Uudella kokoonpanolla jatkavalta Tundramatiksilta dokumenttielokuva

Ihan uuden kyyn eleet -elokuvan kertojan äänenä legendaarinen luontodokkareiden ääni Jarmo Heikkinen.

Slaavilaista melankoliaa, punkkia ja rytmimusiikkia yhdistelevä Tundramatiks on pääosassa Buenos Picturesin tuottamassa dokumenttielokuvassa Ihan uuden kyyn eleet. Elokuva on kertomus kyystä, joka luo nahkaansa uudelleen: kertomus bändin uudesta tulemisesta, yhtyeen kakkosalbumin valmistumisesta ja kiertueesta Suomen kesässä.

Elokuvassa vierailijoina lavalla nähdään muun muassa Maija Vilkkumaa, Riku Nieminen, Teho Majamäki, Marjo Leinonen, Sande Vettenranta ja gogo-tanssiryhmä Kuumat putket. Elokuvan kertojaosuudet lukee itseoikeutetusti legendaarinen luontodokkareiden ääni Jarmo Heikkinen.

Ensialbumilla levymogulina vaikuttanut ja toisella levyllä basistin tontille hypännyt Mikko Lohenoja vastaa elokuvan tuotannosta, ohjauksesta ja leikkauksesta. Hänen kädenjälkeään on myös Tundramatiksin Kun minä kerran kuolen -musiikkivideon ohjaus, kuten myös muiden yhtyeidensä Superchristin ja Aeron musiikkivideot ja dokumentit.

Tundramatiks sekoitti juhlakansan päät energisillä keikoillaan ja debyyttialbumillaan Kyy pivossa vuonna 2006. Levyn jälkeen kokoonpano kuitenkin erkani mutta keulahahmo Janne Masalin päätti, ettei yhtyeen tarina ollut vielä valmis ja päätti ryhtyä etsimään uutta kokoonpanoa. Kyy loi nahkansa onnistuneesti uudelleen, ja kakkoslevy Roinan rodeo julkaistiin vihdoin viisi ja puoli vuotta myöhemmin tammikuussa 2012.

Nyt tundran karavaani suuntaa taas uusiin seikkailuihin, kolmas albumi on työn alla ja se esittelee samalla yhtyeen uuden kokoonpanon. Laulaja Janne Masalinin ja rumpali Ilkka Tolosen seuraksi basson varteen siirtyy muun muassa Sydän, sydän ja Minä ja Ville Ahonen -yhtyeistä tuttu virtuoottinen musiikin monitoimimies Tuomas Skopa. Uusi kokoonpano esittäytyy perjantaina 30. marraskuuta Helsingin Club Libertessä ja perjantaina 7. joulukuuta Turussa Kivestivaaleilla, ja niiden välissä yhtye matkustaa ensitöikseen esittäytymään Pietariin ja Moskovaan News From Helsinki -tapahtumaan.

Ihan uuden kyyn eleet saa ensi-iltansa torstaina 22.11. Joensuun Doc Loungessa, ja se julkaistaan DVD:nä yhtyeen keikalla jo ennakkoon perjantaina 30. marraskuuta. Kaupoista Ihan uuden kyyn eleet -DVD löytyy perjantaina 7. joulukuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi