Burgereita, nuudeleita ja etnisiä erikoisuuksia - SYÖ!-viikkojen vegetarjonta huimaa päätä

Marraskuun 5.-18. päivä käynnissä olevilla SYÖ! -viikoilla on tarjolla runsain joukoin herkullisia vegeannoksia.

Täss(kään) SYÖ!-kampanjassa ei ole unohdettu vegaaneja, sillä tarjolla on jälleen toinen toistaan herkullisempia vegeannoksia aina burgereista etnisten keittiöiden herkkuihin.

Tutustu pääkaupunkiseudun maukkaisiin vegeannoksiin, valitse suosikki ja lähde SYÖmään - niin helppoa se on! Alla lueteltujen annosten lisäksi moni SYÖ!-ravintola on valmis muokkaamaan annoksiaan myös vegaaneille sopiviksi, joten vaihtoehtoja todellakin löytyy jokaiseen makuun.

PS: Katso kaikki SYÖ!-viikoilla mukana olevat ravintolat ja annokset kampanjasivuilta täältä.

Burgereita ja mättöruokaa joka lähtöön

Tällä hetkellä ravintolakentällä eletään melkoista vegeburgeribuumia, ja tämä näkyy hyvin myös SYÖ!-viikkojen tarjonnassa. Vegaaniseen mättöruokaan keskittyvä Junk y Vegan tarjoaa kampanjan ajan kaikki burgerit kympillä sekä Sanomatalon että uudessa Kallion toimipisteessään.

Listalta löytyy uskomattomia makuyhdistelmiä aina savumarinoidusta kukkakaalista yrttimarinoituun portobelloon.

Junk y Veganin burgereiden makumaailmat ovat aivan omaa luokkaansa.
Junk y Veganin burgereiden makumaailmat ovat aivan omaa luokkaansa. Kuva: Junk y Vegan

Toinen vegeburgereihin erikoistunut ravintola on Bun2Bun, joka on SYÖ!-viikoilla mukana kahden ravintolan voimin. Vegeburgereihin keskittyvä ravintola tarjoaa kympillä Beyond Meat -kasvispihvillä täytetyn Quarter Pounderin sekä aivan uudenlaisella kanan makua jäljittelevällä pihvillä täytetyn The No-Chickenin.

LUE LISÄÄ BUN2BUNISTA: “Hiton hyvää vegaanista ruokaa” myyvä Bun2Bun toi markkinoille ällistyttävän uutuuden - ensimmäinen laatuaan Suomessa!

Myös Bar Loosisterin vegaaninen Big Sister Burger on maistamisen arvoinen elämys! Seitanpihviä ja vegaanista cheddaria sisältävä, ranskalaisten kera tarjoiltava burgeri on erinomainen valinta niin arki-illan päivälliseksi kuin viikonlopun herkutteluun. 

Jos nälkä on suuri, kannattaa ehdottomasti ottaa suunnaksi Sellon kauppakeskuksessa sijaitseva Pancho Villa. Syksyllä 2021 kauppakeskukseen avautunut ravintola on mukana SYÖ!-viikoilla kahden kympin annoksen voimin, joista toinen on vegaaneillekin sopiva jättivegehampurilainen. Tämä tuhti kasvispihveillä ja erilaisillä höysteillä täytetty burgeri tarjoillaan valitsemasi lisukkeen kera. Ja nälkä lähtee taatusti!

Pancho Villan jättivegehampurilainen on nälkäisen valinta.
Pancho Villan jättivegehampurilainen on nälkäisen valinta. Kuva: Pancho Villa

Rentoa vegeruokaa etsivä voi suunnata myös Speakesy Lönkkaan, jossa pääsee herkuttelemaan kympillä rapeaksi paneroiduilla kukkakaalinnupuilla. Ei huono valinta tämäkään!

Etnisten keittiöiden vegeruoat eivät petä!

Etiopialaisen keittiön makumaailmoihin keskittynyt Addis Ethiopian Kitchen on vegaaniruokailijan ehdoton valinta, sillä kolmesta kympin annoksesta peräti kaksi on täysin vegaanisia. Onko valintasi berbere-mausteella ja paistetulla kaalilla höystetty linssipata vai kenties tomaattisalaatin kera tarjoiltu, kurkumalla maustettu hernepata?

Olipa valintasi kumpi hyvänsä, nämä pataruoat lämmittävät taatusti kylmän marraskuun keskellä.

Makumatkalle Thaimaaseen sinut siivittää puolestaan Välimerenkadulla sijaitseva Siam Thai Modern -ravintola. Tässä ravintolassa on helppo olla vegaani, sillä kaikki kympin annokset on saatavilla pyydettäessä vegaanisena! SYÖ!-viikoilla pääset herkuttelemaan kympillä thaimaalaisilla klassikkoannoksilla, kuten Massaman Currylla, Pad Thailla ja paistettua riisinuudelia sisältävällä Pad Siewillä.

LUE MYÖS TÄMÄ: Yleisö on puhunu! Tässä ovat kiinnostavimmat SYÖ!-ravintolat - katso äänestyksen tulokset

Aasialaisiin makumaailmoihin sinut vie edulliseen kympin hintaan myös Lönnrotinkadun The Red Koi Thai. Vegaaniruokailijan valinta on kookoksinen Kaeng Massaman -annos, josta voit löytää niin bataattia, tofua kuin tuoreita kasviksia.

Kalasataman alueella liikkuvan kannattaa poiketa SYÖ!-viikoilla Dim Sum Houseen, jonka aasialaiset annokset ovat todellakin maistamisen arvoisia. Kympillä voit testata esimerkiksi ravintolan vegeannoksen, tofua ja vihanneksia mausteisessa ja hieman tulisessa hoisin-kastikkeessa sisältävän Pekingin tofun. Hintaan sisältyy myös annos kevätrullia alkupalaksi!

Vai maistuisiko sittenkin intialainen? SYÖ!-viikoilla tämäkin toive toteutuu! The South Indian -ravintola Kluuvissa tarjoaa viihtyisän tunnelman lisäksi herkullista vegeruokaa. Kookosta ja runsaasti erilaisia mausteita sisältävä Veg Kurma lämmittää kehoa ja mieltä.

Thw South Indian ravintola sijaitsee kauppakeskus Kluuvissa.
Thw South Indian ravintola sijaitsee kauppakeskus Kluuvissa. Kuva: Laura Matilainen

Myyrmäen seudulla liikkuvan kannattaa poiketa aseman lähellä sijaitsevaan Everest Dineen, jonka vegaaninen kympin annos vakuuttaa sinut taatusti tämän ravintolan erinomaisuudesta. Friteerattuja kukkakaali-perunapyöryköitä pinaatti-curry-kaurakermakastikkeessa sisältävä Harijali Kofta maistuu taatusti kaikille ruokavaliosta riippumatta.

Nepalilaisia erikoisuuksia voi lähteä maistelemaan myös Hietalahdenrannassa vuodesta 2009 toimineeseen Aanganiin. Vegaanien takuuvarma valinta on friteerattuja tofupaloja sipuli-, paprika-, valkosipuli-, inkivääri- ja tomaatti-soijakastikkeessa sisältävä Tofu Chilli. Toisin kuin ruokalajin nimi ehkä viittaa, Tofu Chilli ei ole tulinen, vaan mukavan mausteinen ruoka.

Sushia ja sushibowleja

Vegaanisten sushienkaan ystävät eivät joudu pettymään, sillä Itsudemo tarjoaa SYÖ!-viikkojen ajan kympillä herkullista vegaanista sushisettiä. Neljäntoista kappaleen sushisetti pitää sisällään muun muassa avokadonigrejä, tofu- ja minimakeja.

Itsudemon vegaaninen sushisetti sisältää muun muassa avokado-nigrejä.
Itsudemon vegaaninen sushisetti sisältää muun muassa avokado-nigrejä. Kuva: Itsudemo

Sushimaista fiilistä tarjoilee myös ihastuttava El Fant Coffee & Wine Bar, jonka vegaanisesta Poke Bowlista voi löytää japanilaisia makuja. Inari-tofua, sushiriisiä, kauden vihanneksia ja merilevää sisältävä kulho on paitsi äärettömän herkullinen, myös todella kaunis annos.

Nuudeleita ja pastaa

Tämän hetken kuuminta trendiruokaa, tuorenuudeleita, pääsee syömään Noodle Story Hertsissä, jossa vegaaneita hemmotellaan seesami-maapähkinäkastikkeella höystetyillä nuudeleilla. Varoitus: Kun olet kerran maistanut itse tehtyjä nuudeleita, saatat jäädä pahasti koukkuun!

Toinen tuorenuudeleita SYÖ!-viikkojen ajan kympillä tarjoileva ravintola löytyy Unioninkadulta. Navi Noodle Barin autenttiset kiinalaiset katuruoka-annokset ovat vertaansa vailla! Vegeruokaa etsivä pääsee nauttimaan kympillä muun muassa tofua, parsakaalia ja talon omaa soijakastiketta sisältävää kasvis-nuudeliannosta.

Vegaaneille sopivia pastaruokia tarjoilee myös keskellä Pasilan historiallisia veturitalleja sijaitseva Ravintola Veturitallit. Tässä ravintolassa voit valita lautasellesi joko seitanlastuilla höystetyn "pasta carbonaran" tai vegaanisen, tempehiä ja paprikanuudeleita sisältävän punacurry-annoksen.

LUE LISÄÄ VETURITALLEISTA: Ravintola Veturitallit on lämminhenkinen kohtaamispaikka lähellä Pasilan asemaa, keskellä suomalaista historiaa

Ravintola Veturitallit on käymisen arvoinen paikka ja pelkän miljöönsä puolesta.
Ravintola Veturitallit on käymisen arvoinen paikka ja pelkän miljöönsä puolesta. Kuva: Veturitallit

Osallistu SYÖ!-viikkojen palautekyselyyn alta löytyvän lomakkeen kautta.

2 kommenttia

Akrasia

11.11.2021 18:55

Mahtavaa että ihmiset alkavat herätä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SaraPepp

16.12.2021 01:05

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi