Viisi teatteriesitystä, jotka tuovat valoa syksyyn

Suomalaiset teatterit tarjoilevat laatua laajalla rintamalla. Tässä Cityn poiminnat syksylle.

Sinuus

Anna Paavilaisen ja Marja Salon Sinuus ottaa käsittelyyn katseen kohteena olemisen ajassa, missä media on koko ajan läsnä. Esitys kysyy, miten näemme toisemme, miten haluamme tulla nähdyksi, keitä näemme, keitä emme halua nähdä? Kansallisteatterin Sinuus on osa Mitä tuijotat? -projektia, jonka puitteissa on järjestetty muuttumistyöpajoja, joissa minuus pistettiin vaihtoon.

Kansallisteatteri, Helsinki

Kaikki äitini, kaikki tyttäreni

Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Pirjo Heikkilä kohtaavat lavalla näytelmässä, jonka tarinat on koottu Kodin Kuvalehden lukijoilta. Lukijat kertoivat stooreja äideistä ja tyttäristä ja nyt tarinat luettu, itketty ja naurettu ja muutettu esityksen muotoon. Ääneen pääsee hyvinkin erilaisia äitejä, jotka rakastavat vereslihalla ja löytävät huumoria kriisinkin hetkellä. Ohjauksesta vastaa Petteri Summanen.

Aleksanterin Teatteri, Helsinki

Kevyttä mielihyvää

Q-teatterin Kevyttä mielihyvää antaa tähden roolin Tommi Korpelalle, jonka tehtävänä on kuvastaa miestä, joka epäilee todellisuuden olevan manipulaatio ja joka löytää rakkauden todellisuuksien välistä. Kuten usein suomalaisessa tarinankerronnassa kyse on myös onnettomuudesta. Lavalla nähdään myös Minna Haapkylä, Jani Volanen, Jussi Nikkilä ja Pia Andersson.

Q-teatteri, Helsinki

Sinisilmäisyydestä sakotetaan

Deittailun ihmeelliseen maailmaan 12 hulvattoman kohtauksen voimin katsojansa johdattaa Turun Linnateatterin Sinisilmäisyydestä sakotetaan. Treffikomedian on tarkoitus antaa inspiraatiota sinkuille, ja muistuttaa pareja siitä, että onneksi he eivät ole sinkkuja. Rich Orloffin käsikirjoittamassa näytelmässä rooleihin hyppäävät Teemu Aromaa ja Kaisa Hela.

Linnateatteri, Turku

Sumu

Sumu on itsesensuurikomedia, jossa Somnimag-yhtiö on kehittänyt huippuinnovaation, laitteen joka kartoittaa ihmisen aivotoimintaa. Eli siis projekti, joka “piti tehdä pois alta ja miettiä etiikkaa vasta sen jälkeen.” Juha Jokelan uusin komedia ottaa käsittelyyn pienen valtion roolin isomman kyljessä. Se on kirjoitettu suurelle näyttämölle ja lavalla nähdään huippunimiä, kuten Kansallisteatteridebyyttinsä tekevät Kari Ketonen ja Elena Spirina.

Kansallisteatteri, Helsinki

1 kommentti

Aappana

20.9.2016 16:26

Oiskohan aika Citykin kattoa muualle kuin suurille lavoille....... tylsää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi