170 ihmistä liftaa kilpaa ympäri Suomen

Hitchball 4000 käydään 2.–4. kesäkuuta osana Suomi100-juhlavuotta. Kuka osuu rosvorastiin?

Kuva: skvalval / Fotolia

Pohjoismaiden suurin liftauskilpailu Hitchball 4000 käydään 2.–4. kesäkuuta osana Suomi100 -juhlavuotta. Teemana on kaikkien rakastama lautapeli Afrikan tähti, minkä myötä liftarit keräävät pisteitä käymällä ennalta määrätyissä ikonisissa ja yllättävissä kohteissa ympäri Suomen.

Kartalle koottujen 60:n rastin kautta kilpailijat tutustuvat maamme historiaan, kulttuuriin ja kansallismaisemiin ja suorittavat tehtäviä niihin liittyen. Luvassa on selfieitä Pihtiputaan mummojen kanssa, hiekkalinnoja Yyterissä, lauluesityksiä Juicen tahtiin Juankoskella, venäjän puhumista Suomen venäjänkielisimmällä paikkakunnalla Tohmajärvellä ja lihamukin nauttimista Lahdessa. Rastit on pisteytetty etäisyyden ja saavutettavuuden mukaan. Eniten pisteitä ropisee Äkäslompolosta ja Turun saariston Korppoosta. Mutta kilpailijatkaan eivät vielä tiedä, millä rastilla vaanii vaara. Yhdessä niistä piileskelee rosvo, joka tiputtaa pistesaldoa. Kaikki rastit ja tehtävät löytyvät täältä.

Kilpailu käydään pareittain, ja 170 kilpailijaa starttaa Helsingistä perjantaina 2. kesäkuuta. Mukana on niin liftauskonkareita kuin ensikertalaisiakin. Kilpailijoiden on oltava takaisin Helsingissä maanantaiaamuun mennessä. Parit taltioivat tunnelmiaan matkan varrella ja suorituksiaan tehtävärasteilla sosiaaliseen mediaan. Lisäksi heidän liikkeitään seurataan reaaliajassa gps-laitteilla.

Hitchball 4000 haluaa levittää liftaamisen iloa ja rikkoa yhteiskuntakuplia. Liftaamisen kautta ihmiset päätyvät tutustumaan ihmisiin, joiden kanssa eivät muuten eksyisi juttusille, mikä tekee peukalokyydistä erinomaisen tavan lieventää ennakkoluuloja ja oppia luottamaan kanssaihmisiin ympärillämme. Jakamalla kilometrejä ja elämäntarinoita tuntemattomien kanssa avautuu mahdollisuus oppia lisää niin itsestään, kanssakulkijoistaan kuin satavuotiaasta Suomestakin.

”Ihmisen kannattaa liftata ja varsinkin sellaisten kansojen kuin suomalaisten, jotka hyvin vähän kommunikoivat keskenään ja tuijottavat sitä älypuhelinta joukkoliikenteessä”, kilpailun suojelija, ulkomaantoimittaja-tietokirjailija Rauli Virtanen kommentoi.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tunnelmia ja haastattelemaan osallistujia perjantain lähtötapahtumassa Oopperan puistolavalla kello 17 alkaen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi