Varusteleka haluaa ottaa haltuunsa käsityöläisoluiden myynnin

Avoin kirje houkuttelee Matkahuoltoa kuskiksi ja pienpanimoita tavarantoimittajiksi sekä pohtii hankkeen laillisuutta.

Kuva: pannawat / Grafvision / Fotolia

Varusteleka markkinoi avoimella kirjeellä ajatustaan omasta oluen nettikaupasta. Kirjoitus on suunnattu “pienpanimoille, Matkahuollolle (ja Postille) sekä ehkä vielä hallituksellekin."

Idealla on tarkoitus muuttaa aidosti pienten kotimaisten olutmerkkien saatavuutta. Valikoimaa on jo runsaasti, mutta kauppapaikat hyvin satunnaisia ja vaikeasti saavutettavia.

“Suuret oluet, pienet panimot -festarilla oli toisaalta kivaa ja toisaalta vittumaista päästä maistamaan, mitä kaikkea kivaa Suomenmaalla tehdään - vittumaista siksi, että puolet panimoista olivat sellaisia, että ko. festarit olivatkin ainut mahis maistaa niiden tuotteita Stadissa. Kaupoistahan saa vaikka mitä brittiolutta, mutta kotimaisten oluiden valikoima on ohut, ja keskittyy parin isomman lisäksi vain lähellä oleviin panimoihin.”

Suunnitelma on tarkoitus toteuttaa kolmessa vaiheessa. Varusteleka pyrkii keräämään ensin ison määrän erilaisia oluita valikoimiinsa. Tavoitteena on sata olutlaatua ja 50 pyritään saamaan kasaan parissa kuukaudessa. Toinen vaihe on nettimyynnin toteuttaminen. Varusteleka neuvottelee Matkahuollon kanssa aiheesta torstaina ja tällä ulostulolla haetaan kansan syvien rivien sympatioita hankkeen vahvistamiseksi. Kolmas vaihe on kapakan perustaminen myymälän yhteyteen.

Tekstin “alkoholipoliittisessa osuudessa” mainitaan, ettei tarkoitus ole juottaa suomalaisia yhtään enempää humalaan, vaan tarjota mahdollisuus arvostaa suomalaista olutta laatutuotteena, “jonka pointtina ei ole vetää pää täyteen, vaan jonka tarkoitus on tutustua erikoiseen ja mielenkiintoiseen makumaailmaan.”

“Auttamalla oluiden ja muiden juomien mielikuvarakentamista siihen suuntaan, että laatu merkitsee, saadaan suomalaisten alkoholiin suhtautuminen just siihen terveeseen suuntaan, missä se on muissa maissa, joissa näitä hommia ei tarvitse niin paljoa säädellä. Huonompiosaisten humalahakuisuuteen voidaan vaikuttaa huono-osaisuutta poistamalla eikä ongelmien seurauksiin puuttumista koko kansan kustannuksella.”

Varusteleka pohtii kirjeessään myös sitä, ettei kaljan kotiinkuljetus voi olla laitonta, jos Matkahuolto jo kerran kuljettaa tupakkaa.

“Matkahuoltohan vissiin myy jo jonkun etämyyntiröökifirman juttuja, joten hyppäys olueen on aika pieni. Juju piilii siinä, että kun noutopisteessä kuitenkin on keskioluen myyntiluvat, ja täysi-ikäisyys tarkastetaan paketin vastaanottajalta, ei kaljan nettimyynti kerrassaan voi olla laitonta. Eihän? Jos tehdään niin, että kokeillaan, onko se laitonta, ja jos on, lopetetaan ja pyydetään anteeksi? Ja jos se on laitonta, niin sit me viimein ehkä perustetaan se pahaleka.ee, joka myy Tallinnasta Suomeen kaikkea sitä, mitä me ei saada Suomesta Suomeen myydä.”

1 kommentti

KriitikkoX

19.10.2015 17:34

"niin sit me viimein ehkä perustetaan se pahaleka.ee, joka myy Tallinnasta Suomeen kaikkea sitä, mitä me ei saada Suomesta Suomeen myydä.”

Tuossa kiteytyikin kaikki se mikä Suomessa on vialla. On melkoisen mielisairasta, että pitää perustaa yritys maan ulkopuolelle jotta voi myydä sieltä Suomeen. Mutta sitä saa mitä tilaa, ja ihan itse me tämä tilanne on Suomeen annettu syntyä. Valta on päästetty vääriin käsiin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi