, kyse on paljon toimittajien persoonista, herkkähipiäsyydestä, kyvyttömyydestä keskusteluun, ja jos päätoimittajaa vaivaavat sellaiset paheet, näkyy se koko lehden toimituksen asenteissa ja linjassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mullikkabladet

19.11.2015 21:01

Myös savon sanomien foorumeilla käytössä satunnainen sensuuripolitiikka kannabisaiheisiin, jos foorumikommentti perustuu faktoihin jotka ovat posiitivisia kannabiksen puolesta, se saattaa poistua. Itseltäni poistettu kymmenkunta pitkää, asiallista ja perusteltua viestiä kannabis aiheisiin keskusteluihin savon sanomien foorumeilla

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuomas Karhunen

20.11.2015 15:22

Tämä lukijoiden äänen vaientaminen sekä keskustelun / palautteen sensurointi on todella eksoottinen tapa markkinoida sanomalehteä vuonna 2015.

SS-lehden kuvaus itsestään Facebookissa:
"Uutiskone. Tietotoimisto. Sosiaalinen media ennen kuin sellaista oli keksittykään."

Vierailijoiden kommentointi sivulla on edelleen estetty.

Tommi Whall

19.11.2015 21:34

Miks aina taiteilija menee edellä
https://m.youtube.com/watch?v=iAhR6c1Agbw

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kanasalainen

20.11.2015 00:59

Savon sanomat taitaakin olla todella amatöörimäinen julkaisu ja täyttä huttua koko "lehti"

Mielipide nippu jolla vois pyyhkiä vaikka kakalla käytyään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Faktat kuntoon

20.11.2015 18:24

Pisti ihan suututtamaan Savon Sanomien toiminta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Amppari123

20.11.2015 18:51

Olen jo ajat sitten blokannut Savon Sanomat uutisvirrastani lehden asenteellisuuden ja propagandan leittämisen takia. Jos ei asiaan ole vielä tutustutnut, voi sen helposti tehdä vaikka lukaisemalla muutaman pääkirjoituksen. Siinä lehdessä ei paljoa ammattitaitoa arvosteta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

El Capitano

21.11.2015 16:36

City-lehti teki MV:t eli lähti some-kohuun tietämättä yhtään mistä kirjoittaa. Hupaisaa pelleilyä, miten Cityä vedätettiin 10-0. Karhusen blogia ei edes poistettu jonkun kirjoittajan arvostelemisen vuoksi, vaan myöhemmin. Sehän on jo kerrottu muualla mistä hyvästä syystä. Onpa Savon Sanomissa rohkeita toimittaja! Hyvä että rohkeat oikeat toimittajat saavat paljon julkisuutta! Jokainen joka ei itse ole pilvessä tai panacodeissa näkee totuuden! Rohkeat naistoimittajat on musta aika wohhuh!!! Että tollaista Savon sanomissa, arvostan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

boforiasteikko

21.11.2015 16:47

Ajatelkaa sitä, että SS yritti syyllistää Tuomasta siitä, että heidän "toimittajansa" on saanut liikaa asiatonta palautetta.

Tämän "toimittajan" ja umpimielisen toimituksen mielestä palaute ei ilmeisesti johdu hänen ala-arvoisesta journalistisesta sisällöstään, vaan se negatiivinen palaute on jonkun toisen vika. Jee, luodaan yhteishenkeä. Kannustetaan tyhmyyteen ja narsismiin.

Kyllä on ihmismieli pimeä. Surullista ja naurettavaa henkistä- ja älyllistä vajavaisuutta.
Terve ihminen osaa pyytää anteeksi, sairas syyttelee itse tekemistään virheistä muita.
Terve ihminen osaa antaa anteeksi riippuen asian vakavuudesta, sairas ihminen vaan edelleen syyttelee toisia itse tekemistään vääryyksistä.

Uhrataan vielä hetki kaksinaismoralismille. On aika absurdia, että SS saa levittää propagandaa, mutta ei suvaitse osakseen kritiikkiä, joka koskee ala-arvoista sisältöä.

Kekkosen sanoin : "Saatanan tunarit"

Tällaiset ihmiset meitä yrittävät "johtaa". Tällaiset ihmiset laativat lakeja ja kieltoja. Tällaiset ihmiset yrittävät laatia yleisiä elämän moraalisääntöjä. Pyydän, pitäkää kollektiivinen tyhmyytenne itsellänne.

Kuvittelitteko voivanne määrittää jokaisen yksilön ns "hyvän elämän" ?
Varmaan "suuressa viisaudessanne" niin kuvittelitte. Totuus on kuitenkin täydellinen epäonnistuminen sen asian kanssa. Kukaan terve ja järkevä ihminen ei kaipaa holhoustanne yhtään.

Ainut pysyvä asia on muutos, jossa edustamanne mädännäisyys tullaan hävittämään lopullisesti.

Tuomakselle toivotan asian tiimoilta tsemppiä ja jaksamista, hyvät ihmiset ovat tukenasi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kalja on mun huume

21.11.2015 16:58

Eikö vastuu lehden kirjoituksista pitäisi kuitenkin olla päätoimittajalla? Emme voi tietää, vaikka Asta Tenhunen olisi saanut toimeksiannon kirjoituksiinsa. Mikään ei tietenkään poista sitä faktaa, että kirjoitukset olivat hyvän journalistisen tavan vastaisia ja huonoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuomas Karhunen

22.11.2015 16:29

Moi ja kiitos kaikille uskomattomasta tuesta!

Järjestän huomenna MAANANTAINA 23.11. Twitterissä vain 24 h kestävän pikakysymyksen koskien tätä Savon Sanomien vetämää vähintäänkin kyseenalaista linjaa.

Kysymys tulee olemaan tyyliin "kyllä" / "ei" ilman mitään ylimääräisiä klikkailuja ja on siis auki vain huomisen. Tämä voi olla todella hyvä "lukijan ääni" esitettäväksi Savon Sanomien digipäällikölle, päätoimittajalle sekä Julkisen sanan neuvostolle. Itse päätähteä eli toimittajaa unohtamatta.

Toisista välittämäisen nimissä!
T. Tuomas Karhunen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pyöräteline

25.11.2015 15:29

Jaahas. Astan reportaasin kommenttiosiosta on näköjään taas poistettu ainakin 4 kommenttia. En ole itse kommentoinut sinne, koska olen huomannut Savon Sanomien sensuurin tekevän järkevästä vuoropuhelusta mahdotonta. Noissa poistetuissa kommenteissa ei ollut mitään asiatonta. Ainut syy on se, että Asta saa itkupotkuraivarit, jos hänen juttuja ei oteta tosissaan, sillä onhan hän Asta Tenhunen. Savon Sanomien tähtireportteri, joka edustaa tutkivan journalismin terävintä kärkeä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zigaviruss

23.2.2016 13:18

Ja myös lukittu. Eli keskustelua ei enää käydä.
Savon Sanomat myös poistaa huomenna vapaan keskusteluosuuden sivustoltaan. 24.2 jälkeen keskustelu käydään ainoastaan uutisiin liittyvissä asioissa.

Weistö

13.2.2018 14:53

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802052200721345_ul.shtml

Saksassa rikospoliisien liitto BDK (Bund Deutscher Kriminalbeamter) vaatii "kannabistuotteiden täydellistä dekriminalisointia". Poliisiliiton mukaan nykylaki ei ole "viisas eikä kannattava" yhteiskunnalle.

- Kannabiksen kieltäminen on historiallisesti tarkasteltuna tapahtunut mielivaltaisesti eikä ole tähän päivään mennessä osoittautunut älykkääksi tai kannattavaksi. Ihmiskunnan historiassa ei ole ollut yhteiskuntaa ilman huumeidenkäyttöä, ja se tulee yksinkertaisesti hyväksyä, BDK:n johtaja André Schulz sanoi Bild-lehdelle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaikki on myrkkyä

14.4.2018 13:57

Sensuuri = Heroiini

Sensuuri pitää kansakunnan hiljaisena ja tyytyväisenä, mukavuusalueen ulkopuolelle kun ei tarvitse kenenkään mennä. Jos joku menee puhumaan kiusallisia, niin se voidaan sensuroida. Vaieta. Se on kuin heroiini, voidaan vaipua omiin turvallisiin juttuihin eikä haluta välittää muusta. Muu kun on aina pahasta. Haluan että sensuuri suojelee minua siltä kaikelta muulta.

Mutta kun sensuuri (ehkä joskus) loppuu, hätä on suuri. Mistä puhutaan ja miten siihen kaikkeen, mikä ennen on ollut sensuroitua, pitäisi asennoitua ? Kun asioista ei ole tietoa, vaan mutua ja somea. Samalla tavalla kun heroiini joskus käyttäjältä loppuu, on hätä suuri. Miten osata elää arjessa, jonka ennen sensuroi heroiinilla.

Peräänkuulutan avointa keskustelua ja ennen kaikkea puolueetonta tutkimustietoa kaikista päihteistä ja niiden vaarallisuudesta/vaarattomuudesta. Niin kuin viinan vaarallisuudesta puhutaan jatkuvasti mutta kaikkihan sitä juovat. WTF ?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rärräää

8.6.2018 05:55

Pähkinöihin kuolee n. 400 henk. vuodessa usa:ssa, kannabikseen 0 henkilöä.
Suurin vaara kannabiksessa on jäädä kiinni sen käytöstä.
Ei yhtään tunnettua käytöstä johtunutta kuolemaa. Ei yliannostus vaaraa.
Alkoholi ja tupakka ovat molemmat paljon vaarallisempia ja aiheuttaneet enemmän surua ja kuolemia, kuin kannabis. Silti niitä saa ostaa kaupasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi